Artemissil Gundog

2016-05-27
08:20:17

Fredag
Jag tycker nästan dom gör nåt nytt varje dag nere i lådan. Igår såg jag första gången tendenser till lek! De är nacken som försöker, ofta ramlar han omkull och hamnar på rygg och sprattlar med benen och försöker ta sig runt hehe. Han är ju den av valparna som har ylat från första dygnen och nu är det lite små morr och andra knorriga ljud från honom. Han har en riktig personlighet redan. 
 
 
 
 
Vi skulle startat på Tullgarn idag, lagtävlingen ihop med Hanna och Jenny. Men eftersom jag är tvungen att jobba blev det inget. Tur var väl det för Brodie började löpa. Men på söndag åker jag och Pejla ner och slåss individuellt. Håller tummarna att dom slopat hopprutan, då har vi en chans. Men annars är det som det är. Trots regn och rusk är det riktigt kul att hon är så pass fräsch att vi kan tävla igen. 
 
 
 

2016-05-24
18:50:00

10dagar
"Nu hasar vi oss inte fram längre, nu vinglar vi runbt på fyra tassar" 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2016-05-22
17:52:00

Härligaste helgen på länge!
Ja, en riktigt härlig helg har det varit. Bra väder och den har lunkat på i perfekt tempo! 
 
I lördags åkte jag ut till ssrk utställningen på Ulriksdals slottsträdgård för att hjälpa Maria ställa ut Söders Broadwalk aka Messi (beans bror). Jag övade lite med honom, han tyckte det hela var jätte spännande och kul att vi sprang runt där! Framförallt var han nog mätt av alla köttbullar han fått under dagen ;) 
 
Han vann jaktklassen och fick ett very good!  Vilket är riktigt riktigt kul! 
 
Sedan åkte jag hem.... och hör och häppna, slängde mig på soffan och låg där i flera timmar!! Så jäkla skönt! När jag klev upp sedan så gick jag ut på verandan i eftermiddagssolen med en glass och en kopp kaffe och njöt av att se Kattarina leka i gräset innan jag slängde mig i duschen och svirade om till "icke hundmuppskläder"  Det var middag på stan med gamla kollegor från avisningen på Bromma. Vi hade en trevlig kväll med god mat och några förfriskande drinkar!
 
Idag vaknade jag i lugn och ro, klev upp och gled omkring i morgonrock länge innan Cattis kom vi åt frukost/brunch och sen hjälpe hon mig med att klippa klor och väga dom små groddarna! Det var en pärs, dom är riktigt envisa och ville minsann inte få klorna klippta!!! Starka är dom!
Sedan gick vi ut för att träna med kusinerna, Pejla och Coffey. En riktigt bra träning och jag är taggad inför Tullgarn!
 
När jag kom hem stod Kenny och grillade kyckling till lunchen, länge satt vi där på verandan och knappt sa ett ljud, vi bara satt och njöt. Bean hade permis från groddarna och fick lunchen serverad (läs utspridd) på gräsmattan.  
 
En riktigt riktigt najsig helg. Nu har jag laddat upp för en ny arbetsvecka! 
 
 
Syns knappt men hon är helt nyäten och har mjölk runt munnen, så gulliiii! 😍😍
 
en riktig nallebjörn! 😘 
 
 
 
 
 

2016-05-20
19:33:23

Fredagsmys!
 
Mamma Bean chillar medans kidsen hänger i mjölkbaren! 
 
 
 
Alltså hur söt!?
 
 

2016-05-18
21:11:00

Fullt upp i lådan
Valparna växer så det nästan knakar, det väger hyfsat jämnt men det är några som sticker ut viktmässigt men allt är helt normalt. Dom börjar bli starka och kravlar sig runt, snurrar in sig och går vilse under filten hehe. 
 
 
 
Annars har jag börjat nya jobbet som säkerhetskontrollant på Arlanda, gick grundkursen förra veckan och nu håller jag på att sätta mig in i rutinerna på arbetet (och laddar inför kommande utbildningar). Det är 3 olika tjänster, och jag ska kunna arbeta på dem alla. Det är alltid mycket i början och är såklart väldigt trött när jag kommer hem, men det är så himla kul pch spännande att det inte gör något, och att sedan få komma hem till alla fina groddar är hur mysigt som helst. Synd att man har massa måsten hemma också, annars hade jag suttit där förjämnan :) 
 
PM till Tullgarn har kommit, Pejla har inte sett en dummy sedan Lidingö... Ähh jag har ju drygt en vecka på mig att styra upp det ;) 
Jag är helt övrtygad på att det kommer vara en ruta med ett hinder på, det har varit det varje år så jag har ingen förhoppning om att placera mig. Det är bara kul att vara ute igen. 
 
