Artemissil Gundog

2017-04-27
21:22:56

27 April
Collan Bollan verkar ha fått eld under tassarna och blivit allmänt crazy-banana, både för och nackdelar såklart.. Jag har börjat stanna upp lite mer även under promenaderna och kallar in henne och sätter/lägger henne ner för att hon ska sluta upp att springa runt som en besatt!  Uppskattas sådär...  
 
 
 
Igår på träingen så riktigt syntes det på henne att hon hade svårt att koncentrara sig, tungan hängde ut och hon var fläng i colan.. Faktiskt så kom ett startljud från henne på en dirigering....., då jag fick säga åt henne på skarpen att lugna ner sig innan vi sakta började om.. Jag vet inte, just nu känns det som att hon tror att hela livet är en tävling..
Men hon bara gör, det är sällan några problem eller hinder i vägen för henne, snabb som en missil och jagar så fint och metodiskt i marken..  Just nu är det detaljer som är (mina) problem, jag vill ha bättre avlämningar, bättre stadga vid skick på dirigeringar.. Varför är dom så kul? 
 
 
 
Kan ändå inte låta bli att tycka att hon är så fruktansvärt härlig och obekymrad...  Innomhus är hon lika mysig och härlig som vanligt 
 
 
Mamma Bean går just nu som tåget, hon känns stark och stabil. Kammade hem 1an i Ökl i lördags med strålande kritik. Hon kändes lite väl het på gröten, men det syntes tydligen inte utåt, det var bara min känsla.. Hon och dottern är av samma skrot och korn och det märks tydligt att det är Liza avkommer (karriäs she is my everything)  
 
Pejla har faktiskt haft några dippar i kroppen pga det här svajiga vädret, men känns i fin form just nu. Trots att vi är ganska otränade så har jag har ändå anmält både henne och Bean till Skoklosterns wt elit tävling..   
 
Magda är steeeel i kroppen, men hänger med fint och tar uppgiften som livsnjutare på största allvar, men jag funderar på att börja tillsätta lite kosttillskott för att hjälpa mjuka upp leder och annat för henne. 
 
 
 
 
 
 
 
 

2017-04-04
23:09:34

Träningshelg
Ihelgen åkte jag och Jenny ner till Nässjö för en liten träningshelg med kompisar. God mat, vin/bubbel, snack och hundträning i helt okej väder.. Fantastiskt rolig helg med högt i tak. Tack tjejer - Hanna, Jenny, Rebecka, Sofie, Sara och Anderas som stod för matlagningen :) 
 
Vi körde unghundar först bägge dagarna. Första dagen en och en i en slags bana som Hanna hade lärt sig på kurs några veckor innan, i den här banan fick vi in fotgånde, markeringar, linjetag, ut/bakåt, inkallning/stopp/ut samt ett sido-tecken. Väldigt kul.. 
Dagen efter så körde vi alla fyra unghundarna samtidigt, men då körde vi jaktlydnad(tråkträning ;) ) lika nyttigt som tråkigt i min mening, men ibland måste man bita i det sura äpplet och göra vissa saker ändå ;)  Nä nu överdriver jag lite..
Vi gjorde faktiskt en bra intruduktion till att gå på linjeträning med kidsen, den är faktisk nyttig, den ska jag utveckla :) 
 
t.h Jenny med Nevis, Hanna med Willow, Sofie med Peaka och jag med Colin
 
Eftersom vi var fler vuxna hundar så gjorde vi det som en mocktrial bägge dagarna, första dagen så hade vi lagt ut områden i förväg och sedan delade vi upp oss i två grupper för att få ut avståndet med markeringarna. Hur kul som helst och alla tänkte till och vi fick det både jaktlikt och provmässigt bra. 
Dag två så hade vi också preppat områden, gick lite kortare sträcka och stod alla ihop. Bönan har levererat ihelgen. Riktigt stabilt och bra har hon gått! 
 
Inga bilder från vuxenträningen men här är en bild på helgen alla hundar