Artemissil Gundog

2014-10-28
10:49:37

Poppis!
Idag var man poppis när kanindummysarna kom fram...
2014-10-27
09:14:00

Trevlig helg
Från kall och blöt andjakt till mysigt championat-firande av Jenny och Oban. Linnea hade lagat fantastisk god mat, Bouef Bourguignon och super god pannacotta. Vi drack bubbel och rätt mycket vin fram till natten. Vaknade på morgonen rätt sleten. 
 
Men vad jag trivs i erat sällskap tjejer!
 
 
Andjakten var som sagt blöt och kall, men även den riktigt bra. Precis innan man ska ut på såten, man sitter i bilen och regnet öser ner och blåsten viner.. Då så funderar man ju på vad man pysslar med. Men så fort tutan tjuter så blir det så bra. Mitt och mina hundaras jobb är att få in fågelarna så fort som möjligt så det inte uppstår onödigt lidande. På just detta ställe är det lite extra kul eftersom att på några såtar ska hundarna apportera från bryggor mitt ute på vattnet, samt även apportera från båt. Det krävs en del av hundarna, ffa nu när det är ruggit kallt i vattnet!
 

 
 
 
 
 
 
f.v Scott, Bean, Magda, Jenny, Oban och Pejla
 
Inte bara matten som var sleten dagen efter *s*
När vi kom hem igår tillbringa jag hela dagen och kvällen på soffan framför en film wolf of wall street, åkte sedan till nattjobbet.  Idag tänkte jag, efter några hinkar kaffe ge mig ut och träna näääärsök och tecken.. Är tanken... Sen sooova! ZzZzZz
 

2014-10-23
17:36:05

Närsök!
Har hängt en hel del på A-prov i år, och genomgående tycker jag nog att dom allra flesta hundar slarvat med sina närsök. Det är ju faktiskt helt onödigt att en hund kan ta ett dolt linjetag på 200m, om den sen inte hittar apporter pga slarvigt sök?! 

Pejla har alltid haft ett fint närsök, med betoning på haft.... Pga jakterna är det inte så mycket till närsök längre, hon söker... Visst, men lite stort kanske.. 

Back to basic med andra ord. 

Vi är laddade..

Häschar som om det vore sommar. Jag hade riktigt grävt ner bollarna. Dom fick slita! 

2014-10-23
13:11:58

Hurra!
Dom gör det igen!! 

Gårdagens 2a pris på A-provet i Rimbo, räckte till två jaktchampionat! STORT GRATTIS Jenny till titlarna på Oban! - SE(j)CH NOJCH Searover All In Duff 

2014-10-20
07:59:00

Vilken söndag!
 
Vilken tur att jag har familj i Kumla, jag hade aldrig fixat att gått upp i ottan å köra ner mot Örebro och sedan hem igen efter en hel dags jakt..
Jag var riktigt trött när jag kom hem igår kväll. Men det blev en riktigt trevlig jakt. Det som skulle varit regn hela dagen, blev uppehåll och 15grader - fantastiskt! 
 
Trevliga skyttar och apportörer, mycket fint spanielarbete! Jag är såld på spaniels, men jag håller på mig - jag ska vänta!
 
 
 
Vi började med att dela upp oss, två apportörer per spaniel och bakom två skyttar. Jag, Hanna och jätte snälla fotograf Sara gick ihop. Vi hade riktigt trevlig, synd att vi bor så långt i från varann! 
 
 
Fantastiska marker.. Våra B-provs sök kan slänga sig i väggen! Sara som är helt ny i gamet sa att hon kommer lägga om hela sin träning efter att ha varit med idag!
 
Inte så lätt att dirigera sin hund i tistlar som gick upp till höfterna..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer Meadowlark Brodie in med en fasanhöna efter ett riktigt bra jobb i träsket. Så ung men så duktig! Dom blir farliga i framtiden!
 
 
 
Prinsssan Pejla kommer in med en enorm fasantupp!
 
Så nöjd hund, kolla svansföringen...
 
Rätt nöjda med våra jycks ;P
 
 
Och under dagen nås jag av fantastiska nyheter. Underbara Jenny och Oban gick och vann Nordiska Mästerskapet! Underbart duktiga dom. Jenny som var rädd att inte platsa. Jag blir så glad för deras skull. Mina fina vänner!
 
 
 
 

2014-10-17
07:41:11

Rough shooting
I onsdags var jag funkis ihop med Jenny, på A-prov. Kokade ärtsoppa (till förbannelse) och var viltbärare.