 

2016-05-15
10:53:00

Underbara!
 Får inget gjort alls.. Klockan är efter 11 och jag sitter fortfarande i pyjamas :P Att bara sitta där inne och och höra deras små ljud är underbart.
 
 
 
 
 
 
 
 

2016-05-14
15:05:00

Äntligen!
I natt kom dom, vilken fantastisk upplevelse att få hjälpa dessa 7 små groddar till världen! Bean var jätte duktig och det var så tydligt att hon visste vad hon gjorde, hon skötte i princip allt själv!
 
5 pojkar och 2 flickor
 
 
 
 
 
 
 
 

2016-05-11
23:01:00

Fortfarande inga valpar
Önskar jag kunde säga att det kommit några groddar.. Men nä. Det blir som jag först trodde, att hon skulle gå över några dagar. Jag ser de positivt, dom kommer bli riktigt bra jakthundar som kan hålla områden riktigt länge 😉
 
Funderar på vad kullen ska heta. Först hade jag tänkt missiler, men sedan tänkte jag olika bönor men nu tänker jag lite på att eftersom pappan heter Chief - välja liknande namn med hög tjänstegrad? 
 
Kanske reder sig när jag ser hur många dom är! :) 

2016-05-08
08:01:00

dygn 61
Från att visa alla tecken förutom själva krystandet till att inte visa nåt annat än leklust -  flera gånger om dagen, så är det nog jobbigare för Bönan än för oss, även om vi är många som väntar. Hon är mer närhetssökande än vanligt och vill tillochmed ligga PÅ mig i hängmattan.. Inte så skönt, men mysigt. Finaste Bean
 
Nea gick till stallet och efter någon timme så kom detta hehe
 
Världens bästa Maria står standby och ska komma och hjälpa mig när det är dags. Vi bor en bit i från varann, så det blir mycket chattande/FaceTime så hon ska få en föraning... hehe
 
 
 
Men även jag själv väntar och väntar :P
 
 
 
Jag är så tacksam för alla min vänner som ställer upp. Bästa och fina Linnea ska hänga här nästa vecka och passa Bean och valpar medans jag börjar utbildningen för mitt nya jobb.. Nya spännande tider!! 
 
Jag är så tacksam! 
 

2016-05-01
09:31:00

Väntan och väntan....
På hundfronten är det lugnt, Bönan får ju inte längre åka bil så det blir bara promenader här i hemmamarken. Jag har börjat dela upp flocken. Bönan är precis lika pigg som vanligt så jag håller henne tillbaka lite, så först en gemensam promenad med alla och sedan tar jag och Pejla på oss löparkläderna och ger oss ut....... De ni.. Kanske borde jag träna henne, men då får ju inte jag min dos av motion och dygnet har för få timmar ;)
 
Bönan växer och växer..  Det ska bli så spännande att få veta hur många groddar det är.  För det är lite konstigt, på ultraljuet så såg vi en del fosterblåsor men vi såg bara hjärtslag i tre av blåsorna. Sen är det ju så att ett ultraljud är inte helt hundra, man kan råka räkna samma flera gånger, man kan även missa och faktiskt kan en tik resorbera sina valpar så sent som efter 6:e veckan..  Men som sagt, därför är detta lite märkligt och spännande. Hur många är det egentligen ? Och troligtvis är det så att Bean parades någon dag förtidigt, det kan vara därför det inte syntes så bra på ultraljudet. Så jag räknar med att hon "går över" tiden ett par dagar. 
 
På min instagram så är jag mer aktiv än här om man vill se bilder och filmer ----> Zara.Winkler  
 
 
 
Bean har ju haft valpar tidigare och i fredags kom två stycken till uppfödaren Maria Söder på Blackbound gundogs för lite träning ihop med halvsyster Ilo. Maria rapporterar "Alla egenskaper är på plats, balanserade och helt underbara. Som uppfödare är jag mer än nöjd" 
 
På bilden nedan - Ilo (Liza/Beiley) Juni och Tesla (Bean/Beiley) 
 
Så har även de två "norska valparna" Lava och Geir varit ute och klarat kvalificationsprovet i Norge här under våren!