Artemissil Gundog

2014-04-30
10:12:00

Valborg
Mycket bilåkande blir det :) Jag tog faktiskt bilen till våra ängar igår, inte för att det är långt och jobbigt att gå dit, men smidigt att kunna ha några hundar i bilen medans man tränar med några andra.
Braith fick ett sök, ett dolt sök. Jag hade med mig Magda och Zäta ut när jag la det, jag ville lämna vittring i området för att sedan se om Braith skulle notera kissfläckar eller dyl (vilket han inte gjorde, för han sprang ju som en duracellkanin på speed) 
 

Jag la ett bra sök tycker jag, med några svårigheter, det var en kulle med mitt i söket. Jag började längst bort och jag kastar även ut apporterna för att lämna minimalt med spår från mig, en la jag på en sten och sedan  tre apporter till långt bak, en nära ängen, en nära en grusväg och sedan tre små framför kullen.
Han började med att springa som en TOK, runt runt hejåhå. Sedan lugna han ner sig och fick in dom tre närmsta rätt fort, den fjärde tog en stund, men han fick in den och det  var den på stenen. Han tog sig upp för kullen bra och jobba där uppe, men han jobbade aldrig ut sig på djupet. Men han jobbade ändå väldigt fint, kom in själv en gång och ville bli omskickad, jag tog också in en gång. Sedan bröt jag efter 15minuter totalt, skickade Pejla på dom 3 sista längst ut och det tar henne knappt 1minut.. 
Satte sedan ner dom så dom såg mig, och så knalla jag upp för kullen och försvann bakom, där kasta jag ut 2 dummysar, långt ut. Gick tillbaka och skickade Braith och direkt sprang han bortanför kullen och in kom en dummy direkt. Hoppas han lärde sig nåt :) 
 
Hans andra dolda storsök, det första på dummy. Helt okej. Och vilket jäkla uthållighet han har, wow! 
 
Sedan tog jag en gemensam promenad med alla hundarna, där dom enbart ville bada i alla diken..
 
 
 
Åkte hem och slängde ut dom på balkongen, fyfan vad dom luktar dy.. Hämtade Nea och sedan åkt jag ut till Farsta/Ågesta för att träffa Jenny för ytterligare en promenad. Riktigt härlig promenad, med mycket tjejsnack. Jag är glad att jag träffat Jenny, vi kan snacka om allt och våra hundar gillar varann mycket. 
Om möjligt så luktade dom ännu värre på vägen hem.
 
Ni som har fler hundar, hur löser ni äckelhund-lukten? Vi lär ju tillbringa ännu mer tid i bilen nu än förut, och jag har sjukt svårt för lukter, Och dom stinker. Jag brukar duscha dom innan långfärder faktiskt. Dom luktar säkert inte mer än andra hundar, men jag klarar fan inte av lukten. Jag är extremt känslig för lukter. Jag är lika känslig hemma och har automatiska perfume-maniker lite här och där. Men det kan jag ju inte ha i bilen.. Eller?
Där bak hos dom har jag vanliga vettbäddar och över har jag ett skydd som står emot väta, och som går upp på väggarna..
 
Ja, jag är knäpp :) 
 
 
Nu på morgonen när jag kom hem efter nattens jobb har dom varit helt tokiga, Pejla är lika glad och tokig som vanlig när homonerna skenar i kroppen och Braith älskar det! Matten inte lika mycket, jag måste ju sova, jag ska ju jobba i eftermiddag med..
 
Bägge är lika stora i truten
 
Haha det är Braiths huvud som är borta 
 
Magda vaktar sin vovve,  hon ligger på den för att ungdomarna ska ge fasen i den! 
 
Och till sist vill jag även berätta en tråkig sak. Ni vet fina lilla prickiga Rakel? Braith bästis.. Hon har tyvär lämnat oss! Så sorgligt, inte ens 1,5år gammal. Hon fick akut njursvikt, troligtvis efter något hon fått i sig. Trots 5 dygn hos veterinären så gick det inte att rädda henne. Fy vad ledsen jag är =( 
 
 
(lånade denna bild på Kikkis fb) 
 
 
 
 

2014-04-28
15:08:55

Inte för att skryta.. Men
Hejdå övningskör-skylten - HEJ körkortet! 
 

2014-04-26
14:52:00

Viltträning
Plockade upp lite vilt igår och tänkte stämma av Braiths hantering av de. Husse skjutsa ut oss allihopa och sedan tog Nea med sig Magda och Braith på en kort promenad medans jag och dom andra hundarna gick ut och la ett sök med 8 vilt åt Braith. Två kråkor, två änder, en fasan, två kaniner och en duva.
 
Ingen ordning alls och när jag kom tillbaka så undra jag hur tusan detta skulle gå.. Hm Braith har ju bara fått max 4 små synliga sök innan (dessutom förra året) och inte testat kallvilt sedan han var 7mån. Men men, jag testade. Jäklar vilken fart, svisch så hade han hämtat 6vilt, alla i handen och han gick åt det hållet jag peka med handen. Jag såg inte så mycket av själva söket då det var ganska tät skog, men av det jag såg så verka han vända direkt när han tagit upp viltet. Sedan fick han sitta passiv medans Pejla den token fick hämta dom två som var kvar.
 
La sedan ut ett nästan dubbel så stort sök till Pejla med samma vilt, hon fick hämta först 3st, sedan fick Braith hämta 1, sedan fick Pejla hämta 2, Braith 1 och så Pejla den sista. Pejla jobbade riktigt riktigt fint med en jäkla fart, min tokiga.
 
Braith
 
Sedan fick Nea gå ut och lägga ett sök på 3 vilt till Magda
 
Medans hon gjorde det och lät Magda även plocka in det, så gick jag i väg och la ut två dirrar till Pejla. På linje, hon skulle hämta den närmsta först och sedan det bortersta efter. Den närmsta fick jag lägga på ett stopp/ höger på, och den bortersta räckte det med ett ut-kommando bara! 
Nea kastade sedan en kort dubbel markering till Braith, vilka han spika bägge två och snabba fina upptag och avlämningar fint i handen även här.
 
Lite hopp och stuts på honom idag, men det kan jag ta "första" gången med vilt för en liten grabb, då har man en viss förståelse :)
 
Sedan lämna vi kvar viltet (hämtar det med bil sen) och så börja vi vandra hemåt, nu ligger alla gott ute på balkongen och torkar. Det blir ju en hel del bad när solen är framme! 
 
 
 
 
 

2014-04-25
20:03:56

Mobilinlägg
Godkväll!

Igår tog jag bara med mig Braith, och vi åkte ut till Sumpan för att möta upp Jenny. Tror sedan att vi åkte till ett ställe som heter Ursvik? 

Bra marker och vi fick till många utmanande markeringar, över diken, in i snår osv..
Provocerade honom även på vissa ställen, jag ville se om han valde väg själv eller gick rätt igenom snåren. Och mycket riktigt och likt honom gick han rätt igenom _trots_ att vi tidigare gått runt snåren/dungen tillsammans. 
Skickade så han fick snedda över diken osv också.

Långa markeringar och närsöksignalen funkar väldigt bra, fotgåendet och avlämningarna (hoppen) funkade även der bra, tror jag hittat vår grej!
Mindre bra går det med korta markeringar och stoppen, ja då ser han ut som han fastnat i sirap ;) 


Annat då.. 


Pejlas skendräktighet känns som den längsta i historien, ikväll såg jag att hon har fått mjölk i juvren.. Suck (kastrera?)

Kolla magen, juvren är som bollar


Imorse tog snälla Heléne med Pejla och Braith till veterinären för rabiesvaccination, så nu kan vi resa :)
2014-04-21
09:47:00

Grymt
Vilken helg! 
 
Jag och Jenny rulla ner till Moheda, tidig fredags eftermiddag. Vi hade tänkt träna lite men det lusten rann ur oss lite hehe, vi åkte hem till Ninni och Jonas som har Braiths syster, Gin! Syskonen fann varann och lekte väldigt! Braith hade visserligen lite annat i tankarna då och då också, men se då kom tråkiga matten och hytte med fingret.. 
 
Efter en trevlig promenad så åkte vi tilllbaka till Björkåsens BnB hos Kennel Meadowlark, dags att korka upp vinet!
Hundarna var väldigt trötta och det var nog vi med, men vi hade trevlig sällskap av Eva, som hade en kusin till Pejla samt en liten tik som var lika gammal som Braith.
 
 
 
Dagen efter, wow.. lite bakis och skakis.. En vekling som jag är inte van. Så jag kände mig lite ur balans hehe. Men vädret var riktigt grymt, kanske inte bästa hundtränings vädret men grymt människoväder. Roger Phillips som har Lakedown Labradors i Wales hade hand om oss med open hundar, och Simon Hansell hade hand om novic hundarna.
Roger var väldigt fängslande att lyssna på, vi gick igenom grundarna ibörjan och vikten av att träna rätt och vara koncekvent. Och alltid belöna, alltid vara glad när hunden gör rätt - det ska vara KUL!  
 
Oban och Jenny var riktigt på g ;) 
 
Roger lever sig in i det han talar om. (Bild lånad från facebook) 
 
 
Hans sa egntligen inget nytt, men vi, både jag och Jenny fick bekreftelse på att att vårt träningstänk bär frukt, Roger tränar på liknande vis och har fört fram 3 hundar till field trial champion. Jag och Jenny fick beröm för våra hundarna fina spik raka linjer!! 
 
Sen efter lunch ville han använda dom underbara fårstängslen som finns runt om på Björkåsen... Pejla ville inte alls hoppa. Och dom gångerna hon gjorde det så ramla,fastna, volta hon.. Hon även missbedömde avstånden och hoppa rakt in i staketen.. Jag vet inte varför. Hon har ju hoppat förut, utan träning. Så efter det blev hon väldigt låg och loj och hela hennes träningssug försvann.. Hon gjorde det jag bad henne om men inget mer, tur att våra linjer och våra närsök är grymma så vi fick styla lite ;) haha
 
Ni ser den där lilla ön i mitten av vattnet, där hade alla hundar fått varsinn apport förut under förmiddagen.. Fast får en helt annan vinkel och utan hoppen på vägen. Stenmuren och stängslet.. På eftermiddagen vill ha se villka hundar som skulle klara att skickat där bilden är tagen ifrån och förbi ön som dom varit på först och vidare ut där Roger stod! 
Endast två hundar klarade första övningen där dom skulle skickas blint!! Dom andra hundarna fick markering dit, och inte ens då klarade alla det. Grymt svårt.. Man skulle ju även stå så hundarna skulle skickas snett över hindren.. Jag och Pejla var dom enda som inte ens försökte. Hon skulle ju inte ens hoppat över staketet hehe.. 
 
Zoomat, nu ser ni Roger
 
Så jag var lite besviken måste jag säga, inte alls på kursen för den var riktigt bra. Och inte heller på Pejla, jag vet att hon gör allt för mig. Men såklart besviken över det som hände..
 
När kursen var klar så plocka jag ut Braith. Birgitta kom förbi och span in honom lite och gillade det hon såg. Vi visade lite vattenapportering, första riktiga för i år och alla apporter i handen utan skakningar.  
Sedan gick jag och Jenny vidare och testade några av dagens övningar på Braith. Närsöks övningar där vi lagt apporten på en stor sten osv,man tränar ju alltid närsök i backen. Roger berätta att han åkt på att han inte hade tränat det med en av hans hundar. En fågel hade satt fast sig i ett träd på en tävling och hunden letade bara i backen..  Braith hade tydligen laddat i bilen för så bra som han gick i lördagas har han aldrig gått..
 
Sen ville vi testa lite hinder. Vi visade honom med att låta Oban och Pejla hoppa, och sedan gjorde även Braithmannen det med! 
 
Sedan fick han också testa på att skickas snett över stenmuren och över staketet och det fixade han galant! 
 
 
Nöjda och väldigt trötta åkte vi sedan hem mot Stockholm, massa nya planer och jag hoppas dom går i lås! 
 
 
 
Söndag, vaknade upp och kände mig helt mör! Men vi skulle ut till Bromma för Walkup träning med Jenny, Malin, Åke samt Maria.
Jag och Åke började som kastare åt Jenny, Malin och Maria. Och sedan var det Åkes och min tur. Pejla var lite låg idag med, men gjorde det hon skulle.
När vi sedan åkte hem så märkte jag att hon markerar på nåt ben, jag såg inte vilket utan hon gick orent, och väl hemma så spydde hon. Idag mår hon som vanligt dock, lekte med Braith redan på morgon pinken.. Hon var väl trött igår samt efter alla kraschar hon gjorde igår är jag försvånad att hon ens gick alls.. hehe 
 
 
 
 
Idag är det plugga vidare på teorin och jobb i eftermiddag! Tack Jenny för en grym helg :) 
 
 
 

2014-04-17
08:40:10

Agility och bad
i tisdags var Nea iväg på agility med Pejla som Huddinge hundungdom hade ordnat. Tyvärr bara Nea och en till tjej med en fralla som kom. Men dom hade roligt ändå och det blev världens billigaste privatlektion. 
 
