Artemissil Gundog

2015-03-19
08:01:00

Torsdag
Har faktiskt ryckt upp mig och tränat lite i veckan, med Maria i måndags och Lena mfl i tisdags. Tänkte försöka hinna köra igenom Bönan en snabbis idag, baka in de flesta moment. På fredag åker jag och Jenny till Danmark, på lördag går jag kurs för Pieter Vivijis. Eftersom jag hade anmält att gå med Pejla så blir det ju i en elit-grupp.. Känns lite tokigt att gå i den med Bönan.. Men hoppas han kan anpassa kursen så den passar oss också..
 
Hehe jag kommer vara den alla viskar om, "hon tror att hon har en elit hund, men så kan hunden varken stopp eller dirigeringar" haha
 
På söndag går jag passiv och ska kika på champion-gruppen. Jenny skulle ju gått med Oban, men eftersom den stackaren är trasig lite här och var, så får jag sällskap på "läktaren"
 
 
Och eftersom just Oban har gått sönder, så blir det ingen lagtävling i Finland. Vi skulle varit i lag med Hanna During. Allt var bokat och betalt, men det är som det är. Vi skulle kunnat leta efter en annan istället för Jenny och Oban, men det kändes inte bra. Det var ju vi tre som skulle startat. 
 
 
 
 

2015-03-11
12:26:09

Sol i sinnet
Tjatja Bloggen... Som min dotter alltid säger i sin videoblogg....
 
 

Igår åkte jag ner till LenaA i Sorunda, otroligt härligt väder när man kom lite i lä från blåsten. Vi började med Bean, skottapportsträning. Hon skulle följa bågen på länge och längre avstånd, någon miss här och där men det utnyttjade jag sedan med att få ett till skott eller en ny apport på samma ställe som sedan användes till en dirigering. 
Gjorde några linjer som både jag och Lena lagt ut och där Lena stod "i vägen som störning". Kände mig väldigt nöjd faktiskt, bara nöta på.
Sedan sattes hon in i bilen medans vi la ut en sök till henne och Pirat. 14 apporter, på ett inte jätte stort område men med mycket terrängbyten som att apporterna låg på bergshyllor eller nertrycka i diken osv. Även här, kände jag mig mycket tillfreds med Bönan. Hon gillade att klättra i bergen och tog mest dom apporterna och Pirat hämta dom längst bort. Bra samarbete.
 
Sedan gjorde vi en markeringsövning med Pejla och Pirat. Det gällde för både matten och hunden att markera *snurrigt värre* En väldigt bra övning som jag kommer göra igen, men kommer avancera i både form av terrängbyten och längre avstånd. 
Sedan lade jag ut samma sök igen till Brave och Pejla. Egentligen är det inte sök som hon behöver göra just nu, men hon tycker att det är så himla roligt så jag kunde inte låta bli :) 
 
 
Imorse åkte jag och hämtade Oban som ska vara här några dagar. Tyvärr är han lite sjuklig så det är bara tråkiga och korta koppelpromenader för honom.  Skrutten, sån otur han haft..
Åkte iallafall ut till Ågestas golfbana och promenera 20minuter, sedan åkte jag till kontoret och fixa lite. Sedan hem, städade och åt lunch. Nu har jag kafferast ;) Ska strax ut och köra ett pass med Pejla och Bean.. Hade en plan på att gå till gropen och köra lite linjer/fys, men det blåser så hemskt så får nog tänka om..
 
 
Ågesta
 

2015-03-09
08:07:00

Välkommen måndag
Här om dagen hade jag skrivit ett rätt långt blogginlägg om träningen med Maria. Men allt "uppdaterade sig" och allt alla texter och bilder försvann.. Suck.. Men, träningen var bra.  Konstaterar att jag gör rätt att börja om och bygga upp Bean från början, för man ser skillnad så himla fort. Hon får en hel del skotträning just nu, inte så att hon är berörd på någevis utan hon behöver bara skotträning, hon har absolut ingen förväntan på skott, alls.. Men bara på ett par repititioner så börjar hon få förväntningar! Vi tränar också en del på att inte förvänta sig kast från personer som står ute i markerna.
Hon kan ha svårt att gå till ett målområde när det står folk ute, hon förväntar sig kast och bli lite osäker. Men även där ser jag stor skillnad. (Men hon kan komma ihåg en memori på över 100m som har legat och gottat sig väldigt länge som dessutom är rejält utsuddat.) Hon är iallafall väldigt kul att träna, hennes driv gör det hela en kul utmaning! 
 