Det var en mycket lärorik dag! Det viktigaste var nog att jag lärde mig att äta ärtsoppa för första gången ;) 

Såg en hel del duktiga hundar och det var många roliga och kluriga apporter! Rough shooting är nog den roligaste jakten jag vet. Det till trots har jag ändå bestämt mig, jag väntar med spaniel nåt år. 

Ja, dom tre hundarna som gick vidare till final var riktigt bra! Anne N med sin unga tik 2,5år (!), Maria S med härliga "Messi" som blev andre vinare med 1 CK och Birgitta B med sin duktiga tik "Nova" som vann och fick CERT och som dessutom blev S(j)ch! 
Nova och Pejla gick Kkl ihop förra året så det är lite kul :) 

Tråkigt att jag och Pejla troligtvis inte kommer komma ut mer. Men man lär sig otroligt mycket av att vara funkis, ha domarna nära sig. Få möjlighet att fråga om allt man undrar, det rätar ut många frågetecken. Både jag och Jenny lärde oss en hel del. 

På söndag är det dags för fältfågeljakt igen, denna gång i Örebro trakten. Så jag åker ner och hälsar på släkt och vänner redan ikväll eller imorgonbitti.

Ihelgen är det också Nordiska Mästerskapet i Norge. Jag håller varenda tumme för det Svenska laget, en extra stor spark till Jenny och Oban!
2014-10-14
14:57:41

Konsten att hitta vilse!
Promenad och träningsrunda idag på ca 1,5h.. Vilse i skogen som vanligt dessutom.. Jag fattar inte hur många gånger det ens kan vara möjligt att gå vilse samma skog?? Jaja tydligen så ska jag bli världmästare på att hitta vilse ;) Som en orienterare fast tvärtom *asg*
 
Pejla fick en hel del minnesmarkerinar med både förflyttningar och störningar. En minnesapport blev jag extra nöjd med. Avvekt från en stig (det ni, en STIG!) i skogen ut på kalhygget. Kastade i väg en boll, gick in i skogen igen och gick runt hela skogspartiet och skicka henne sedan på ett linjetag som var lätt över 150meter genom kalhygget. Hon gick spikrakt, den hade hon full koll på!
 
En annan övning var att jag smög ut en boll uppe på en sten och satte fast den i en stubbe.. Helt ovittrat. Skickade henne från ett ganska kort avståd dock, kanske bara 30 meter. La på söksignalen och lät henne jobba, hon började fint och noga men blev större och större eftersom hon inte hitta någon vittring. Började filma efter ett tag.
Jag brukar inte vissla sådär mycket och hon brukar vara nogrannare, men ändå kul att se när hon väl får vittring på bollen!
 
 

2014-10-13
13:37:40

Som ett bortskämt barn!
Ju mer man vet.. Desto svårare är det att hitta hitta det. 

Jag känner själv att jakten på det "perfekta" börjar bli patetiskt. Jag känner mest bara för att blunda och peka.. Eller lägga ner, bara låta det komma av sig själv. 

Kanske och troligtvis så löser det sig! 2014-10-13
11:46:44

Hon levererar igen..
En helt fantastisk bild på the one and only, Prinsessan Pejla.. 

Såhär tokig blir man efter en lugn helg.. 
2014-10-09
21:42:38

Torsdag
Träning i regnet med Jenny och Oban i eftermiddags i Ågesta. Synliga områden och närsök som avbröts för att sedan dirigeras på nytt dolt och med störningsmarkeringar. Bra upplägg, skulle vilja göra samma fast i mer utmanande terräng! 

Tackade nej till jakt på lördag. Jobbar natt ihelgen och har stallet med Nea. Känner att jag skulle vara lite hemma ibland också ;)  
Husse renoverar om hundrummet, hoppas det blir klart snart.  Eftersom det är blött ute och en hel del byggdamm inne... 


Gårdagens ängar... 2014-10-08
08:16:49

Täcke
Teba har rabatt på ReDog täcket. Tyvärr fanns den inte i Pejlas storlek. Fick ta en som var något större. Den kom hem igår, den täcker kroppen väldigt bra, sitter fint överallt förutom framme på bogen.. Där åkte den ner och jag tror den kommer störa henne.

Skit då. Snyggt var täcket, och billigt. Skillnad på 500:- med frakt, än 700:- i butik.. Attans.. 


2014-10-07
10:55:41

Hade förträngt det
Hade förträngt samtalet jag och min 8åriga dotter hade igår, men känner att jag ändå vill dela med mig.. 

