Artemissil Gundog

2014-03-29
20:37:00

Badpojkar!
 Lördag, slappar lördag.. Jag vaknade tidigt men tog det jäkligt lugnt. Skulle träffa upp Jenny i Farsta lite senare. 
 
Solen strålade och det var riktigt varmt och skönt, Braith laddad i solen hemma på balkongen under förmiddagen
 
 
Väl framme i Farsta, Ågesta, så tänkte vi att vi skulle gå till den lilla sjön som ligger bakom skogen. Jag tänkt kolla av Braiths avlämningar från vatten. Annars stod det bara markeringsträning på schemat..
 
Vi gick och vi gick och vi gick.. Och vi hitta inte alls.. haha det visade sig att vi hade på något sett lyckats går RUNT hela sjön utan att hitta den (TROTS karta på mobilen).. Jorå mensåatte...
 
Killarna hade kul iallafall.. Dom badade i varenda vattenpöl dom hitta! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några timmar var vi tillbaka till ängen.. Vi tänkte väl att nåt måste vi göra. Vi kastade lite markeringar åt varann. Men i ärlighetensnamn så var varken vi eller hundarna direkt sugna på det längre. Ett halvhjärtat försök gav halvhjärtat resultat.  
 
Pejla kommer flygandes
 
Oban
 
Pejla igen.. 
 
ÄNTLIGEN sa Pejla, ÄNTLIGEN kastade hon bollen åt mig! 
 
 
En riktigt härlig dag i solen hade vi. Trots att vi bägge var förkylda och snorare och hyperventilerade i uppförsbackarna så är jag väldigt nöjd med dagen. Skönt med lite tjejsnack :) 
 
 
 
 
 

2014-03-25
16:45:59

Braith i fokus
Är ju medlem i några retrievertränings grupper på fejjan. Idag var första gången jag var med Jaktträning Retriever Söderort, Helene och Heavenly skulle dit så vi passade också på. Fantastiskt nyttigt. Vi var ett gäng som kastade och tjoade och stimmade lite överallt, Braith var dock helt fokuserad på sin uppgift och satte helt lugnt och tyst brevid mig när det inte var hans tur!
 
Vi började med att jag var kastare, dom ville ha en dold kastare så jag kröp ner bakom några buskar och träd, kvackade lite och kastade sedan ut en dummy på ängen. Braith tyckte ju att jag var skit kul och kunde inte sitta still alls, han trodde ju att han och jag lekte indianer eller nåt *s* 
 
Sedan fick även han lite jobb. Helene kastade in dummyn i massa bråte på en "bergs ö?" 
 
 
Jackpott! 
 
 
 
Mycket stadgeträning blev det, här har jag kastat åt Heavenly och Braith sitter lugnt och bara kikar 
 
Jag backade sedan över diket och Braith fick en lång markering med doldt nedslag på Ön igen 
 
Full fart hem
 
graciös *s*
 
Braith och Heavenly
 
finast i svartvitt va? =) 
 
Ett stycke trött Braithman hade jag med mig hem sedan, 2h träning på ny plats med nya människor och hundar.
Väl hemma fick den stackaren följa med dom andra ut i skogen, offroad gick vi idag. Inte det minsta trött var han då. Men nu har jag inte sett till honom på ett tag dock *s* 
 
Det finns massa mer bilder på alla som var med idag i en mapp på gruppens sida, jag tror sidan är offentlig. Det var ett gäng bilder och jag orkar inte lägga upp dom här. Blogg.se strular J.Ä.M.T när man ska ladda upp bilder så jag är ego och lägger bara upp på min hund ;)
 
 

2014-03-25
09:57:28

Manikyr/pedikyr
 Bästa dagen på hela veckan enligt Braith
 
 
 
 
 

2014-03-24
15:28:39

Öran igen, äntligen!
Började morgonen med att plugga teori och käka frukost. Trevligt sällskap å allt har man ju då..
 