Så stolt blev jag över både Pejla och Nea. Pejla för att hon verkligen gjorde _allt_ för att förstå, och Nea för att hon testade och försökte på andra sett om det inte funkade första gången. PLUS att hon är väldigt koncekvent, inte som sin mamma som släpper igenom väldigt mycket slarv..  Haha vart kommer det ifrån?
 
Vi var väldigt tidiga så vi gick en promenad i det fina närområdet. Fick möte med en rottis.. Nea kommenderar fot så fort vi ser dom...
 
matten kollar mer på Nea än på sin egen hund..
 
och fick sen håva in sin... 
 
 sedan kom ett helt dagis ut! 
 
Dags för agilityn. Dom började med att tala lite, och instruktören frågade vad det första man ska göra innan ansträngning är, Nea räckte upp handen "värma upp".. Pluspoäng till min kloka unge! 
Instruktören gick sedan igenom dagens hinder och sedan fick dom börja på varsin station och hon gick runt och hjälpte. 
 
Tunnen var rolig. Det började lite svårt, Pejla gick inte igenom direkt och Nea testade en del, sedan släppte det. Först den korta tunneln, sedan den långa och sedan den mörka böjda tunneln. Det slutade med att Nea kunde sätta ihop det så Pejla sprang igenom två stycken med bara kommandot "genom"
 
 
Hoppen.. Nea började med ett hinder, satte sedan ihop 2 och sedan 3 och sedan 4. Hon varierade mellan att springa brevid och ställa sig på andra sidan raddan och bara ropa "Pejla hoppa!" 
 
 
Så himla fint bild, kontakt! Du och jag matte! 
 
Slalom, gick hur bra som helst även det. Men här går Neas ungdom in lite och försvårar för Pejla. Det gäller ju att vara tydlig. 
 
 
 
 
 
Det gick så bra för dom idag att jag funderar på att byta sport ;) 
 
Igår åkte jag och husse ut till Årsta och skulle promenera lite, men det blev en snabbt promenad då det börja med att Magda hoppade ut från bryggan och Pejla sprang och mötte henne i strandkanten och sedan blev det badkalas.. SVINKALLT JU?
Sedan hoppa även Pejla i från bryggan och ja, helt tokiga vart dom. Eftersom det blåste duktigt ville jag inte fortsätta våran promenad så dom skulle blivit ännu kallare..
 
 
 
 

2014-04-14
09:43:00

Gårdagens WT
Ja, vad ska man säga.. Våran första ruta var ruta 2 och den gick inge vidare alls. En dubbelmarkering, hon tar den först kastade, rundar en liggande trädstam med hittar fort - 8/10p
Den sist kastade markeringen var kort och den missa hon helt, så jag fick vissla en del, men hon lyssnade ok, när dummysarna är inne och jag ger dom till domaren, vänder mig om till Pejla, så hoppar hon på mig - 0p *suck* så totalt på den rutan - 8p
 
Nu hade nevrositeten släppt..  Ruta 3 en dubbelmarkering igen, först en kort och sedan en lång. Här ville domaren att hunden skulle ta den först kastade, Pejla spika bägge! Och jag var övertygad om full pott (20p) men dom hittade väl nåt så - 18p
 
Ruta 4. Skott och markering, och sedan transport några tiotal meter åt höger, ett "bomskott" sköts och då skulle man vända om skicka på markeringen. Spik och helt perfekt - 20p
 
Ruta 5. Dubbelmarkering, ganska korta. Den första hamna i lite gyttja och den andra mitt på ängen. Skickar Pejla på den först kastade, hon springer igenom gyttjan i för hög fart så jag fick ta tillbaka henne och lägga ner på sök, markering två nästintill spik - 18p
 
Ruta 1. Först går en markering, rätt luddigt, sedan går en drive precis till vänster om markeringen när den var klar så skulle hunden skickas till markeringen. Framför oss var en träskpöl och jag antar att dom ville att hunden skulle gå igen om den. Men det visste jag att hon inte skulle göra. Jag sätter ner handen och visar och skickar. hon springer runt pölen, fram till markeringen och söker, tittar upp och för att inte tappa henne ger jag en söksignal och hon söker lite till och hittar den, rundar pölsen tillbaka och lämnar av fint. Här är jag sjukt missnöjd med poängen och tycker att det var grymt snålt att dra 6p!! Hon störde inte mark alls,  jaja vi fick - 14p
 
Totalt = 78p (av 100p) och det är visserligen ett "första pris" i Öppenklass.. 
 