Här ska hon skickas på en minnesmarkering för att sedan gå tillbaka på en dirigering när Maria står ute som "störning"
 
 
Full fokus och i huntingmode 
 
 
För Prinsessans del, inser jag att jag har lagt lite väl mycket fokus på Bean. Pejla behöver få sin del av träning nu, inför Finland. Hon är seg på både stopp och närmaresignalen, närsök är storsök osv osv. Fortfarande lydig, men lite väl segt och lite väl mycket "alfons"  Med henne är det ju dock bara att träna på, "lite" mer arbetstid så är hon snart tillbaka igen. 
 
 
Igår träffade vi upp Annika och Jenny i det underbara vädret ute i Ågesta. Fantastiska 17grader och sol igår. Lite markeringar som gick suveränt, men fokus låg på närsök. Med skick från långa avstånd, vi hade en funkis ute i området som kastade ut när föraren var nöjd.  Efter lite träning så tog vi en härligt promenad. Jag var speedad efter nattjobbet, jag hade inte hunnit vila nåt för innan träning så var jag i stallet. Jag blir ju inte trött som andra människor utan jag blir ju som en övertrött unge, hög på socker.. Så jag ber om ursäkt för mitt pladdrande tjejer, men ni är ju vana haha! 
 
Ingen bild från träningen, men en bild på tjejer från stallet
 
På kvällen ett motionspass för alla tre.. Ja det bara två som syns i bild då den tredje inte riktigt uppskattar denna typ av motion ;) 
 
 

2015-03-02
09:24:33

Förra veckan i bilder
Förra veckan hade Nea sportlov och det innebär att mina rutiner rubbas, då jag har sovmorgon och faller liksom in i helgkänslan.. Så det blev inte mina vanliga långa promenader utan det blev en hel del stall, Nea hade två hundkurser, och jag tränade några pass. Så jag hann faktiskt inte med att gå mina vanliga promenader.. Jag får då konstigt nog ont i kroppen när jag inte promenerar som jag brukar, som omvänd träningsvärk..?  
 
Så tur att det vardag igen ;)  
 
Lite bilder kommer från förra veckan, lite olika kvalité då några är med stora kameran och några är med mobilen.
 
Pejla och Bean, från träningspasset med Annika. Vi la ett sök som vi varavade med dirigeringar på olika platser, samt att Annikas dotter Elin var med som kastare. Tack snälla :) 
 
Zingo och Pejla
 
Ett lite väl tidigt vårtecken upptäktes av Annikas dotter Elin....
 
Nea var på två hundkurser. Här är hon och Bean i Nynärshamn och provar på lite olika aktiviteter. Nedan kör dom lydand
 
 
Hon var även i Nynäs på en annan kurs som hade som inriktning att barn ska lära sig läsa sina hundar. Nea gick halva kursen med Bean, när man pratade mycket som signaler och lugn och ro.
Andra halvan av kursen skulle man lära sig att lära sin hund trix. Här passade Pejla bättre tyckte Nea.. Kanske hon ångrade sig. Nea skulle lära Pejla "vält" och på 2 gånger så kunde Pejla just det tricket, så bra att Nea knappt kunde göra något annat innan Pejla slängde sig på golvet ;) 
 
 
 
Lena och Maria kom ut till mig och vi tränande lite men fokus på markeringar. Jätte kul att träna med bägge brorsorna. Pirat till vänster, Pejla, Bean och Messi! 
 
Det är såklart inte bara hundar eller andra djur i mitt liv. Ibland går även Fantomen i vanliga kläder på stan ;) I fredags var det middag och lite vin hemma hos en arbetskamrat, där några fler arbetskamrater dök upp.
I Iördags var jag och Jenny på bio, vi såg den nya snackisen "fifty shades of grey" något besvikna på
Mr.Grey dock ;)
I Söndags så tilbringade jag, hör och hämpa hela dagen ihop med min man. Började på Ikea där vi bara skulle ha några nya lampor, men det blev visst lite mer än så. Även såklart även lunch där inne, lyxräkmacka och vit chokladkladdkaka med hallon, behöver jag ens nämna hur god den var??? Där efter hem till ett par vänner, innan jag och maken åkte in till stan för en middag på tu man hand. 
 
Sedan vankades det nattjobb, är mitt inne i  "värsta jobbvecka". Jag arbetar söndag,måndagnatt, tisdag, torsdagkväll och fredag, lördagnatt. Är alltså zombi hela veckan, gör inte mer än jag måste.  Nu ska jag strax springa in i sängen. När Nea kommer hem är det stallet, hon ska rida och jag ska köra. Fungerar det bra kanske jag ska göra det till en vana, otroligt bra konditionstränings för hundarna! Återkommer, om jag lever ;)