Artemissil Gundog

2016-09-21
06:04:21

Godkänt kkl
Ja men fasen vad härligt, Bönan är nu godkänt på kkl och är nu berättigad att starta ekl på A-prov.  
 
Första såten stod vi uppe på en liten holme, nära skyttarna, fågel regnade ner lite här och var ner på en kortklippt gräsmatta.. Gissa om jag var nervös! Men hon satt på rumpan! Pheew.  Inte den bästa såten för Bean egetligen då hon lätt blir lite kollrig i huvudet av att det är mycket skott och fåglar som faller. Men trots att vi skickades under pågåede skytte (men inte i värsta flogen ska tilläggas!) och på sådana fåglar hon inte sett falla så höll hon huvudet kallt.
Men hade jag startat förra året hade hon inte klarat det. Såt nr 2, så skulle hundarnas självständighet prövas. Vi stod i tät och hög vass, som på en äng av vass, där hundarna enbart fick ljudmarkera då det inte gick att se fåglarna, hundarna såg dom nog inte ens i luften.
Här visade hon att hon är en jäkligt bra jakthund.. Ulf stod i mitten på en uppklippt stig för att ha koll och vi provhundar spreds ut för att kunna ha koll in i skogen osv. Det föll inget hos mig så Ulf kallade oss till honom och Bean fick skickas in i den tjocka vassen på en helt dold apport. När vi hade fått några apporter var där och jakten var avblåst gick vi ett ganska långt eftersök där han ville se att hundarna kunde ta sig ann vass i vattenkanten och ute i vattnet på eget initiativ. Alla provhundarna jobbade likvärdigt och var jätte duktiga!Vi fick sedan gå bort till några av apportörerna som hade sparat (döda)fåglar ut på vattnet i näckrosor till oss. Det var på andra sidan vattnet och ett ganska långt avstånd, jag är urkass på att bedöma avstånd men det var iallafall runt 80m kanske. Jag kan inte styra Bean på ett sådant avstånd och framförallt inte på vatten, så jag släpper i väg henne och lägger på söksignalen och hon drar genast in i vassen på andra sidan och söker av en lång kant och ut kommer hon på en lätt påskjuten fågel som ingen visste fanns. Bra jobbat!
Jag skickar sedan igen, hon går snett så jag väljer att kalla in henne och skicka om. Denna gång blåser jag ett stopp i näkroserna och sedan söksignalen (stopp plus sök betyder sök där, bara söksignal betyder sök däromkring) och då kommer hon med en av dom "utsedda" fåglarna.  
 
Alla provhundarna godkändes, Grattis Marie Duse och Fame, Monicka Söderholm och Vinnie! Vi ses på A-proven :)  Domare var Ulf Göranzon, en mycket bra och jaktlig domare
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: