Artemissil Gundog

2014-06-30
21:52:47

Fasoner
Åkte ut till Barkaby trakten för träning med Jenny.. Wt upplägg idag för att utvärdera och se vad vi ska lägga krut på under veckan.

Högt gräs vilket bjuder upp till spring för Braith. Han gjorde ändå ett ok jobb och han gjorde inget förvånande. Markeringar med mycket terrängbyten och "väggar". 

Pejla, prinsessan..  Vad hon gjorde idag vet jag inte. Olydig som som få, fick riva i åt henne så Jenny skratta "jag har aldrig hör dig skälla på henne så, och så lyssnar hon inte ens" 
Well roligt hade hon, prinsessan... Helt på egen tass. 

Fick ut av dagen det jag ville dock - veta vad vi skulle träna på under veckan (dvs allt 😝) 

Oban fick dock en 20 poängare på sista dirren. 👏


2014-06-30
10:40:00

Måndag, ny vecka
Lika som i lördags, så var det inte allt för många knop under söndagen. Veckan som varit är min "värsta" jobbvecka och jag liksom går mest runt som en zombi och gör saker på rutin.
Jag och husse åkte iallafall ut till Alby och tog en sväng i elljusspåret med hundarna, inte så långt bara drygt en halvtimme, han skulle åka till Kumla och lämna Julie efter.
Blake fick iallafall sina promenader i sällskap av någon annan hund annars så lekte mest dom stora hundarna på tomten.
 
 
Coffey och Magda hade riktigt kul igår


 
På kvällen när husse kom hem så gick vi ut och käka, såg en skylt på morgonen "mosaik steakhouse", det var vi tvugna att prova!  Riktigt fint kött var det så det var lyckat!
 
Idag måste jag nog faktiskt träna.. Jag måste köra igenom Pejla och Braith inför WT vi är anmälda till. Jag köper att det kan vara bra att vila sig i form, men om min tes ska vara lyckad (åtminstone går det bra med en hund) så måste ju någon av hundarna få förutsättningen för att kunna lyckas ;) 
 
Titta så taggade dom är på att få träna ;) 
 
 

2014-06-28
18:02:17

Inte många knop
Idag inte..

Och en dag som denna är det super att Blake godkände nylonbenet 👍

2014-06-27
18:01:12

Fullt upp!
Shopping runda, ny bädd nya tuggben (nej Cattis dom var absolut inte slut dom som fanns! Fyllde bara på!) sen köpte jag ett nylon tuggben = går inte att bita sönder 👍

Åkte sedan hem och betala räkningar 😭
Sedan va idare ut till våra ängar och elljusspåret 

Se så städat!

Nåja 😜
Sedan till Tyresö igen, och Skrubba!


Blake fick lite träning, närsök! Så duktig! Testade på lite fotgående också, men det var alldeles försvårt så nära vattnet (han är helt galen vid vatten)

Men mest passivitet blev det. Här fick man sitta lugnt och still och titta! 


Han fick sedan sällskap av dom andra, det kom en pappa och två små barn som också ville bada! 


 Och sedan när jag kom hem väntades det grillat! :) 
Nu är det godis och dricka framför tvn, innan nattjobbet! *😲😴
2014-06-27
09:49:49

Fredag

En skön skogspromenad på morgonen

I schyssta färgkombinationer 

Ska åka iväg senare och köpa en ny hundbädd till hundrummet. Blake tyckte den svarta madrassen var ful. Får se om jag hittar någon finare 😜2014-06-26
10:17:36

photo day
Dammen...  Braith tjatar :)
Söta Söta Blake fick sig ett litet träningspass igår. Lite  fotgående, stadgeträning och lite avlämningsträning. Som knappt blev någon träning alls eftersom han gjorde det hur enkelt och fokuserat som helst. Eftersom han inte får spiringa och hoppa så hade jag inte så mycket ideer om vad vi kunde göra men en litet pass blev det. Efter fick han lunchen över hela gräsmatten ist för i hagen (för den har jag tagit bort, han liksom förstör gräsmattan när jag vänder ryggen åt, och han kan ju inte äta hur mycket ben som helst för att hålla sig syselsatt...)
 
Blake, Magda, Pejla, Braith och Coffey
 
Efter att ha solat hela förmiddagen och ungarna vaknat (13.30) så åkte vi hem till VH för att kolla till lägenheten som Kennys lillebror med tjej bor i just nu (vojne vojne).. Åkte sedan till Paus för lunch, Blake fick följa med!


Åkte sedan ut till Ågesta för promenad med alla, Blake rulla sig i en död groda, de vuxna sprang runt runt runt runt på dom stora ängarna. Stoppa sedan in nöjda och trötta hundar i bilen, och så slöt Jenny upp för träning. 
Igår var det Pejla som gick riktigt bra, Braith var väldigt unghundig igår. Dom hade klippt gräset så det blev som vallar, vilket tydligen var en stor störning för honom, inga raka linjer eller bra markerngar blev det för han alls. Men han var glad ändå. Pejla gick som på räls. Oban gick rätt bra igår, han har dock börjat med en del egenheter - som jag tror att vi under efterföljande middag på grillen kom underfunn med vad det kunde bero på. 
  

Efter en dag full av aktiviter så la vi oss gött i soffan. Ja dom la sig gött, jag vet inte hur bekvämt jag hade det  med Blake som en halsduk, Braith på mina ben och Maggan som tröck sig mot mig.. Men mysigt :)2014-06-25
23:20:59

En vanlig kväll i soffan2014-06-24
20:59:52

Nytt favvo ställe
Tog en sväng till Skrubba idag igen. Först ett kort träningspass med Braith som innehöll linjer, klockan, linjetag över gammal lega samt några korta markeringar.  Korta avstånd idag, mest för att bygga upp. "Succé träning" som Linnea kallar det :) 
Sedan tog jag ut alla för en sväng, då var Blake med. Stoppa in nöjd och trött valp i bilen och tog en sväng till med dom vuxna. Pejla fick en gäng långa minnesmarkering, mest för konditionens skull men en del hjärngympa är det ju med.  

"Vadå man kan väl bada fast det har regnat och varit svinkallt  i flera dagar?!"


Väl hemma - Blake får sin lunch varje dag ute i "hagen" utspridd på gräsmattan.  De vuxna är avundsjuka, och försöker komma åt åtminstone någon! Braith saknas på bilden.


2014-06-24
10:19:26

Prinsessan på ärten
Prinsessan vill väl inte ligga i någon hundsäng, som värsta hunden inte!!!2014-06-23
20:54:51

Jag ser det regnar, jag ser

Packade bilen full i hundar och styrde mot Bromma i eftermiddags. Jenny trodde det skulle vara mindre trafik nu när alla skolor slutat. Trodde. Hon trodde fel. Det var nog mer trafik idag mer än någonsin.Men jag hade tur, satt och lyssnade på när Blake snarka bak i bilen.  

Han har verkligen bara två lägen, helt av eller helt på! Söta unge! 


Braith, Pejla, Zingo och Oban! Dom var väl inte enastående idag någon av dom. Men vi hade som vanligt en trevlig stund, trots blåst och regn! Vi hade många planer för dagen men höll oss enbart till markeringsjobb i varierande och utmanande terräng, med dolda kastare! Vi hade tänkt göra b.la "korset" men ville inte att hundarna skulle vara still så länge i rusket! 

När vi var klara så var inte jag och Jenny nog blöta, utan vi ville frysa lite också ;) Så vi gick tillbaka till bilarna och hämta ut dom andra för en promenix!

Nu är jag hemma igen, torr och varm med mat o magen är det strax dags att bege sig till jobbet igen! 


2014-06-22
13:58:59

Skrubba


Så såg det ut hela förmiddagen, "efter nästa skur går vi ut" Mm, det han gå rätt många skurar innan vi pallrade oss ut.

Men vi åkte till Skrubba, och vad gör väl "lite" regn när hundarna är så här glada?!
2014-06-22
10:48:05

Gorma och Fjälla
Ja dom är såklart också med! 


2014-06-22
10:09:00

Går runt och myser
Nu har midsommar varit, det var en kall men ändå fin dag/kväll/natt! Vi bjöd hit några kompisar, och vi åt å åt å åt. Jag är fortfarande mätt! 
 
Oban hade den äran att få hänga med oss tvåbenta hela kvällen, medans dom andra fick turas om. Blake var hejarklack när vi spelade kubb - passivitet träning delux ;) 
 
Oban var helt slut på kvällen och hoppade upp på en stol och somande sittandes med huvudet PÅ Kenny
 


Hundarna var riktigt trötta igår och gjorde inte många knopp. Ja förutom Blake då, som det alltid är fullt ös på när han är vaken. Han är riktigt go den lilla, med väldigt fina egenskaper! Det ska bli väldigt kul att se hur han blir som vuxen. Kenny är riktigt förtjust i den lilla.
 
Jag och Jenny gick upp i bra tid så vi han mjölka ur solen dess strålar - Jag ser ut som en kräfta ;)  Vi städade och plockade hela förmiddagen, vattnade växer, låg i solstolen, städade lite, låg i solstolen, plockade lite till, la oss och sola igen. Betade av några viktiga samtalsämnen. Sen åkte hon hem när solen gick i moln ;) 
När alla gäster åkt hem så gick vi mest runt här hemma, sov lite på soffan, åt middag, badade jacuzzi och avslutade dagen med en härlig promenad runt om i området. Idag tog vi en rikltigt sovmorgon och jag vaknade innan valpen, 8.45! 
 
Idag är det regn i luften, så det blir väl inte så mycket gjort idag heller. Men måste förbi lägenheten och hämta lite träningssaker, måste nog sätta lite fart. Har ju anmält både Pejla och Braith till WT - kanske måste träna lite ;) 
 
 Gårdagens latmaskar! 
 
 


 
 
 

2014-06-19
14:55:22

Glada och nöjda hundar
Regnigt och grått idag, hundarna har sovit hela förmiddagen men jag släpade ändå ut dom på en tur. Pga fel körning så hamnade jag vid Tyresö Brukshundsklubb, vilket var tur! För det var riktigt fint där! Först en tur med alla hundarna och sedan tillbaka till bilen för att lämna Blake innan jag och dom vuxna hundarna fortsatte en sväng till! 


Men jag tror nog att hundarna njuter lika mycket av uteplatsen där "hemma" precis lika mycket som jag :) 2014-06-18
08:52:02

Onödigt vetande
Vaknar upp till gassande sol, skyndade mug ut med kaffe och tidningen. Kände att solen brände och passade på att smörja in mig när jag gick in för påfyllning av kaffet..

Så här gött var det..


Och så här var det när jag kom ut igen...

Jaja, kanske kommer solen tillbaka, men det är skönt ute ändå :) 

Magda är sällskapsdam åt Blake idag, dom får turas om! När det finns en hel gräsmatta att ligga på ska man ändå ligga under mattes stol på stenplattorna #stadshundar2014-06-17
18:24:27

Men söt!
Riktigt söt är lilla skitungen dock2014-06-17
17:10:46

Fullt hus
Jupp idag flyttade jag hem till Cattis under några veckor, hus och hundvakt!

Bilen är knöckfull av hundar och det blev många turer mellan VH och Tyresö idag då allt inte fick plats i bilen.

Braith åkte fram

Blake i en bur i baksätet


Och Magda, Pejla och Coffey där bak., lämna dom, hämta ungar, hämta packning osv osv! Helt slut är jag och klockan är bara 17!! Blir en tidig kväll ☺️

Blake är ju en valp med masssssssor av energi just nu då han ska hållas i stillhet pga av en skada.

Pejla har som vanligt mycket tålamod 😉

Och Braith undviker honom så gott det går, här sitter han bakom mig i soffan och kollar ner på "den där saken"

Magda är sur för att hon inte får leka med Blake så för att ge igen tog hon sig ett dopp i fiskdammen på baksidan.. Suck.
Coffey går mest runt och myser :)

Fortsättning följer.........

2014-06-13
09:59:00

Skolavslutning och bad
Min fina unge hade skolavslutning igår, slutade första klass. Stort. Och så glad hon var. Ett rus av stolthet flög över mig när jag såg min fina unge står där med sin klass. Så mycket hon utvecklas, så stor hon har blivit.
Hon går sin egen väg, struntar i vad andra gör. Hon är rolig, modig och har riktigt bra självförtroende. Alla föräldrar säger väl så som sina ungar, men jag tror verkligen att hon kommer bli nåt stort en dag.. 
 
 
 
Storasyster var med och kolla, hon tyckte också det var väldigt kul ;) 
 
 
Efteråt så åkte vi och badade i öran för det var så himla varmt ute..  I år ska Nea lära sig simma ordentligt. Förra året kom hon igång och simmande några simtag.. 
 
Neas kusin är också här, min syterdotter Louise. Men hon var en badkruka.. Som jag själv
 
Några som aldrig är badkrukor är ju dessa
 
 
 
 
Helt plötsligt mulande det på, det började även åska lite. Dags att packa ihop oss. Prinsessan fick ha sin morgonrock på. Haha hon är så fin i den! 
 
 
 

2014-06-11
16:53:20

Hittar på Facebook
Haha en sms-konversation mellan mig och Pejla 😂 ❤️
2014-06-11
09:51:49

Agility
Hämtade Nea från skolan runt 15 tiden och så åkte vi upp till Bhk och körde lite agility. Premiär för Braith!
 
