Artemissil Gundog

2013-03-26
17:50:32

Sök
 
 
Det blev ett träningspass med tjejerna idag! Söket gick hyfsat för att vara det första på länge, det var i en svår och jobbig terräng, mest för att jag inte ville att Pejla skulle titta efter apporterna.
Dom hämtade 3 och 3 och sedan 1 var till och så gick vi ut tillsammans och Pejla hitta 2 till (som jag hade slarvat bort)
 
Man ser kanske inte så bra men det går rakt upp och bara berg och sten, ett stort och långt sök. 
 
 

2013-03-26
11:33:00

Braith 16 veckor
Braith 16veckor idag. Jag gör inte alls så mycket med honom, jag håller mitt löfte till mig själv om att låta honom vara en valp. Men vissa saker ingår ju i vardagen och det kan man ta till vara på. Eftersom han varit väldigt hoppig så har jag försökt få honom att vara lugn vid min sida när han ska få godis, och då har jag höjt min hand (stopp handen) och samma hand använder när jag ska fota hundarna vilket jag ofta gör ;), alltså höjer handen och säger stanna. Puttar lite försiktigt tillbaka om han gått i väg. I början gick det ju inte alls, men allt eftersom blev han ju lugnare.
Han har fram tills för någon dag sedan fått slänga sig på maten, men även där har jag börjar att lugan ner honom för att kunna träna på hans varsågod, så jag har använt stanna och stopp handen även där. Eller när kopplet tas av utomhus, då ska han vara lugn innan han får ett "Braith fri"
 
Hans namn, är jätte viktigt. Det ska alltid vara super positivt, jag använder aldrig namnet negativt på en liten/unghund (nåja försöker)
Och jag kallar aldrig in en valp om jag inte vet att jag lyckas, därför är det sällan jag ex använder visselpipa, den ska alltid alltid alltid lyssnas  typ - nä nu jävlar tar jag fram pipan
 
När man kommit en bit på vägen kan man lägga in störningar.. Här kallar jag in honom i lek
 
 
 
 
 
 
 
 Här stannar jag honom (nu får han ju hjälp av att Magda och Zäta också stannade, hade dom gått vidare hande säkert han också gjort det.)
 
 
 
Och hallå! Han har ju blitt värsta stora killen! Tappat två tänder!
 
 
 
Jag har tränat lite lite avlämningar, med saker han burit på.. Vilket resulterade till att idag, kom han fram och ville lämna av en gigantisk bajskorv.. Ehh tack? 
 
 
 Så jäkla gulli är han! Skit hund
 
 
 
 
 

2013-03-26
07:39:39

Att träna eller icke träna, det är frågan
Kanske man skulle ta sig i kragen och gå ut och träna idag? Ett sök kanske, eller är det dumt när det fortfarande är snö? Fast någon gång måste man ju börja, och i den här takten lär ju snön ligga kvar länge.. Jag hade först tänkt att börja årets första sök med vilt, men det är så besvärtligt när allt vilt ligger i den stora frysen i garaget..
 
Jaja vi får se, gör det när dottern kommer hem från skolan så hon kan passa Braithman.. 
 
 
Jag har anmält till några prov med Pejla, men så får vi se om vi kommer till start eller inte. Hon känns i bra form, det är ju det där med markeringarna, men det får jag nog bukt på - Hur svårt kan det vara, det är ju bara att träna
 
Som bilden visar är hon ju väldigt klok min Pejla
 
 

2013-03-25
13:08:00

Bilder från en lat matte
Förra veckan en riktigt tuff jobb vecka, Pejla hade vattensvans.. Natten till i söndags på jobbet fick jag magsjuka, bra där.. Så igår låg jag helt däckad... 
Alltså ingen träning för Pejla än på ett par dagar forfarande, men enklare saker som inte kräver något av mig får hon göra.
 
Idag är jag bätte men orkeslös, så jag gick till gropen. Jag kan stå helt still medans dom röjer bäst dom vill...
 
Märks att man inte är helt på topp, jag får inte riktigt till det med bilderna jag får inte den där super kvalitén på dom !
 
 
 
 
 
 

 
 
och jag lyckades faktiskt få några bra bilder på Braith
 
 
 
 
 
 
 
Det är samma bilder som på facebook, men jag tycker bilderna blir bättre och större där..
 

2013-03-21
07:38:51

Semester
Ja Pejla har ju vattensvans, en mild sådan. Men hon har semeter som sagt denna vecka, då får dom andra hundarna det med.
 
Jag är inne i en riktigt tuff jobbbvecka så det är tur att man har snälla hundar! 
 
Faktiskt helt otroligt, nästa vecka så ska sommarsemestern vara innlämnade, känns lustigt att tänka på vilka veckor man ska ha semster nu när det är full gång med snö ute.
Men jag lyckades skrapa ihop rätt många dagar.
 