 
Solen lyste så fint så vi tog en tur till vårat kära "Öran". Jag tänkte sitta och njuta av tystnaden och solen.. Lagom när jag kom dit så gick solen i moln dock.. Men vad gör det, hundarna hade mys
 
Zäta var först i 
 
tätt följd av Braith och Magda 
 
När vi kom fram till den där "soliga" klippan jag skulle sitta på så blev ju hundarna som tokiga, Magda och Zäta lekte och Braith kände på vattnet en och två gånger.. Lekte "kaffebryggaren" osv osv 
 
innan han började simma runt 
 
Ja och Pejla var med.. Men hon hittade en boll i början av promenaden tyvärr. Så hon var mest för sig själv och lekte sin bästa lek, hon gräver ner bollen och sedan gräver hon upp och bli tokglad att "hitta" den..  Här har hon gett mig bollen och vill att jag ska kasta.. Icke sa matten. 
 
Hon hittar väldigt ofta en boll... Detta en "veckogammal" bild. Men ni ser ju även här "snälla tarén kastarén"
 
Hemma, innomhus vill hon leka med pilatesbollen.. Min toka! 
 
 
 
 
 

2014-03-24
07:16:00

Söndag
Åkte till Handen igår och träffade upp tjejerna för lite träning, Jenny, Annika, Cattis och sedan slöt Mimmi upp!
 
Började med att värma upp med långa apportkastar-markeringar i en bergig skogsbacke. Där valde vi att inte gå in och styra alls, inget hjälp. Hitta dom inte så skicka vi en annan hund. Braith var väldigt duktig här och gick ut på djupet direkt, han missade dock sin första som Pejla hämta. Hans nästa gick mycket bättre.
 
Sedan gjorde vi en övning där vi hade satt fast många koppel i en dummy, vi kastade dummyn och virade in den, kvar låg en nergrävd boll. Rackars så duktig Pejla var här, jobbade riktigt tight och fint. 
 
Sedan stoppade Pejla kottar i öronen och gjorde lite som hon vill *s* Jag skyller helt klart på att hon är skendräktig ;) 
 
 
Selfi på mig och jycksen! 
 
Mina jycks, Annika, Mimmi och Cattis
 
Jenny och Oban! 
 
 

2014-03-23
08:29:31

En dag på landet
 
(tyvärr mobil bilder)
 
 
Vi var i Kumla igår, Kennys dotter Julie hade fyllt 10år, samt att våra bästa kompisar yngsta fyllde 1år. Kalas med andra ord.
 
Vi han med en besök hos Lee´s mamma, som bor på en gård med massa massa djur! Jag är så stolt över mina duktiga hundar, statshundarna. Inte en tillstymelse till att jaga eller störa djuren. 
 
Kalkoner. Så jäkla roliga djur! Hundarna brydde sig inte ett dugg om dessa märkliga fåglar. Hanen gick ju omkring där och kackla, och sedan tänkte han väl se hur hundarna skulle reagera när han spände ut fjäderdräkten. Då tror jag Magdas hjärta skulle stanna! hahahaha 
 
Här är det Braith som ska morsa
 
 
 
Pejla hälsar på jättekaninen
 
En shettis hade dom på gården med. Nea ville rida deras stora nordsvensk. Men han hade stått ett tag och var väldigt busig. Lolipop, fick duga. Nea var väl sådär förtjust att rida en liten shettis.... Vilket hon fick käka upp sedan ;) 
 
Medans dom fixade ordning hästen, så gick jag till fåren!
 
 
Celine visade mig lammen! Åh gud så söta
 
 
 
ser ni?? Så söta! 
 
 
Nu var det dags för ridning
 
Mm uppvärmning
 
 
Sen började rodeon ;)  Lolipop är rätt välutbildad i grunden, men har den senaste tiden bara blivit ledd med ett litet barn på ryggen. Nu fick hon en större tjej som ställde krav. Och hon bocka och sparka bakut och gjorde allt för att kasta av Nea. En gång lyckades hon, men Nea var snabbt upp igen. Nea fick jobba riktigt ordentligt. Hon har bara ridit ridskolehästar innan och även om dom har en del egenheter så var det inget mot Lolipop. Jag tror aldrig Nea har haft så kul i sitt liv som igår när hon red Lolipop! 
 
Så när Lolipop hade insett att hon inte skulle bli av med människan på ryggen.. Tänkte hon dra hem istället ;) 
 
 Fina fina Raffe! 
 
Nea ledde runt Celine i skogen sedan för att skritta av. 
 
En riktigt bra dag! 
 