En gång fick han hjälp genom säcken, och efter det sprang han direkt igenom på kommandot "genom", jag satte till och med ihop en liten mini bana och han for igenom den - ny karriär? 
 
Första försöket
 
 
 
 
 

2014-06-10
08:54:34

Teckenträningen2014-06-09
07:39:00

Drömsjön
Igår var det träning vid Drömsjön, det var jag, Jenny, Linnea och Cattis och så var husse med som skytt! Vi stod på linje och husse sköt skottapporter i det höga gräset, vi turades om att skicka på synliga målområden (kompassenlinjer) mellan markeringarna. Husse hade fria händer, så det gällde att vara med ;) 
 
Jag är nöjd med bägge mina hundar, men Braithman var riktigt i sitt esse igår tyckte jag! En god markör, och behövde han hjälp så lyssnade han fint på mina signaler trots bristfällig vissel-träning. Både han och Pejla älskade att springa (läs; hoppa som rådjur) i det höga gräset. 
 
Ser ni hunden? :) 
 
 Skutt! 
 
Min fina Braithman. Han har haft det lite jobbigt ett tag, antar att det är "dags-att-bli-vuxen-hormoner" som bubblar i kroppen. Fanns ingen tillstymelse till sånt igår och han var sitt gamla självsäkra jag! 
 
 
Sedan åkte jag och husse hem till Cattis och gick husesyn. Jag ska bo där några veckor i sommar - I love it! Efter det så åkte vi ut till Anna i Nykvar, jag hade köpt ett par grymt snygga stövlar av henne
 
 
 
 

2014-06-08
08:59:45

lördag
Långprommis med Jenny och hundarna igår, omkring 4 timmar var vi ute, super vilse i skogen. Jag hittade såklart tyckte jag och ledde först in oss på fel bilväg, så det började ju bra ;) Men det var en trevlig dag i solen med mycket snack som vanligt och hundarna njöt av att bada i både sjöar och i gyttja :) 
 
 
 
 
Sedan åkte vi till garaget och Jenny rekonda hennes bild, husse fixade grillen. En riktigt bra dag och kväll! 
 

2014-06-05
21:34:42

Torsdag!
Trevlig eftermiddag med Linnea och Jenny ute på Lidingö! 

2014-06-04
12:55:08

Sagt och gjort!
Idag tog jag ut Pejla och Braith för lite träning. Braith fick testa "klockan" med både hö/vä/ut, första gången med alla riktningar. Lite osäker på första skicket, men sen så!
Några "kompassen" linjer som var ganska korta, men tighta.
Sedan promenera vi en stund innan jag gjorde klockan igen och använde sedan samma områden till att köra "korset", kommer ni ihåg? Bygger upp en linje, skickar igen, blåser stopp och vinklar höger, reparerar sedan linjen igen, tredje skicket blir stopp igen halvvägs och sedan vänster och avslutar med att reparera linjen. 
Braith som är lik Pejla i mycket fattade även denna övning direkt, så efter jag skickat på vänster, och sedan reparerat "ut"linjen igen skulle jag ju blåsa stopp och vinkla höger. Men han fattade ju att det var dit han skulle så jag fick jobba en del med att han skulle ha dragning på "ut" igen haha...  Men nu är teckenträningen igång 👍

Pejla var koko idag och hade bomull i öronen, riktigt olydig. Hon tog inte ens åt sig när jag gick ut mot henne och såg arg ut. Prinsessan kan visst hon också! 2014-06-04
07:35:22

Sorunda
Åkte ut till Lena igår för att träna småpojkarna lite (nåja, Jerka är ju en bit över 2år och Braith är ju 1,5år nu). Vi kastade långa markeringar i en backe till varann, i högt gräs utan referenser. Braith spikar näsintill sina. Sedan korta vi ner avstånden och då fick han jobba lite ;) Men han hade med sig sin braiga näsa igår, det är så fint at se  när han sätter på den så duktig. På en kort markeringen så ringa han så fint, men han hittade den inte direkt, släppte området, och gick sedan tillbaka och hitta den jackpott! Jag har dock en idé om hur jag ska försöka fixa det här. Det är ju bara det här att jag tycker det är tråkigt, och jag hittar på så mycket annat att göra istället.
Men jag måste, annars får vi ingen rätsida på det här!

Efter så gjorde vi synliga linjer längst ett staket, avslutade med att skicka på ett synligt område som var ospårat. 
 