Hussen här hemma fick vatten på kvarnen och skrattade gott åt att jag nolla pga hunden hoppade på mig.. Haha.. Alla mina hundar hoppar och jag har samma problem med Braith :) 
 
 Ingen i vårat lilla gäng igår var direkt super nöjda med gårdagen, surast var nog Jenny ;) Vi hade satt in hundarna i bilen och stod kvar på prisutdelningen mest för "att man gör så".
Jennys min när som ropar "Och på andra plats i elitklass - Jenny Långström med Searover all in Duff" hahaha - Minen, obetalbar!
Grattis Jenny ni är bäst! 
 
 

2014-04-13
07:57:05

Bra eller dåligt?
Om det är en bra ide att dra igång årets första tävling med en skendräktig hund med fuffelsbeteenden? 

Vi får väl se.... 👍

Matten han bara med en kopp kaffe och så glömde jag ju självklart bort att äta frukost.. 

"Vi gör det här för att det är kul"

2014-04-12
12:35:00

Bra start på lördagen!
Klockan är 12.30 och nu käkar jag och Nea frukost, fortfarande i pyjamas! 
 
Tog sovmorgon, vaknade rätt tidigt som vanligt med låg kvar ett bra tag och flippra med mobilen.
Vädret är grymt
Gjorde teoriprov imorse, ett test från körskolan (det är samma typ av frågor som trafikverket) och jag fick 66/70rätt
 
Nea är ju rolig, när vi stod och gjorde frukost så sa hon "du klarade provet va?" hahaha jag är visst som en öppen bok ;)
 
Idag ska jag inte göra ett skit, bara slappa och kolla på film. Den här hostan är inte nådig och det blev inte många timmars sammanhängande sömn i natt. Tur hundarna älskar när jag ligger i soffan! Tur att Nea är värdens bästa unge! Pappan är iväg och jobbar..
 
 
Eftersom detta är en hundblogg så måste det vara lite hund. Så slänger in en bild på Coffey och Braith från gårdagens träning. Jag var så nöjd med min lilla kille! På tal om honom, så var han bara några cm att trampa på en huggorm igår, jag fick precis tag i honom och drog tillbaka han! USCH!
 
Men ja, bilden!
 

2014-04-11
08:59:10

Om ni vill veta..
Godmorgon vänner!
 
Den här veckan har gått fort! Samtidigt är jag sådär lite låg, jag har en förkylning som ligger och gror som vägrar bryta ut, den bara "pyser" ut. 
 
I Måndags var det träning hos Searover, men jag orkade faktiskt åka dit.
Tisdag övningskörde jag både på skolan och med Helene.
Onsdags åkte jag och Jenny med Oban ut till Helena Lindström på Kennel Reedsweepers, vi hade bokat en privatlektion i "handling" med WT-upplägg. Helena är grym på att lägga upp övningar, 8 "rutor" hade hon förberett. Hundarna var dukiga tycker jag, lite svårigheter dök det såklart upp, och vissa svårigheter som ingen av oss kunde förklara. Men i det stora hela så gick det bra. 
När det kom till mig och Jenny för handlers, så tycker jag även att vi var väldigt duktiga. Helena sa även "när det kommer till handling har jag inte så mycket att tillägga" Dom missarna vi gjorde, visste vi även om, och var snabba med att försöka förklara bort innan Helenna han med att säga nåt! hahahah ;) 
 
 
Sedan åkte jag bara hem och vände i dörren i princip, nattjobbet väntade..
 
Strax efter lunchtid igår, torsdag så möttes jag och Jenny Nömell upp för en promenad med alla hundarna. 3h var vi ute, super härligt. Vi kom dock inte så långt som man kanske kunde tro att man bör göra på 3h ;) 
 
Den "obligatoriska" gruppbilden.
 
Övre raden från vänster; Magda, Pejla, Braith, Ben, Lucas, Stina 
Framför från vänster, Tea, Zäta och Evy
 
Braith och Ben. 
 
