Artemissil Gundog

2016-04-11
08:23:35

Träning hela helgen
Walkup träning i lördags, på något sett hade jag och Jenny blandat ihop Alunda med Almunge så vi var lite sena, sorry alla som väntade på oss :P
Vädret hade sjukt svårt att bestämma sig, penlade mellan regn och lite blåst för att sedan slå om mot vinstilla och sol.
Pejla pendlade lika mycket som vädret, väldigt ojämn. Hon är ju ingen kurshund och denna grupp var större än sist. Hon tycker det är sjukt tråkigt helt enkelt och inte alls intresserad av att titta på en massa ekipage ;) Andra hundar varvar upp medans hon slår av. 
Även Jenny var lite bekymrad, Oban gjorde väl inte sina bästa apporter denna dagen och vi funderade på att stryka oss från Lidingö ;) 
 
 
Men! Igår åkte och jag hundarna ut till Upplands Väsby och mötte upp Cattis. Vi gjorde samma upplägg som jag och Jenny gjorde förra veckan med olika rutor där vi fick olika uppgifter. Nu kände jag igen Pejla, full fart och fokus. Såklart fanns det ju saker som jag vill förbätta, men det ligger på mig, jag har tränat för dåligt med henne de sista 2åren. Hon har fått varit Beans sparringhund och fått slakapporterat. Så vad kan man förvänta sig när man dammar av igen, jag var iallafall väldigt nöjd med henne och känner att vi ställer nog upp på Lidingö iallafall ;)  
 
 

2016-04-08
07:58:00

Vattenträning
Ja vattenträning ser jag att många har dragit igång med, själv väntar jag allt lite till. Dock kom jag just på hur mycket jag saknar Öran sjön, hur mycket jag uppskattade marken runt omking där. Kanske hittar jag liknande här någonstans... Jag har alltid varit sen (om man jämför med många andra) med vattenträningen men om någon vecka hade jag börjat bygga upp dom med bollsök vid gungflyt, fina muskler fick dom av det.  Och innan det, hade jag börjat sakta med fysträning i gropen.
 
 
 Kolla va! Bollmarkeringsträning bland näckrosblad i bästa Öran! 
 
 
 

2016-04-06
08:08:00

YES!
Hon har varit bra hemlig den dära Bönan! Jag har anat små små tecken men inte riktigt vågat hoppats. Det ska bli riktigt kul och vi ser framemot detta mycket! Vi måste börja planera hur vi ska göra om inne på kontoret så det blir smidigt att få in valplådan. Husse ska bygga valplådan...
Bean har redan gått över på torrfoder och valparna kommer födas upp på carrier. Jag har funderat fram och tillbaka och läst mycket och kommit fram till att det är det fodret som blir bäst -det är svenskt, rena råvaror, enkelt innehåll och vetefritt. Det fnns många olika sorter att välja på efter junior och det är lättillgängligt för valpköparna att få tag på. Blir super det där!
 
 
Artemissils första kull kommer födas i v19 runt den 10/5.
 
 
 
Annars så har jag försökt tränat med Pejla så mycket som möjligt.. Nu var det ett par dagar sedan och idag lär jag inte hinna heller. Men i söndags så hade jag och Jenny ett riktigt bra träningspass, vi började med en bra ide men det tog en stund innan vi fick till det i praktiken, men sen så tycker jag att det blev bra. Hemläxor bägge två (som jag antar ingen av oss har tränat på än ;) ) På lördag ska vi på mocktrailträning igen och bli drillade.  
 
 
 

2016-04-01
08:43:00

Hemligaklubben
Inte så mycket nytt, Bean visar fortfarande ingenting jag förstår att ni väntar :)