Artemissil Gundog

2014-09-30
12:56:00

Lite update och lite velande
Helgens spenderades med goaste tjejerna Jenny, Annika och Cattis i Stjärnhov (funkisar i ökl). Vi tog med oss husvagnen, det väldigt bra hela vägen tills sista biten när vi skulle ut på åkern vi skulle parkera på.. Kan hända att vi körde lite fast.. Hjälp kom dock snabbt, kopplade bort bilen från husvagnen för att koppla dit en ny..... insåg vi att handbromsen inte funkade och vi stod en halv meter från ett dike, i nedsluttning....
 
Men det gick bra och vadfasen, vem behöver inte lite action i vardagen ;) 
 
Trevlig och rätt blöt kväll.. Jag och Jenny låg och tjattra till 02 eller nåt 05 ringde klockan första gången. Då ångra jag hela köret, vi övervägde allhop att skita i att gå upp ;) Men upp kom vi och vid frukost så började jag må lite dålig, feber och frossa, knastrande i örat. Hej å hå. Men det blev en bra dag, och vi hade förbaskat trevlig!
Sedan fick jag faktisk sjukskriva mig både söndag och måndagsnatten, jag var helt förstörd.. Vojne..
Igår fick hundarna komma ut en kortare sväng på dagen för på eftermiddagen skulle jag och Nea till stallet.
 
Kände mig piggare och började ångra att jag inte friskanmält mig, men sedan somnade jag vi 20 tiden i soffan trots en lugn dag, så det var lika bra att jag var hemma..
 
 
Men idag är det dags att jobba igen. Pigg och utvilad vaknade jag imorse och tog med mig hundarna för en träning och promenad sväng i Slätmossens naturpark. Underbart väder om än lite kallt, men så friskt!
 
 
Väl hemma var det dags för lunch
 
Ja det är dags att börja ta tag i mitt velande angående nästa hund, tankarna går i att skaffa en spaniel.. Men jag älskar ju labbarna.
Förnuftet säger att jag behöver en labbe till, jag behöver en labbe som kan avlasta Pejla, så hon kan hålla längre. Men det är rätt mycket skit där nu och spanielsen är ju underbara!!
Lättare blir det inte att jag faktiskt vet om bra kullar på både labbesidan och på spanielsidan.. 
 
What to do, what to do.. 
 
 
 

2014-09-26
08:19:17

Variation
Hundarnas frukost - färskfoder, äpple, banan och päron. 
2014-09-25
19:19:08

Skitigt och tomt
Hunden nyss duschad och igenomkollad efter dagens jakt, det absolut tråkigaste med jakt. Men hittade inga synliga skador iallafall :) 

Imorgon ska vi (jag och Cattis) försöka få med oss husvagnen till Stjärnhov, det går Ökl B-prov där på lördag och vi är funkisar. Jenny, Malin, Annika, jag och Cattis ska sova i vagnen. Blir säkert mysigt, om vi lyckas får dit den hel ;) 

Innan vi åker ska jag med Pejla till Redog, näst sista gången. Kommer kännas tomt att inte ha någon som känner igenom min hund en gång i veckan! Det har varit väldigt tryggt. Jag rekommenderar er stark att kontakta Ewa eller Stefan på Redog om ni vill att hunden ska kollas upp. 

Pejla älskar vibben! 2014-09-24
12:24:00

Mind reader
Ja, mind reader.. Det är exakt vad Pejla är, och jag vet att fler med mig känner igen detta fenomen. Man planerar en svår träning, man smyger ut apporter som man är 100% säker på att hunden inte ser eller vet om, endå så tycks dom veta...
 
Idag, jag hade smygit ut en boll och vittrat in ett litet område, jag veta att pejla inte såg det för hon var minst 50meter bort och letade efter en annan boll ihop med Magda och Zäta..
Innan den utsmygna bollen skulle in, så vittrade jag in en liten gräsplätt, jag gömde 4 bollar som hundarna såg. Skicka Zäta, skickade Magda, skickade Pejla och skickade Magda igen på den sista bollen. Nu skulle jag skicka Pejla igen, genom närsöksområdet, över gräsmattan och ut på en äng och sedan i skogsbrynet låg den "utsmygna" bollen.. Mohaha tänkte jag, vi har gjort liknande övningar förut, men inte med dessa markbyten och avstånd.. Jag ställer upp Pejla, skickar... Hon springer över närsöksområdet som att det inte fanns vidare ut på gräsmattan och ut på ängen och vips så var hon vid skogskanten, en liten stoppsignal och söksignal och bollen var hittad.. Hmm...
 
Ok, en gång ingen gång.. tänk tänk..
 
Gick bort till en annan äng, den är som en fyrkant, jag går med hundarna bort till ena hörnet, vittrat in ett område noga, det är som en kulle, noga noga. Ett par meter framför är det som en mindre ridå av träd, där låtsas jag lägga en boll, jag vittrar in lika noga där men lägger inte ut någon boll.. 
Går tillbaka till hundarna, kastar ut ytterligare en boll ut på en annan äng, även här var var en ridå framför och hon skulle vara tungen att  springa en ganska bra bit ut på ängen för att hitta..
Jag går bort med hundarna till första ängens hörna, och ska skicka till närsöksområdet på kullen. Hon måste springa över ängen genom ridån ut på gräsmattan och upp på kullen.. Jag tänkte här att jag skulle få trycka på henne för att hon inte skulle fasta i ridån.. Tror ni hon stanna i ridån? NÄ!  Ärligt, hur kunde hon veta att det inte låg en boll där? Det är ju jag som bli tränad här, inte hon..
Ok, ska skicka till den andra ängen, för att komma dit så måste hon springa ganska långt över gräsmattan. När hon är bara någon meter framför, kom jag på den brilianta idén att lägga ett långt vänster tecken ist till den första kullen! HA! Nudå, NU blir det väl ändå svårt? Nopp, tar stoppet och vänster väldigt bra. Får jobba rätt länge på kullen för att hitta den sista bollen jag gömt väl!  Väl inne fick hon gå på bollen på andra ängen bakom ridån..
 