Och titta vilken fin bild Jenny tog av Braith :) 
 
Sedan han jag även här bara hem och vända innan Helene kom och plocka upp mig för ytterligare övningskörning med fokus på parkering  - vilket behövs.
Sedan åkte jag med Kenny ut till Ikea för att han hade lovat att köra hem lite saker i sin lastbil till en bekant. Vi åkte sedan tillbaka till garaget och jag fortsatte öva på min parkering (innan någon säger nåt här, jo jag får göra det för det är inhägnat område och privat mark) När Kenny var klar var klockan sent och ingen av oss orkade laga mat så det blev resturangen. Snabbt hem för att göra Neas läxa som hon alltid är i sista minuten med om man inte hänger över henne. Sedan var det dags för mig att kila till jobbet igen..
 
Idag (fredag) ska jag träffa Cattis för lite träning, jag tänkte bara köra Braith idag. Stallet med Nea i em, och sedan lär jag duna in rätt tidigt ikväll. Imorgon ska jag inte göra ett skit! Men på söndag är det Lidingö WT, och nattjobb _igen_ 
 
 
 
 

2014-04-08
07:52:00

Update!
Igår morse var jag så jäkla trött så jag gick faktiskt och la mig och vila efter jag skickat i väg Nea till skolan.. Jag jobbade natt ihelgen och innan lördagens jobb hade vi grillkväll nere i garaget (ja i garaget!) och när jag kom hem på söndagmorgonen så åkte jag och Kenny i väg till Barkaby för hundträning. Träningen gick hyfsat, Pejla är inte i form och är inte super fokuserad, här måste jag läsa henne bättre för att veta hur/vad hon tänker. Väldigt bra mark i en kohage, mycket ojämn terräng. Började med dubbelmarkeringar på linje bakom och framför kullar. Som hon spika efter omkast.. Vi band ihop dom med två enkla först, hon missa den bakre och fick omkast, sedan sattes den ihop till en dubbel, tittade bort och fick omkast på bägge och då spika hon dom.. Virrpanna! Kan man få omkast på Wt också?? ;) 
 

Sedan var det lite mer markerigar på olika ställen, och som sagt. Hon är inte riktigt sig lik.
 
Fick ett bra avslut dock! 
 
Kenny gick ut och skulle kasta en enkelmarkering på andra sidan ett staket, innan Pejla skulle plocka in den så vände jag mig om, och Jenny skulle plocka in en dold apport som låg till vänster bland massa stenar och mossa.. Ganska nära i linje. 
Jag får trycka på Pejla med ett ut för att hon skulle längre bak för att få in markeringen som hon efter mitt kommando hittar direkt. 
Sedan bytte vi.
Här gör Kenny missen att kasta markeringen i en risbuske till vänster - alltså svinnära dirigeringen som hon nu skulle ta in. Här hade jag hjälp av staketet och jag är riktigt nöjd med Pejla, det var inga 20p wt-mässigt men med tanke på att markeringen kom så jäkla nära så gick det faktiskt bra och jag är väldigt nöjd. 
 
Bild lånad från Malin! 
 
 
Gick sedan till bilen och hämta Braith och Magda, Jenny var funkis åt oss. Braith var ingen höjdare markeringmässigt han heller, han övermarkerade duktigt!
Efter lite uppvärmning så gick vi bort till staketet igen, först fick han en lång bakom staketet och sedan en kort framför. Omkast på den framför. Sedan backa jag och vi gjorde om bägge markerngarna igen och då var det nästintill spik. Då var jag nöjd.
 
Jag har kommit underfunn med att jag måste tänka mer nu i hans träning. Så jag måste ha en plan och hålla den - Vad är viktigt?
- vara koncekvent 
- Fokus! 
 
Sedan hem och käka en snabbis och sedan vidare till garaget igen för städning från grillkvällen och hjälpa Kenny lasta lastbilen som grabbarna skulle ha till måndagensjobb.
 
kl 21.15 sov jag..
 
 
Så ni förstår att jag gick som en zombi igår, måndag. 
 
Hundarna fick en kortis, ynka 2,5km bara men det tog 1h att gå, massa lek och hoppa upp på stanar och balansera på stubbar.
 
På eftermiddagen så tog jag en kort cykeltur med Pejla och Braith 5,5km. Det duggregnade och Braith var lite låg, han sprang och kisa så jag tyckte det räckte så. Han åt inte ens upp sin mat på kvällen.  Så han var lite trött igår han med, han snarka som en hel karl på kvällen. Gulle
 
Inte en bild från igår, men det såg väl ut typ såhär *s*
 
 
 
 
 
 
 
Hehe det har ju gått runt en artikel på FB...
 