 
 
 
 
 

2014-03-21
07:56:19

Sämre kan man ha det
Igår, inställd kurs med Pejla pga av vädret. Det var för mycket snö för att genomföra det upplägget som Helena hade lagt upp. Tris, men så är det. Jag pluggade teori hela dagen och övningskörde några timmar. Han också med en långprom med Helene och hundarna.
 
Idag, hoppar jag över unghundskursen med Braith. Vi ska åka till Kumla när Nea slutat skolan och innan det har jag ju en del att pyssla med hemma så tiden blir knapp. Istället får jag lite träningssällskap på hemmaplan, då kan både Pejla och Braith fått jobba och är trötta och glada några timmar ;) 
 
Imorgon är det kalas för hela slanten och vi åker hem på kvällen är det tänkt. Och på söndag träning med jycksen.
 
 
 
 

2014-03-20
07:06:45

Wake up Braithman style
 
 
 
 

2014-03-17
07:47:30

Fullspäckad helg
Fullspäckad helg i hundens tecken, men så ovanligt ;) Jag har också jobbat natt ihelgen så jag har sovit som en stock när det har blivit tillfälle. Många undrar hur jag orkar. Det funkar, när man väl är uppe i varv. Det är nästan värre dagarna efter..
 
Lördag så åkte jag och Kenny ut till Lidingö för att träffa upp alla tjejer - Linnea med Scott och Mrs, Jenny med Oban, Cattis med Coffey och Malin med Elsa. Vi skulle köra ett WT-upplägg på Elit nivå och alla "hade med sig" varsin ruta. Herregud vilka svåra rutor och jag kände ångesten, vojne vojne.. Rutorna var svåra, men det var egentligen inget mot terrängen.. Haha jaja vafan, kör på bara. 
 
Vi dela upp oss i två grupper, vi hjälptes alla åt att vara funkisar åt varann, vi satte också poäng och gav varann kritik.
Vet ni, utan att vara skrytsam... Så var alla hundar så jäkla duktiga! Våra hundar rockade. Vi förare har dock en del att tänka på i mycket när det kommer till att handla hund.
 
Därför ska jag och Jenny gå en handling kurs med Wt-upplägg här i veckan för Helena på Reedsweeper. Nu ska här läras att föra hund, så vi kan hjälpa och inte stjälpa! 
 
Efter våra stora hundar fått göra sitt, tog jag och Linnea ut våra ungdomar, Braith och Mrs.. Dom fick göra samma rutor fast på NKL nivå. Jag vet inte om det var vädret (solen och stormen) men även småglinen var duktiga. Faktiskt på en ruta fick dom samma markering som Elithundarna fast utan störningen som dom haft, det var en backe rätt upp, sedan en avstamp och sedan skulle dom upp för en slalombacke. Bägge två spika den! Kan säga att det gjorde ingen utav våra elithundar. 
 
Söndagen börja rätt dåligt.. Jag hade köpt ett teoriprov från körskolan. Och jag var rätt säker på att jag skulle klara det. Det har gått bra när jag gjort frågor på internet som jag köpt från http://www.trafiktesten.se/. Där finns jätte bra frågor, inte samma men man lär sig väldigt mycket. Mm tja.. Frågorna jag köpte från skolan var 70st 66 rätt skulle man ha och jag fick 54 =(  Det var frågor om manuell bilköring - jag ska ta automat.. Jag blev skit sur och lite stressad.. Skit också.. Jag  trodde jag det skulle vara 65 frågor och man skulle ha 52 rätt, på riktigt??
 
Jaja Kenny körde hem mig till Jenny. Jag och Jenny skulle vidare till SSRK Östras årsmöte.. Då var det dåliga humöret som bortblåst (haha pms kärring). Ett trevlig möte, man fick mer inblick i verksamheten. Jenny valdes in i styrelsen också, KUL! 
 
Sedan åkte jag hem och käka och glodde på någon avsnitt av Lost innan jag somna som en stock. 
 
 
 
 

2014-03-14
07:20:36

bilkörning
Hundträning har det inte blivit jätte mycket av,  jag hade med mig bollkastren och ett gäng bollar ut för några dagar sedan. Alla hundarna fick jobba. På lördag har vi WT träning, vi har alla "tagit med" varsin ruta, det ska bli jätte kul. Jag kommer ha med både Braith och Pejla.
 
