Artemissil Gundog

2015-01-12
08:06:12

Kompassen!
Skulle träffat "A-provsgänget" i söndags. Jag hade ställt klockan, införstådd med att det skulle snöa. Snö kan jag ta, men inte blåst, det är riktigt vidrig. Alla ställde in träningen.
Skönt att få ta det lugnt på morgonen, men insåg att jag faktiskt hade behövt träna.. Pejla behöver motionen, Bönan behöver träningen.. Så blev det uppehåll en kort stund här hemma och jag skyndade mig i väg. Jag han med några riktigt fina kompassen linjer. Pejla fick även några riktigt långa sidoskick - super för julmagen ;)
 
Genom skogen, ner för backen, över en väg, över ängen och en bit in i andra skogen låg apporten. Pejla hitta direkt, Bönan kom tillbaka en bit och fråga (näsan är ju inte riktigt helt på än efter noskvalstret) men det blev bra ändå för då fick jag tillfälle att skicka "bakåt" och då fick hon träff! 
 
Jag gillar kompassen, för Pejlas del är det just nu mest för motionen, men det är mycket tack vare den övningen hon har (haft) så fina raka linjer. Men man ska inte köra kompassen för mycket, och inte blanda kompassen  och "öppna" linjer på samma träning.
Om jag hinner ut idag innan snön sätter igång så blir ett pass till med linjer, även hö/vä. Bönan har en grymt bra minne och har haft grymt bra självförtroende på semidolda linjer. Men eftersom jag har tränat väldigt mycket hö/vä så är hon inte riktigt lika självsäker längre. Vilket inte är konstigt, utan det är to.m vanligt att det blir så. Framför allt när man gått så fort fram som jag har gjort. Men vi kör på några veckor till, sedan ska Bean vila ifrån all form av dirigeringsträning ett tag! 
 
 
 

2015-01-08
08:14:00

Vardagen
Idag drog vardagen igång. Ja, jag har ju jobbat hela jul men eftersom jag jobbar natt och kväll och Nea har haft lov så har det varit sovmorgon varje morgon i ca 3v, tur det är kort vecka ;) För jag vet en unge som var riktigt segstartad idag ;) 
 
Regnit och tråkigt väder är det idag dock, det som var så mysigt igår när jag klev ut från jobbet och det hade kommit massa mysig snö. Nu blir det slask och tråk, blöta smutsiga hundar igen.. 
 
På tal om hund! Hade en bra träning med Jenny i tisdags. Kompassenlinjer och en och annan drive. Oban och Pejla fick svåra störnngar tyckte vi, men dom hade listat ut övnngen så det blev mer övning för mig och Jenny att överaska dom med div störningar :)  Bean fick likande fast inte lika snäva linjer. Och hon imponerade på både mig och Jenny när hon löste sina uppgifter! 
Dock insåg jag att det är dags att lägga in lite markeringsträning för Bönan, ja för Pejla och Oban också för den delen ;) 
 
Efter träningen åkte vi till garaget och käkade mat och tvättade bilarna! Vilket känns sådär när det är slask och smuts ute idag, bilen får nog stå kvar på parkeringen ett tag ;) 
 
 
En nyhet! Maria på Blackbound Gundog kommer ev leasa in Bean för en kull vinter 2015/vår 2016.  Jag tycker att Bean är en god representant för rasen och har mycket att tillföra! Jag har sällan träffat en så okomplicerad och naturlig tik. Länk till rasdata ---> Söders Broadbean 
 
 
 

2015-01-06
09:58:19

Noskvalster och zickzack-linjer

Vi tränar på, med Bönan försöker jag hålla mig till schemat, bygger upp grunderna och stretchar.. Det har gått i rasande fart när man tittar tillbaka. Närsöket på henne var i princip obefintligt till att bli väldigt väldigt bra, hon var uthållig och tight i områdena även på dolda områden. Sen fick vi in noskvalster för snart 3v sedan. Vilket gjorde det rätt omöjligt att träna närsök, så vi har bara kunnat använda stora dummys = hon har blivit "tittig" och byter apporter lite väl ofta nu. Närsöket är yvigt och uthålligheten är lika med noll ;p Inte så konstigt kanske. Hur kul är det att söka när man inte känner lukter. 

Jag är dock inte orolig, närsöket får jag nog tillbaka fort. Hon tar ner näsan direkt på signal så.  Bytandet av apporter är en pågående process och det kommer nog ta lite längre tid att bli av med. Hon har bytt apporter till och från sedan valpben. 

Pejla har mest slaskapporterat.. Och lagt på sig några julkilo =O Hon är lydig på signaler och lyhörd och fin, men linjerna är det lite zickzack mönster på numera ;) 
Det tog vi tag i igår, dags att reparera. Vi åkte ut till en golfbana på Lidingö.  Perfekt att få in avstånd och roliga linjer! 


Här gör vi kompassen-linjer... Mm viktigt att tänka på att linjen skall vara rak ;) Tydligen kan man sitta också! Haha