Vad är det hunden glufsar i sig?
 
 

2014-04-05
08:59:00

Fredag, härliga soliga fredag
Igår var det småskolan för Braith ute på Lidingö. Det är så himla kul, det är en perfekt blanding av passivitet och aktivitet. Ingela ser verkligen alla ekipagen både hund och förare. Och det är precis det jag behöver. Braith är väldigt lugn i sin passivitet men så fort det ska till att bli hans tur så ser det ut som att han ska explodera, det kan bli farligt -  och kan i framtiden ge startpip. Så det är i grevens tid jag måste jobba på det här. Jag har i ärlighetens namn inte ett det själv, förutom när han får "sida" kommandot. Men igår var det tydligt. Han är stadig och tyst, men stel som en pinne! Min tur min tur min tur! Skicka mig nuuuuuuuuuuuuuuu! 

Inte en bild från igår, men man kan ju riktigt se hur han laddar och spänner sig.. 
 
 
Men det ska bli roligt att ha något att jobba på faktiskt. Han får mycket beröm för hans trevliga avlämningar, öronen bakåt och bjuder mig apporten, vad han pysslar med efter det vet ni ju redan ;) Hopphopphopphopp
 
 

Väl hemma tog jag med mig hela flocken ut till sandgropen för lite fysträning. En dummy fick följa med ut. Minnesmarkeringar - långa! blev det igår.
Det gick så bra så jag tänkte ju att jag skulle filma och skryta lite över Pejla, och så pajar Magda slutet.. Suck.. Hon måste sett när jag plocka fram fånen "nu har morsan inte koll"  Men innan det, så var det ju snyggt hehe.   (Bilden blir så tråkigt liten när man lägger in den i youtube när man filmat med fånen.. Men ni ser ju lite.)
 
 
 Snopet sa Pejla
 
 

2014-04-04
07:38:35

Agility
Jag har anmält Nea och Pejla till en agilitykurs på påsklovet! Jag har inte sagt något till Nea än, jag jobbar nämligen på eftermiddagen så jag måste lösa/se om dagpersonalen kan stanna kvar en timma eller så. Hon kommer bli så glad Nea!
 
Men jag tror egentligen att Magda skulle vara en bättre agilityhund, men hunden ska ju liksom lyda jämt och inte bara när hunden själv vill ;)
 
Nea och Magda
 
 
 
 
 Men Pejla kan hon med. Här är hon 9månader 
 
 
 
 
 
 

2014-04-01
10:34:28

Repris
Jag är extremt dåligt på att träna när jag är ensam, svårt att få ändan ur så att säga. Och när jag väl tar mig för, så slarvar jag välsigt mycket. Jag tycker nog också att hundarna preseterar bättre när det är andra i närheten - kanske för att jag är mer nogrann då..
 
Jag satt och kolla igenom foton och filmer på hundarna. Och jag hittade två videos på Braith som jag säkert visat tidigare, men eftersom jag inte har nåt nytt att visa så kan jag göra en repris ;) Han är mella 10-12 mån på filmerna (säger mappen dom låg i) 
 
 Man ser i pricip ingenting. Men med denna video vill jag visa hans otroliga uthållighet för hans ringa ålder. I slutet av filmen så ser ni att det är en mini dummy han letade efter i högt gräs. Avstånd? Ingen aning.... hehe 
 
 
 och med denna video vill jag visa han nogrannhet! Jag vill också säga igen att jag tycker det är bättre att lära ungahundar söka nogrannt i backen först! 
 
 
Han är väldigt duktig på signaler överlag. Det ligger liksom i hans natur, det jag har gjort är egentligen att bara förstärka det. På dessa filmer är han 16veckor
 
 
 
Jag är väldigt nöjd med honom, hans naturliga följsamhet och vilja att vara tillags. Vi jobbar på våran relation dagligen. Det är ingen hemlighet att det varit lite si och så med den under det här året. Han är en förarvek hund och det skär sig ibland. Jag har en ganska tuff approach och jag har fått/håller på att försöka anpassa mig efter hund. En skicklig förare kan det - och jag vill bli en sån, en skicklig förare. 
 
 
 
 
 
Men ibland räcker det inte med att ha en bra relation.. När Pejla är skendräktig så tackar hon för skjutsen  - it´s my way or the highway / yours truly the one and only Princess P