Artemissil Gundog

2015-09-28
11:04:00

B-provshelg
Fullspäckad hundhelg, äntligen är vi tillbaka i matchen igen. Nog för att mina egna hundar har fått stå tillbaka ihelgen, men jag tror att det är lika viktigt att jag kommer in i detta igen. En hund kan vila sig i form, medans vi förare behöver kontinuerlig träning för annars tappar vi...!
 
I lördags var jag funktionär på Stjärnhovs Ökl-prov. Inte en enda nolla , såg en hel del riktigt fina hundar. Jag la ut söket så jag han se alla hundar starta och fick en hel del steg ;) 
 
Rickard Polsk fotade hela dagen och här är en länk till bilderna -------> http://bildgalleri.teamrd.se/#!album-30
 
Igår Söndag, så fixade jag och Jenny ihop en b-provträning för kompisar med unghundar. Här hemma på Familjen Odenricks marker på Stora rickeby Gård 
Det blev en bra dag och jag tror alla var nöjda, samtliga fick läxa med sig hem. Med överlag så var hundarna riktigt duktiga, ingen brist på motivations hos dessa hundar direkt hehe - Malin med Bella, Linnea med Sookie, Eva med Ronja och Helena med Honey.
 
 
Efter att unghundarna var klara och Jenny fyllt upp sitt blodsocker så var det dags för träning av egna hundar. Jag tog bara ut Bean. Vi åkte till grannskogen och la ut 6st områden med vilt, kända områden med dolda linjer - i skogen. Tänkte först att vi hade gjorde det för svårt för Bean. Men jag ville testa. Både hon och Oban var riktigt ivriga, så Bean gick helt ur hand 2gånger under passet, mendans Oban tycks bli mer lydig... Jag har lärt mig det som jag skrev högre upp - Jag har tappat massor i min handling, medans Bean tycks blivit starkare - vi måste mötas på mitten nu. Som tur är så ska jag till Fredrik Lindström på söndag och förhoppningsvis få lite smäll på fingrarna.. Även fast jag vet vart problemet sitter så kanske jag ändå behöver nysta upp några knutar.
 
Men, ja hon gick lite ur hand med gjorde några riktigt fina linjer!  Bean är inte så stor, så det såg rätt kul ut när hon snubblar på en måsvingar på väg hem, för att inte tala om hur kul det såg ut när hon släpar på en 5kg tung hare ;) 
 
Hon är i riktigt fin form nu, denna bild tog jag förra veckan  - knappt 10v efter valpning
 
Här är en liten bild på fina Lava (10v) som bor i Norge hos matte Ann Cathrin Solbakken
 
 
 
 

2015-09-25
09:30:00

Nåt jag förr tog för givet...
Något jag förr tog för givet - att kunna lägga hur mycket tid som helst på att leka med hundarna är idag inte självklart.. Men jag uppskattar nog det mer och det kanske blir mer kvalité av det nu?
 
Skrev om det igår på facebook, men det tåls att gnällas lite till över ;) Att gå från att ha massa tid att ägna mig åt att leka med hundarna, på hösten se när dom hämtar pippifåglar, vada i vassen själv från tidig morgon till sen eftermiddag - flera dagar i veckan. Till att ni bara kunna vara med på helgen, är surt. Jag har hunnit med en hel del jakter redan ändå, jag hade lägligt två veckors semester mitt i inkörningen på nya jobbet (konstigt? japp)
 
Eftersom Bean var mammaledig ibörjan och eftersom jag inte vill släppa Pejla på dom tungsta såtarna nu i början på säsongen, så har jag fått låna Beans bror Zäta.
Zäta hade aldrig varit på jakt innan, han är grundtränad i apporteringen, men inte mer än så. Jag pratade med Maria om att jag skulle lära upp honom lite så hon kunde nyttja honom senare när tex Liza löper (Liza är alltså Bean och Zätas mamma) 
Vilken liten stjärna han var Zäta, från att vara lite skottberörd till att apportera som en fullfjädrad jakthund i slutet av första dagen. Nåt annat som var direkt otippat är faktiskt att Magda har trädit fram och visat vart skåpet ska stå på jakterna. Magda har alltid fått stå i bakgrunden, varit med efter avslutat skytte på eftersöken eftersom att hon inte kan hålla truten... Men så på en jakt var vi för få apportörer och Magda var faktiskt "tvungen" att vara med .. Och ja.. Hon tog Zäta under sina vingar (eller, han såg att hon hämta fågel och sprang jämnsides med henne under hans första dag och så fort dom är på samma såt så kamperar han med henne)
Magda har sedan fått varit med på alla jakter som en slask/bröthund på såterna där precision inte spelar så stor roll, det viktigaste är att få in fågel.. Hon är inte tyst, hon kan inte sitta still och hon kör sitt egen race, men fågel får hon in... 
 