Det trista är att jag inte har datum för hund-aktivetiterna än förutom Meadowlark kennelträffen. Men det brukar lösa sig, jag har snälla kollegor som brukar kunna ställa upp och byta pass.
Måste säga att det är en sån fördel att arbeta med ett jobb där man kan byta pass med varann, det brukar oftast lösa sig när det krisar samt att vi har en toppen chef!
 
 
Vi har än inga familjeaktiviteter inplanerade, alls.. Vi är alltid i sista minuten med sånt. Vi sålde våran båt nyss och har tittat på en ny. Men vi har faktiskt inte bestämt än om det blir en ny båt i år eller inte. 
Vi får se hur vi gör. Jag vill helst hellre ha sommarstuga, men gubben vill ha båt, han får bestämma nu (jag vet att jag så småning om kommer få som jag vill iallafall ;))
 
 
Förra året åkte vi upp till Norrland, Burträsk och lånade ett stort hus en vecka. Det var helt toppen, egen strand, skog vid husknuten OCH fint väder hade vi! Massa aktiviteter hittade vi på med barnen. Och dom var nere och lekte med hundarna vid vattnet varje dag, vi var ute och rodde, grillade och bara njöt - Det var en riktigt bra vecka! När man bor i lägenhet så värderar man en tomt så fruktansvärt mycket! Det var också Mollys sista sommar, hon har en långlina så hon kunde gå in och ut som hon ville hela dagarna, och ja hon låg ute i solen hela dagarna. Linan var så lång att den räckte även in i vardagsrummet.. 
 
En stor annledning att vi åkte, var faktiskt mycket för henne skull
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NU längtar jag efter sommaren =) 
 

2013-03-18
12:24:41

18 Mars
Igår fick vi till en jäkligt bra träning. Vi åkte till Sorunda och tränade med Lena,Annika och Cattis. Pejla fixar "enkel" markeringarna, men så fort en dubbel var med i bilden så gick det bara inte.. Funderade..
 
Lenas man Roger var med, han hade gevär och sköt åt oss, perfa! Jag bad honom bara skjuta på ena markeringen och kasta vanligt på den andra, och då var det inga problem?  Jag tror att eftersom det bara var skott på ena bara blev det två olika uppgifter och hon kunde koncentrera sig bättre eftersom hon kunde fokusera helt på den hon letade efter eftersom dom  var olika.
 
Hon var duktig på dina dirigeringar iaf ;)
 
 
Annika och jag stannde kvar och bytte område när dom andra tunnisarna åkt hem ;) Vi bytte terräng och gjorde det riktigt svårt för Pejla och Zingo. Men jäklart vad bra det gick! Hon fixade hyfsat dolda dubbelmarkeringar på långt håll i riktigt svår terräng bland taggbuskar och annat.. Kanske var det också så att eftersom dom blev så svåra, var hon tvungen att jobba ordentligt? Vem vet!
 
Jag avslutade med två saker 1,att lägga ut två dirigeringar på linje, dolt. En långt bak i ett buskage, och en lite närmare bakom ett träd med massa bråte. Zingo tog det första, nu skulle jag då få Pejla attt springa helt förbi Zingos område mot ett dolt område bakom.. Inga problem! 

2, Zingo hade fått svåra markeringar uppe på ett berg, där hade jag smugit upp två apporter till som hundarna skulle ta in. Det blev som minnesmarkeringar för dom bägge och, ja nemas problemas! 
 
 
Men dubbelmarkeringar på plan mark är tydligen väldigt svårt!!
 
 
 

På kvällen fick Pejla av någon komstig anledning vattensvans. Varför vet jag inte men men så är det. Så denna vecka är det vila för henne.
 
Vi tog bara en kort prommis uppe i "våran" skog
 
 
 
Min stora pojke, imorgon 15veckor
 
liten pojke som knappt syns där uppe ;) Modig är han!
 

2013-03-17
09:12:11

Välkomna i soffan
 
Jätte dålig bildkvalité men jag tror ni kan se ändå?
 
Magda med huvudet på min mage, Pejla trängst framför henne, Ester på magen och Braith på rygg mot väggen. 

2013-03-17
09:12:00

Välkomna i soffan
 
Jätte dålig bildkvalité men jag tror ni kan se ändå?
 
Magda med huvudet på min mage, Pejla trängst framför henne, Ester på magen och Braith på rygg mot väggen. 
 
 

2013-03-16
08:58:00

Braithman
I torsdags var Braith med på jobbet en stund. Jag är personlig assistent och min brukare älskar djur! Kommunen tillåter inte längre djur på arbetsplatser och det tycker jag är synd. Jag tycker att det borde vara upp till brukarna, vi är ju ändå i deras hem!
 
Men men, han fick komma och hälsa på en liten stund. Han mådde som en prins och fick full uppmärksamhet. Han är cool den lille killen och  gick och la sig när han blev trött.
 
Igår så var vi ute och åkte med husse, först åkte vi till en av Kennys anställda. Dom har en sjukt söt liten chihuahua, med liten så menar jag liten den minsta hund jag sätt! Hon var inte som en vanlig chi, hon var social och jätte trevlig. 
Braith fick hälsa på henne men han tyckte faktiskt först att hon var lite otäck, hon hade attityd och sedan ville hon helt plötsligt leka haha, han visste inte alls var han hade henne 
 
 
 
Sedan åkte vi in till Östermalm. Kenny skulle lämna arbetskläder till han kompanjon som jobbar där inne. Då passade jag på att ta en liten sväng med Braith, och sedan ställde jag mig i solen med honom och tanken var att han skulle få testa på att inte hälsa på allt och alla *s*
 
Han skötte sig jätte fint faktiskt, han gick inte fram till någon som inte pockade på hans uppmärksamhet, han satt mest helt otroligt bara vid min sida
Det kom fram ett par och sa att dom först inte trodde det var en valp för att han satt så still, men efter första bokstaven i deras ord så hade dom en stutsande liten valp hos dom *s*
 
Även om han är väldigt social och tillgänglig så är han en gentleman och hälsar hysat lungt, han står oftast med alla fyra tassarna på marken och ålar sig runt som en katt runt benen på folk hehe. När han hoppar försöker jag säga till dom att gärna ta ner honom.
 
 
 
Kvällen slutade väl inte lika kul. Jag fick åka in till sjukhuset och hundarna fick sitta i bilen flera timmar. Jag mår bra. Jag gjorde en liten operation för några veckor sedan och just igår så gick ett flertal blodkärl sönder. Men jag slapp ny operation och  efter lite "fix" fick jag åka hem igen. 
 
Mådde lite dåligt igen på kvällen. Men Braith låg hela kvällen vid mitt huvud, Pejla i mitt knäveck och Ester låg på min höft. älskade älskade djur.
Idag mår jag bättre, känner mig lite skum i kroppen men ändå helt okej. det blir ingen cykling eller långpromenad med hundarna idag iallafall ;) 
 
Tur att jag har Kenny! Jag hade aldrig klarat det där själv, med hundarna, valp igår kväll! 
 
 
 

2013-03-12
08:51:23

Kanske lite sommar nu tack?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-03-10
17:47:43

En riktigt Pejla och matte dag <3
Trevlig träningsdag. Jag tycker nog att Pejla markerade bättre idag, eller hon kunde sära på markeringarna bättre. Det kan bli lite besvärligt när jag skickar henne på en apport och hon vill till den andra, och jag då måste neja henne. Hon blir lite trög och jag måste motivera upp henne för att hon sedan ska ta apporten jag nejade. Och eftersom snön varit så länge så tittar hon efter apporterna, såklart. Vi hoppas hon jobbar mer med näsan när det sedan behävs.
 
Och jag måste sluta lägga mig i, punkt!
 
 
När vi sedan kom hem var det dags för annat jobb! Jag gillar inte alls hennes sele länge.. Blir nog till att köpa en ny
 
 

2013-03-10
08:39:00

Lite bilder från igår.
Igår hade Pejla vilodag, egentligen har vi den på söndagar men idag ska vi iväg och träna apportering så det fick bli igår.
 
Vi var ute på Gålö där vi har båten, husse kollade till den och Nea och jag gick ut med hundarna.
Fotona är inte jätte skarpa och fina, men det var så jäkla kallt om fingrarna så jag kunde inte riktigt koncentrera mig hehe
 
Inte helt lätt att gå inte hehe
 
 
Magda njuter av skaren
 
Pejla - "åh vatten, jag vill verkligen bada" 
 
"fan jag GÖRT"
 
"åh fyfan vad kallt"
 
"måste hålla ut måste hålla ut måste hålla ut, ta bilden någon gång då kärring"
 
Magda är förståndig, hon hoppade över
 
Braith tänker inte bli blöt!
 
 
Magda gör snöängel 
 
 
 
bilden hade varit jätte bra om jag ändrat inställningarna
 
"vääääääänta"
 
 
 
Pejlas standard look
 
 Magda och Braith
 
Min vackra dotter
 
 
 
 
 

2013-03-06
08:46:06

Skakis
Nästa gång någon säger till mig att "Du ser ju ut att vara i rätt bra form" - kommer jag skratta åt! 
 
Vet ni hur jobbigt det är för lårmusklerna att hålla fast en stor pilatesboll när en stor hund ska balansera på den? Jag är, helt ärligt lite skakis i benen idag. 
 
Jag går mycket med mina hundar, ca 1mil om dagen (kortare tur när det är snö, men för fysiken är det detsamma) Men det är en jäkla skillnad att lulla runt med lösa hundar i skogen och regelrätt träning med tempo, och pilatesbollen den, den kommer göra mina lår snygga ;) Och när man har en valp och bor tre trappor upp, då blir rumpan snygg också! Hoppas jag
 

Idag ska jag hinna få till intervall träning med Pejla och cykeln. Jag har laddat ner en hastighetsmätare till ajfånen så jag ser att vi håller tempot. 
 
 
 

2013-03-05
18:12:25

dag 2
Från att Pejla inte bjöd på ett endaste beteende mot pilatesbollen, inte ens att hon sträckte sig efter godis till att samma dag hoppa upp frivilligt på bollen! 
 
Bilden är inte bra allt, men i våran garderob är det jätte dåligt lyse, men det är också enda stället med matta där vi kan vara ostörda 
 
Magda och Braith hoppade upp frivilligt, direkt, utan att tveka! 
 
Lite lättare att hålla bollen med en valp på hehe
 
 
 
 

2013-03-05
06:45:00

Presentationen
Nu har vi en presentation på agardhs hundsport http://www.agardhshundsport.se/zara-winkler-2/

2013-03-04
13:02:58

Dag 1
Först träffade jag upp en kompis för lite retreiverträning. Efter det så var Pejla uppvärmd och det var dags att ta ut dom andra hundarna med och då fick Pejla sin första uppgift, viktmanschetter. Första minuterna så gick hon med väldigt höga steg, men efter ett tag så knata hon på som vanligt. Det tråkiga är att hon måste vara i koppel under träningen, för att få en sån jämn takt som möjligt. I eftermiddag är det pass 3, cykling.
 
Kolla frambenen
 
 
 
Pågrund av "affärshemligheter" så kommer jag bara att visa och säga vad vi gör, men vikt och hur länge osv osv kommer jag inte att lägga ut. Allt kommer finnas i Britta Agardhs nya bok när den kommer ut.
 
 

2013-03-03
09:12:00

Första träffen
Igår var första träffen hos Britta på Agardhs Hundsport för sponsringshundarna 2013. Det var draghund,vallhund, IPO hund, Rapport/tjänste hund och så Pejla som var jakthund.
 
Britta berättade att hon och dom andra hade haft förutfattade meningar om oss, mig och Pejla.. En tokig jakthund som vi skulle behöva binda fast för att hon inte skulle riva hemmet hehe. Pejla bevisade hur en riktig jakthund skall vara, lydig. Jag platsade Pejla på hennes pläd i hallen och där låg hon tills jag sa nåt annat. Hon skötte sig utmärkt.
 
Först var det genomgång vad allt innebär, vad allt betyder osv - korvstoppning som Britta kallade det. Vi fick mycket papper och sheman som vi ska följa stenhårt i 12veckor.
 
Måndag är dag 1 och jag är laddad!  Jag kommer blogga mycket om detta, vad vi kommer pyssla med osv. Inte allt för detaljerat kanske, men bilder och annan rolig info kommer komma ut här.
 
 
Pejla på löpbandet, kanske inte den mest motiverade jycken, men hon gjorde det *s*
I 
 
Sedan var det dags för viberationsplattan och det var nog det bästa Pejla gjort i hela sitt liv! Hon tvärslockna! 
 
Här börjar ögonen bli tunga
 
huvudet landade 
 
och poff, här är hon helt borta. Hade jag flyttat på mig här hade hon åkt av! haha
 
Snark!
 
NEJ inte redan slut!
 
Efteråt visade Britta hur jag ska strecha henne.. Varje dag
 
 

2013-03-01
07:39:00

Sponsringshund 2013
Imorgon ska jag och Pejla åka och göra spännande saker efter mitt nattjobb. Pejla är sponsringshund hos Agardhs hundsport.
 
Imorgon är första träffen, jag vet inte riktigt vad exakt vad det går ut på än. Jag vet att vi få lyssna på en föreläsning om konditionsträning. Sedan är det Friskvårdkontroll+ konditionstest på våra hundar. Sedan får vi ett individuellt träningsschema som vi ska följa och sedan mejla in hur det har gått osv, varje månad i 12månader, det kommer också vara regelbundna träffar. 
Vi kommer även att ha full tillgång till hundgymmet: vibrationsplatta,
löpband+ pulsmätare och belastningsvågen. Samt att Britta alltid kommer finnas tillhands för hjälp och rådgivning. 
 
Det är ju olika hundar för olika grenar med som sponsringshundar, Pejla står ju då för jakthunden.
 
Detta ska bli spännande! Jag skriver mer imorgon om hur det gick! Kolla hemsidan så länge http://www.agardhshundsport.se/