 
 
Igår körde jag bil i princip hela dagen, först dubbellektion på skolan och sedan några timmar med Helene. Jag tycker det går bättre och bättre och det känns inte helt omöjligt att klara av körkortet. Vi gjorde ett stopp ute på vackra Gålö. Det blåste lite men oj vad vackert det är där ute. Vi hade båten på Skälåkers båtklubb förut så hundarna känner till området i närmsta skogen bra.
 
Alla doppa fötterna men ingen simmade, Braith var på väg men jag tyckte det var dumt.
 
 
 
 

2014-03-11
16:54:25

ljuvlig dag!
Plockade en fästing på Braith igår, mitt i huvudet.. Vidrigt. Men det betyder att det blir varmre ute, att sommaren snart är här och hösten! Och på hösten är det fågeljakter!
 
Imorse var jag ute och gick med en kompis då ringde jaktledaren för stället där vi apporterar duvor. Han ville bara hålla kontakten "jag vill väldigt gärna att du är med även i år, så jag ville bara ringa och checka läget!" Självklart! är jag det så nu är första jakten inbokad i almanackan :) 
 
En härlig promenad var det, vi hade tagit bussen till Tungela och utforskade en ny skog, vi klättra upp för en klippa och satte oss i solen, helt vindstilla var det. Färska wienerbröd och varm choklad med vispadgrädde satt vi och njöt av
 
Här sitter Liselott och håller ett öga på valpen Samson 4månader som väldigt gärna vill smaka! 
 
Sedan var det hem och i princip vända, Helene kom hit och vi skulle ut och övningsköra. Gick väldigt bra, men jag får passa mig så jag inte ligger för fort, det är på gränsen...
Hämtade sedan Nea från skolan och sedan var det dags för en promenad till och jag begav mig ut i skogen och bara gick, väldigt skönt att bara gå jag och mina. Inget löp som stör .. Sitter nu och väntar på hussen så vi kan äta middag någon gång.. Spagetti och köttfärsås blir det här ikväll, och jag är vrål hungrig :) 
 
Mer sånna här dagar tack ;) 
 

2014-03-10
13:49:36

Vild lek
 
"haha, titta vad jaaaaaaag har" 
 
 
 
 
 
 
Zäta smyyyyyger
 
 
 
 
Zäta är ju en BC mix, och det dom gör är ju att sikta lågt.. Här tar han ett redigt tag om Braiths svans..
 
Vilket han fick käka upp ;) 
 
 
Jaha, här tvinga dom i stackars Magda i leken
 
 
 
 
 
Äh sen var hon inge rolig längre, så dom lekte med varann igen
 
hehe
 
 
Zäta ser alltis så glad ut! 
 
 
 
 
Och vart är Pejla då, undrar ni.. Jo ni förstår. Hon trivs bäst i sitt eget sällskap en "bit" ifrån oss.... haha
 

2014-03-06
21:52:00

Handtecken
Sån härlig dag i solen idag! Imorse en kortis med hundarna, han bara 30min PW. Sedan skulle jag till körskolan.. Hem och käka lunch och den obligatoriska städningen... Gick sedan ut med Pejla och Braith och tränade lite handtecken. Åt vilket håll vänder sig hunden när du trycker på med ett ut ?(bakåt)
 
Braith följde min hand och snurra höger efter min höger hand och vänster när jag tog upp vänster. Pejla hade ett "favorit" håll, henne fick jag ställa snett åt höger för att hon skulle vända höger. Apporten låg alltså rakt bakåt, inte snett ut. 
Jag testade även att trycka på ut (bakåt) utan att använda händer alls på Braith, och jo han stack som ett skott! 
 
Gjorde även klockan, har inte gjort den mer än några gånger, gick så bra att jag våga smyga dit ett hinder i form en stock.
 