Min otroligt vackra teckning ;) ;) ;)
 
 
 
Succé träning kan man kalla detta.. Lärde hon sig nåt? Troligen inte. Lärde jag mig nåt? Japp... Jag kan inte smyga ut apporter när jag är ensam för min hund kan läsa mina tankar....
 
 
 

2014-09-24
08:05:52

Tisdag
Åkte till Sorunda och tränande med Lena och Pirat igår, fokus låg på raka linjer trots bökig terräng. Gick ok!
Fick till några markeringar också och i huvudsak gick även det bra, men vid ett tillfälle fick jag (skulle jag!) styra henne till en (av tre) markeringar som hon missat, och maken till enveten hund, hon vägrade ta mitt höger tecken, på riktigt vägrade. Hon hade bestämt sig för annat - tack självständiga jakter ;) 
 
Blev inga bilder igår men hittade dessa från Gålöträningen
 
Här är Obster, han fick labberyck i vattnet och gick bananas! 👏
 
Jag bjuckar på denna, bilden är inte till min fördel alls.. 😏 Tur di andra kompenserar upp så bilden blev bra! 😄
 
delar av "viltparaden" 😜
 
 

2014-09-23
07:26:02

Väder och vind
I söndags låg vi på soffan hela dagen och blev uppassade :) 
Måndag.. Vaknar upp till regn och rusk, bara bylsa på sig och gå ut ca 2h, blöt innan på och utan på.
Hem och duscha och sedan åkte vi till stallet, Nea har skaffat sig en medryttarhäst som ska ridas två gånger i veckan. Regn och blåst men det blev ändå en rätt härlig tur på ca 1h

Neas syster och kusin är här och hälsar på, (studiedagar i skolan) dom var inte lika nöjda och glada 😜

Pejlas hälsa då, jag bygger fortfarande upp henne. Dock så är det slut på hennes favoritsysselsättning, kott/bollkastning. Jag tycker att, ska hon gå sönder igen är det "bättre" att gör det på träning eller jakt. 
Varjedag går hon med viktmanchetter 10-15min på varje benpar. Jag stretchar varje dag och är väldigt noga med upp och nervärmning. "8an" och "slalom" är perfekt i lugnt tempo! Även situps gör vi..... ska göra... varje dag. Men jag är visst lite dålig på det ☺️

Idag ska vi träna, det är kyligt ute burr!! 😨⛄️


2014-09-20
22:25:40

Fint!
Duktigt sliten efter en mycket härlig jaktdag, och wow vilket väder! 

Här står jag utan hund, antar att hon var ute och jobba någonstans 😄 Cattis smygfotografera! 


Coffey och Pejla är redo för sista såten

Hemma kröp Pejla ner hos Magda, dom fick en filt över sig och somna som stockar. Själv han jag vila en allt för kort stund innan jobbet kalla.. Imorgon ska jag sova hela dagen!!! 2014-09-18
08:05:41

Hej!
Jag drog i väg ett långt mejl till Jenny i förrgår, ett långt mejl som handlade om ett träningspass jag och Pejla haft. Jenny svarar "kul, dags att skriva blogg igen"  😂

Nu är dock tangentbordet till datorn trasigt så blir inget längre inlägg idag när jag skriver från fånen. 

Men igår träffades jag, Cattis, Jenny och Linnea upp ute på Gålö. Dagens tema var "du ska lyda även ute på vatten"
Alla utom jag tog sig en springtur ut till sina hundar. Att jag inte gjorde det var inte för att Pejla löd bäst, även hon hade besök av "envis" igår men jag lyckades skratta bort det hela 😂

Här är Cattis och Coffey

Vi fortsätter att jaga, Pejlas envetenhet och olydnad växer för varje jakt 😂✌️
Och eftersom jag är som jag är, passade jag på att anmäla henne på A-prov för att testa hennes nyfunna olydnad 😏 Bra va? 


På lördag ska vi till ett nytt ställe och apportera, spännande! 

Jag får löpande rapporter om Braith. Han och hundföraren har verkligen funnit varann. Braith blir tuffare för var dag. Får se om det räcker hela vägen. Annars är han, som jag nämnt tidigare välkommen hem. Här är en bild på Braith, när han är på ett av hans "kontor" . Ser ni vad stolt hans ser ut! 2014-09-05
08:57:53

Hej.
Ingen ork eller lust att skriva förtillfällen.. Ville bara titta in och säga att vi mår bra, Pejla mår som den prinsessan hon är. Rehaben går mycket bra. Vi har hunnit med några fågeljakter och Pejla är pigg och glad. Skönt att vi är med i matchen igen. Magda löper, men efter löpet kommer hon får följa med mer på jakter än hon gjort innan, eftersom jag för tillfället är "en hund kort"
 
Braith har fått ett viktigt uppdrag inom polisenheten, och om några månader får vi se om han blir godkänd eller inte. Du kan kika HÄR!
 
Men jag finns på facebook och uppdaterar mer där och jag finns på instagram som zara.winkler