Artemissil Gundog

2016-07-28
06:42:00

Colin

Artemissil Colonel

Född 2016-05-14

e.Bjoljahn Chief 
u. Söders Broadbean 

 
 
 
 

2016-07-07
08:36:00

Bil och bad
Igår var det varmt, riktigt varmt. Skönt för oss tvåbeningar, men mindre skönt för de fyrbenta. Jag kom på att vi har ju en långgrund liten strand en bit bort och valparma behöver ändå testa att åka bil. Sagt och gjort, vi packade in barnen, mamma Böna och badtokige Oban som stöd.  Åh vad dom tyckte det var kul, alla var i utom en, han doppade bara föttrerna. "Höger fram" gick rätt ut och simmande omkring, efter mig och Jenny, eller efter Oban eller Bönan.. Han tyckte sjön var riktigt toppen.
 
Fina barnen klarade av bilresan helt ypperligt! En utav dom är en gaphals, han protesterar ljudligt, det är hans grej ;) Annars somnade alla andra gott både dit och hem. 
 
Vilken mysig dag det var! Fler bilder på sidan på facebook, Artemissil Gundog
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2016-07-06
09:08:14

Wow, rusar fram?!
Idag är det onsdag... imorgon torsdag... och sen, fredag, dom besiktigas och på lördag är det flytt.. OJ vad hände? Jag är redo, jag är det. Jag är redo för nästa steg. Men hur kommer det bli för dom i sina nya hem, hur kommer dom hantera situationer utan sina syskon, hur kommer dom växa upp och bli, hur kommer dom se ut.. Hur kommer det bli? Valde jag rätt valp till rätt person? 
 
Men.
Jag känner mig så nöjd, privilegad!  att ha fått så fina och bra valpköpare till min första kull. De flesta har haft hund tidigare, några har pysslat med jakt. Men någon är helt ny. Men ambitionerna är lika stora hos alla, att deras nya vän ska växa upp och bli en trygg individ. Det som är extra kul är att alla vill fortsätta eller börja med apportering.
 
Snart börjar min uppfödarroll på allvar. Jag ska göra mitt bästa för att vara där för er alla, stötta er i både jaktliga och vardagliga situationer.
 
 
 
 
Jag har försökt utsätta dom för så mycket som möjligt, dom har träffat mycket olika människor, stora som små,ungarna åker fyrhjuligar på gården, Kenny sågar, borrar, snickrar och svär ;) Dom har träffat andra hundar, dom har blivit tillsagda av andra hundar, dom har umgåts med katter (kan man kalla Kattarina för katt?) dom har träffat häst, dom har morsat på vilt, dom går i skogen varje dag, dom är ute från morgon till kväll i sin hage, dom springer fritt, dom ramlar, klättar,leker  - utfrorskar...  
Dom reagerar olika på nya situationer, men alla avreagerar fort och blir nyfikna. Jag är så glad i alla mina valpar!
 
Jag är redo... Tror jag