Första gången sprang han runt, jag sa inget utan tog emot honom som vanligt. Tog med han ut till platsen igen, gick rakt över stocken med honom och sa "hopp", la ut dummyn och gick sedan tillbaka (över stocken) och "ställde tillbaka" honom
 
 
 
Han var på hugget idag och blev det fel var det lätt att få honom att fatta, välkommen tillbaka i matchen mannen :)
 Pejla tog nog allt det här som ploj, för hon slarva med i princip med allt *s* 
 
 

2014-03-06
08:00:55

Träning
Solen lyser idag! Vilket ger mig massor av energi! Dags att börja ta tag i muskel/konditionen igen på hundarna. Viktmanschetterna plockade jag fram och tänkte börja använda dom igen på Braith och Pejla, tänkte cykla lite oftare igen. 
 
Det tar lite mer tid, eftersom manschetterna ska sitta på när hunden skrittar, vilket betyder koppel och inte skog. Så det får blir två promenader dag ist för som nu, en super lång och resten kissrundor. 
 
 
 
 
 

2014-03-05
07:56:00

Det går fort
Braith har ju ätit dålig sedan Pejla höglöpte, han har ätit men dåligt. Sedan gick det en dag och han vägrade hela dagen. Jag hade en säck doggy extra (blå säck) hemma, jag skulle använda det som godis. Men jag testade iallafall att ge Braith en skål med det istället och han åt nu. Så han har ju fått ätit det nu då i ett par dagar. Eftersom doggy inte innehåller så mycket kött, så fyllde jag på med några kycklingvingar, som han annars gillar. Men han plockade ut dom, la dom i sin koja och fortsatte äta de torra kulorna?! Haha what?  Stor skillnad på bra och dålig mat är det på mer än ett sätt. Från att bajsa 1-2gånger om dagen till att bajsa 4. Han var så fin i kroppen innan allt detta också, musklerna hade kommit och han hade blivit lite biffig :) Nu är han tanig och jag tycker redan han är lite matt i pälsen.
 
Men snart är allt detta över, idag är det redan lugnare än igår och i förrgår. 
 
Han har varit så väldigt duktig Braith. Klart att det har varit påfrestande för oss alla. Men i det stora hela, nu med överblick så är jag väldigt stolt, jag trodde det skulle varit värre. 
 
 
Igår så tog jag ut alla hundar en sväng, vi kom fram till en grusplan. Jag platsade alla utom Braith och så tog jag med honom och skulle träna lite fotgående. Jag och Hanna har talat lite om de, och jag är inte helt nöjd med hans fotgående. Han håller en hyfsad position, men han går lite för långt i från mitt ben. Jag tycker det är svårt att träna. Fotgående utan mål är skit tråkigt. 
 
Extern belöning!
 
Igår hade han full fart, han jobba väldigt fint. han häschade dock vilket han aldrig annars gör. Men eftersom han han gick i så fin position så fortsatte vi. Vid varje belöning fick han ett fri, vilket han trodde var "varsågod och spring till löptiken" och jag avbröt honom på olika avstånd med ett "sitt!" och sedan en inkallning sedan fortsatte vi. Så jag har hittat den perfekta externa belöningen!  Inte helt att rekommendera dock ;) 
 

När vi kom hem var det dags för "den bästa dagen på hela veckan" enligt Braith - Kloklippning och genomgång av tänder. Han älskar det, perfekt tid för gos! Dom andra hundarna gör det enbart för att det blir godis efter! haha
 
 
Inga nya bilder tagna, så bjuder på en bild från i sommras
 

2014-03-03
12:44:00

En finne i *****!
Magda är i höglöp, antar jag.. Hon ställer upp sig och tittar drömmande på Braith och Zäta.. Braith tänder ju såklart på alla cylindrar, så lite jobbigt är det nu. Men han är ändå duktig tycker jag. Jag delade ändå på dom första svängen för att minska stressen..
 
Först en en cykelrunda i snabbt tempo med Pejla och Braith, drygt 8,2km där han plågade henne hela tiden... Sedan hem och och hämta Magda och Zäta för en kortare promenad knapp 4km, Pejla och Braith fick följa med för att skritta av sig. Braith var lugn då och fick gå i koppel brevid mig. 
 
Men en finne i röven  är väl det Pejla just nu tycker att Braith är.. Under hela våran cykelrunda imorse försökte han leka med Pejla..  Som ni ser på bilderna gick det hem... sådär bra... Ni ser nog vem som är vem på bilderna ;)
 
"kom igen nu rååååå"
 
"leka leka leka leka leka"