Nea; "Mamma hur gick tävlingen, vann ni?"
Jag; "Nej vi fick en nolla, åkte ut bland dom första"
Nea; Men är inte ALLA hundar Champions i Pejlas stamtavla" 
Jag; "Jo, vadådå?"
Nea; "Gud så pinsamt för dig!" 
Jag; Skitunge ;) 
2014-10-07
07:42:04

Debut
Ja igår debuterade jag och Pejla i Ekl på A-prov. 

Jag anmälde till just detta prov för att slippa A-prov på änder, Pejla har liksom lite mycket egen vilja där ;) 

Första såten var såklart ett anddrev, en ynka and gick ner, synligt. Efter rätt lång fördröjning skickas hund nr ett som har glömt fågeln. Efter en stund skickas Pejla. Hon kommer ihåg den, men hamnar på fel sida om ett djupt dike och tar sig inte över. Jag försökte, men det gick inte att få över henne. Jag fick hålla på en rätt lång stund. 
Ut åkte vi på första fågeln, noll.
Lite surt att inte ens få testa på att apportera kanin. Men faktiskt så hade vi en trevlig dag, en hel del fina apporter. 

Det blev ingen vinnare igår. Mirre med sin duktiga Maya åkte ner från 1 CK på sin sista apport där Certet var nära... Till en sur tvåa.. 
Lena A, Maria S, Helena N fick varsin trea. Vi andra 13st fick varsin nolla. 

Jag är taggad. På't igen. 


Detta är Pejlas bror fina Pirat som gjorde ett riktigt bra jobb igår på sin debut! 2014-10-05
08:55:53

Man måste ju prioritera
Träning i Länna igår med Jenny. (http://searoverallinduff.blogspot.se) Fokus låg för en gångsskull inte på raka linjer och lyckade övningar (det är kört ändå ;) ) 
Vi blandade vilt och dummysar och la upp övningar där vi skulle få styra. Framförallt skulle dom lämna/gå förbi områden dom hade hämtat vilt i för att tryckas ut dolt till dummysar. Detta är i vanliga fall lätt och lite "puppy traning" men, båda hundarna blir lite som förbytta även på kallvilt, att koppla bort viltnäsan till dummynäsa var inte helt lätt...... Tydligen.... 

Idag är det dags igen, vilt är framtaget! 
2014-10-04
08:50:53

Kort och rikt hellre än långt och fattigt
Att leva med en hund som har en diagnos är egentligen ingen skillnad än att leva med en frisk hund.. Ja om hunden heter Prinsessan Pejla dvs ;) 

Spondylos och L7/S1, hon har bägge delar. Men det har nu gått drygt 2månader sedan diagnosen och hon är helt symptomfri. Igår var sista gången på Redog rehab i Tumba. Hon är friskförklarad av två olika Fysioterapefter. Pejla har svarat otroligt bra på behandlingen jag har givit henne här hemma och den hon fått på rehaben. Hon är "okejad" att tävla med!!! 

Sen är det ju så, det är ju som hos oss människor symtomen och smärta kan komma och gå. Jag kommer fortsätta som jag har gjort under hela hennes liv, att linda in henne i bomull och sessa henne (som Kenny kallar det) 
Jag har ändrat vissa saker, vi kastar inte längre inte boll, hon lyfts i och ur bilen, uppvärmning och nervärmning, super noga med täcken på osv osv 

Men vi kommer att träna och jaga som vanligt. Jag står helt fast vid det jag alltid sagt, hellre ett kort men rikt liv, än långt och fattigt!

2014-10-02
18:57:00

Jakt, bad... Ny hund?
 

Bra jakt idag, Pejla jobbade bra och gjorde rätt för sig. Lydnaden är det värre med. Hennes raka linjer är som bortblåsta och höger/vänster funkar bara om inget roligare dyker upp. Om jag känner mig laddad inför kommande A-prov???!! No.. 
 
Men.. Hon är en jäkla viltfinare och nosen är det inga fel på.. 


Själv druttade jag i vattnet på första såten, jag trillade av en spång.. Tur Cattis lånade ut torra kläder. Jag ska aldrig mer göra narr av henne när hon packar ner hela sitt bohag längre ;) 
 
Imorgon är det sista gången på Rehab.. Känna lite jobbigt att förlora den tryggheten. Vem ska nu tala om för mig hur hon mår ?? ;) 
Annars ska hon vila imorgon. Blir lite träning ihelgen ihop med Jenny som äntligen kommit hem från "the US" :) 
 
 
Vi har också pratat här hemma om att jag behöver en till hund, vilket vi redan var överens om. Men nu har hussen gott med på att det kan få bli en äldre hund. Vi får se vad vi hittar. 
 
Hör av er om ni har nåt intressant ;)