To do list;
  • Lägg ner energi på hans markeringar
  • Dags att börja med handtecken 
  • Göra mer "kompassen" med jaga självständigt i slutet 
  • Närsök  
  • Inte släppa honom på "hopp och lek" innan ett träningspass, det är inget problem idag, men i framtiden kan det bli ett problem
 
Saker som blivit bättre;
  • Hans hoppande är nästan borta. Känns som jag fått bukt med den biten när det kommer till avlämningarna. Dock har jag märkt att han börjar klänga på mig när saker blivit lite jobbiga 
  • Fotgåendet är mycket bättre
 
Efter jag åkt från Lena tog jag en tur till Granngården för att handla vita pinnar till kompassen övningar, köpte lite kortare för dom känns lättare att bära med sig. 
 
 
Har funderat, det blir nog inget Unghundsderby för min och Braiths del. Jag har inte tränat tillräckligt, samt att han är helt ovan vid den miljön. Han verkar ha en period av "mammighet" nu, känns dumt att kasta ut honom i den miljön otränad. PLUS att det är långt, sjukt långt. 
 
 
Idag har jag lite jobb i firman, sedan ska jag till mitt andra jobb och då tänkte jag ta med mig den här boken som jag låna av Jenny för ett tag sedan
 2014-06-03
07:35:00

Idag är det Tisdag
 
 
Linnea och Jenny. Vi sitter i startgroparna att göra middag på Onsdagskvällen i Trosa! Laddar inför Tullgarn
 
Cattis hans precis i rätt tid
 
För gormémiddagen ;) 
 
 
Lite hopp bland bilderna, men vet ni, Jag har nog aldrig så sällan pysslat med telefonen så lite som Tullgarnhelgen, så jag har inte så mycket biilder..  När jag kom hem på lördagenskvällen så "grät" jag lite över min skitga bil, så hussen var snäll och fixa lite ;) 
 
Söndag åkte vi ut till vackra Gålö, grillning och promenad
 
Carpé Diém 
 
hittade en fågelbo med färska bäbisar! 
 
Fanns fantastika markeringsställen. Jag och Husse turades om att föra Braithan. Här är det full fart mot en markering, det roliga är att han inte behövde hoppa över trädstammen, Pejla och Magda gick under. 
 
Full fart på väg tillbaka också, hopp! 
 
Måndag var det upp tidigt för att sitta en stund hos veterinären med Catts lilla Blake. Väl hemma så stoppa jag in min flock och åkte ut till Lotta för att kika på nya huset! Gofika hade jag med! 
 
Man kan tycka att mina hundarna borde njuta av att få vara i trådgård.. Men icke.. 
 
Zäta var nära döden många gånger, "du är för långt booooooooooort!" 
 
Sedan bar det i väg till jobbet, solen var ljuvlig och kvällen gick i rasande fart. Idag är det mulet och ser ut att bli regn, men jag tänkte att jag ev skulle ge mig ut och träna med Braith, vi får se. Har inte bestämt mig hur jag ska göra med Unghundsderbyt än. När vi kolla på kartan såg jag hur långt det var. Orkar jag vara i väg en helg till?
 
 

2014-06-01
09:07:00

Tullgarn
Åkte i Onsdags till Trosa, sov i ett underbart sommarhus (som vi fått låna av Linneas sambos föräldrar),  tillsammans med Linnea Meiton, Jenny Långström och Catrin Börjel.
Torsdag upp tidigt för lagtävling på Tullgarn, Vårat lag Royal retrievers gick bra hela dagen tills sista rutan *s* (Återkommer med resultat och beskrivning av rutorna när jag fått dom individuella poängen från lagtävlingen) Well well, sånt som händer :) Riktigt trevlig dag och det är så kul att träffa alla man känner, riktigt bra tävlig som flöt på riktigt riktigt bra!
Ingen finalplats åt oss men vi sov kvar i Trosa, fredagen hade vi en softar dag och bara gled runt i myskläder och promenerade med hundarna. Åkte in till Trosa på kvällen och åt fin middag! 
 
Upp tidigt lördag igen för att åka in till Tullgarn och heja på Linnea som skulle gå den individuella starten också, jag och Jenny gled runt hela dagen och hade det riktigt bra. Gick tyvärr inte hela vägen för Linnea och Scott, han var väldigt trött efter ganska intensiva dagarna.
 
 
 
Jag har iallafall försälskat min i rasten Vorsteh! En dag ska jag ha en strävhårig hane! 
Men innan dess ska jag lägga ner några dagar på Braith som startar unghundsderbyt nästa helg, får se hur det går. Han har ju varit lite ur balans ett tag. Tränade lite igår kväll medans husse tvättade min bil, självförtroendet var det inga fel på kan man säga. Hade inga dummysar med då det var en spontan"träning" så vi körde med PET-flaskor ;)