Nedan lite olika bilder från oika jaktdagar ihop med alla mina fina hundar
 
 
Magda lägst fram och väljer själv när hon ska gå... Oftast hela tiden och så fort hon hör ett skott. Alltså inte ens om hon ser nåt falla utan det räcker med ett skott, tja ett sitt kan också funka att gå på......
 
Hehe Bean sitter brevid mig och ser riktigt tunn ut, första jakten efter mammaledigheten..
 
Pejla, Zäta och Bean
 
min fina Bean
 
närmast Zäta, Bean och Pejla
 
Maria och Pia...
 
Maria och Challan
 
hehe såklart måste man ta en groupie....
 
Magda
 
Jag lånar husses bil på jakterna, cyxan trivs inte så bra på vägarna mellan såterna ;)
 
 
För detta vill jag gå upp 4.30 och vara ledig från jobbet ;P 
 
Ett par duvjakter har vi hunnit med också, här är Pejla! 
 
 
 
 
 

2015-09-23
08:20:00

long time ago!
Oj, halkade in här via en annan blogg härom dagen dagen.. Mycket har hänt sedan sist..
 
*Bean var i Österike med Maria och parades med INTFTCH & GBFTCH Beiley Aguzannis of Fendawood "Beiley" och 6st böngroddar såg dagens ljus, 4 tikar och 2 hanar, såklart dom sötaste valparna åtminstonde jag har sett ;) Tanken var att jag själv skulle spara en liten grodd. Men, det blir inte alltid som man tänkt sig.. Vi valade att para Bean minst 2löp tidigare än planerat för att timingen var (då) perfekt.. Men mitt i all tomult så blev jag uppring och tillfrågad om vi ville hyra ett hus ute i Märsta.. Vi åkte och tittade och funderade fram och tillbaka många gånger innan vi slog till. *Vi flyttade till Märsta.
Fortfarande var siktet inställt på att spara en valp.. Jag insåg dock att jag var tvungen att söka nytt jobb, att pendla till Västerhaninge var ju inget allternativ. Jag är rätt slö, men jag sökte ett par jobb.. Blev uppringd från Swedavia och kom till interjuv för en tjänst som ramptekninker på Bromma flygplats. Jag blev uppring strax därefter där dom erbjöd mig tjänsten samt en annan tjänst i vinter som avisare. Så, *jag bytte jobb.  
Fortfarande inställd på valp eftersom arbetat till viss del var skift. Men, vi flyttade långt ut på landet, en 70 väg utanför huset fram till skolan för Nea gjorde ju såklart att jag inte vågade att Nea skulle cykla till skolan, och vi bor rätt lång ifrån kompisar så det blev fritids för henne. Så min valpvakt försvann. Nea har hjälp mig med dom senaste valparna/hundarna. Men nu skulle ju också hon vara borta på dagarna. Så jag insåg att en valp på detta var omöjligt. 
*Kenny byggde hundgård så nu spenderar hundarna dagarna ute i den till stor del, om vi inte är ute på gården och dom är fortfarande inne på kvällar och nätter. Annars verkar dom alla tre gilla sin hundgård. 
 
Jakterna är i fullgång och jag har fått tacka nej till jätte många roliga jakter eftersom att jag nu arbetar 100%  vardagar.... Från att ha hur mycket fritid som helst, kunna boka träningar/tävlingar/jakter hursom helst, eftersom att jag dom senaste 7åren bara arbetat kvällar och nätter och med stor chans att byta pass om det krockade med hundaktiviteter till att abeta som en "svensson" (nåja, nästan) gör det hela lite krångligare..
 
Målet för i år med Bean var att hinna med att starta kkl. Men det ser ut att bli svårt eftersom de flesta kkl är på varadagar och som ny på jobbet vill jag inte krångla med att försöka få ut komp eller byta pass. Vi får se hur det blir.  Bönan, så himla fin hund, en riktig klippa. Jag har inte ens ägt henne ett år än och jag törs nästan inte ens tänka på allt hon fått varit med om...  Vi kanske inte kommer hinna komma så långt tävlingsmässigt, men hon är en förbannat bra hund och jag och Kenny har bestämt att vi själva kommer ta en kull på henne samt spara en valp. