Artemissil Gundog

2016-03-29
08:37:06

Driveträningen
Igår var det som jag skrev i tidigare inlägg dags för träning igen! Denna gång Driveträning. Så nyttigt att få bestämma själv när och på vad man får skicka på redan utlagda områden - ville man skicka under skyttet var det okej, eller ville man vänta - du bestämde själv :) 
 
Pejla gick rätt bra med tanke på hennes förutsättningar, en apport blev pannkaka när fröken konstant ville avika från linjen till en skottapport som låg typ 10(!!!!!)meter ifrån oss? 
 
 
Läxa - träna störningar i frorm av skottapporter aka valpträning ;) ;) 
 
Men förutom den så gick hon på långa dolda raka linjer. 
 
 
Tack alla för en härlig dag i solen, bra upplägg och så himla kul att träffa alla igen! 
 
När vi kom hem åt vi resterna efter påsken på min verande i solen. Sen tog jag ut Bean för några linjer hemma på gården innan vi begav oss ut för promenad. Promenaden avbröts då jag fick ett otäckt samtal från stallägaren där vi har Sombra står. Hennes dotter hade blivit skadad av sin häst så jag och Jenny skyndade oss dit för att ta hand om skadorna på hästen medans dom åkte till sjukhuset. Alla mår bra nu, dottern lite mörbultad i ansiktet efter ha fått en hov där. Hästen hade lite små sår efter hans stegrande (han fastnade i sitt grimskaft och fick panik) 
Tack snälla Jenny för hjälpen, tur att du var med!!
 
Ja efter en väldigt händelserik dag så var det återigen dags att svira om för middag på stan med några vänner till Kenny. Jag somnade gott igårkväll ;) 
 
 
 

2016-03-28
09:07:00

glad påsk!
Wow, helt plötsligt har det blivit vår på riktigt. Blommorna börjar kika upp runt huset, dagarna ljusare och härligare och så är även träningssuget tillbaka!  
Har tränat ganska flitigt, förra helgen mötte vi upp Maria och Marie för träning här i mina krokar, fast på ett nytt ställe. Pejla var lite seg, men troligtvis för att när jag börjar träna så mjukstartar jag inte utan drar igång ordentligt så hon var kanske lite trött, hon gjorde det hon skulle.
Bean gick som en klocka, hon har verkligen tagit steget till nästa nivå! Vi hade dock ett problem, ett hinder. Det var byggt en fålla som hundarna skulle hoppa in i för att hämta en apport. Men Bean gjorde allt för att både krypa igenom (omöjligt) springa runt runt runt samt att försöka hämta mig för attt få hjälp.. Vi truga ganska länge och tillslut blev det bra och hon kunde skickas på ett ganska långt avstånd in i fållan på en memory med en markering som störning :)  Marias unga tik Charley gick som bara den, fina hund! 
 
Sedan var jag på utbildningen en hel vecka så då har hundarna fått vila igen, vilket är bra för Bean, om hon är dräktig så fördelar och fäster sig fostren i livmodern och moderkakor bildas någnstans kring dygn 17-21 
 
Bean är på dygn 20 idag. 
 
 
Under påskhelgen har det varit rätt fullt upp men lite träningar har det blivit. Jag och Jenny var ute till hennes jaktmark för att träna. Vi blandade dolda och synliga områden (hundarna såg vart vi gick in, hörde oss skjuta, men vi kom ut på en helt annan plats) Jag är väldigt nöjd med Pejla, hon hade trevlig och positivt attityd, jag tycker hon gick bra på alla områden förutom på det sista, den svåraste visserligen. Vi skickade i från en äng, mot en backe på högt gräs sly och skog på sidorna och dom skulle omkring 150 upp mot en tall. Det var ett jäkla joystickande, hon drog till höger och hon drog till vänster.... Jag fick henne dit hon skulle men det var inte snyggt. Jag hade dock bestämt från början att jag skulle joysticka om det behövdes, men kanske inte sådär ;) Well gjorde om skicket senare med en liten fördröjning.. Så jäkla kul att träna igen med Jenny. Vi hjälps verkligen åt våra hundar är rätt olika men ändå inte. Ofta stöter vi på samma problem och då är det lättare att förutse med med nästa hund som skickas. Härliga Oban tycker det är så kul att få träna igen han också, den hunden är grym. 
 
Så, vad behövs tränas på..
1 terrängbyten, framförallt genom högt gräs/sly som är kul att jaga i
2, fortsätt nöta linjer med tighta störningar
3, träna ut/bakåt
4, var schysst. 
 
 
Idag är det walkup träning som står på schemat. Solen lyser, något kyligt än men tror dagen blir fin :) 
 
 
 
 
 

2016-03-06
08:55:00

Bean löper!
Bean löper, hon är som en klocka hon!  Hoppas hennes höglöp stämmer lika bra som det brukar göra också...
 
Bean löper vääldigt kort tid, knapp två veckor.  Hon är proggad inför hennes tidigare parningar där värdena har visat samma bägge gångerna. Så jag beslutade mig för att inte progga, men så börjar man vela det är ju endå en bit att åka.. Men det löste ju sig endå eftersom inga labb är öppna på helgerna! 
 
Jag kommer tyvärr inte kunna följa med ner, så min man Kenny och vännen Jenny åker ner och fixar detta åt mig, det känns jätte bra att jag har folk som ställer upp. Känns också bra att Tanja är van och jag litar 100% på att hon grejar det här! 
 
Varför jag inte kan följa med är för att jag bytt jobb igen... Jag har slutat på flygplatsen och arbetar numera som virkesmätare.. Jag började bara för 2veckor sedan, så jag kunde inte med att be om ledigt. Jobbytet kommer bli bra inom sin tid. Inga lediga vardagar längre, men kortare arbetspass och ena veckan kväll och andra veckan dag. Jag har tid för min familj och mina hundar igen! 
 
Höstens jakter börjar redan planeras och det kommer bli en bra höst! Bean kommer vara i form lagom till de startar, jag ska hålla henne hårt och i år ska det bli KKL för hennes del.
Pejla min vän, vi har ett lag till Tullgarn, trots att jag tidigare sagt att jag inte kommer starta henne mer så kan jag inte hålla mig. Hon går riktigt fint nu, jag tar det försiktigt och hon har gått hela vinter utan varesig smärtstillande eller kosttillskott. Helt fantastiskt och lite konstigt faktiskt...  Jag tror bryggan har lagt sig över ryggen nu och det är därför, jag vet också vad det borde innebära. Men jag har slutat bry mig om hur det borde vara.. Jag tar det som det kommer.. 
 
De här året kommer blir bra, jag hoppas stort på att parningen tar sig fint och att Bean blir dräktig. Vi kommer spara en liten grodd!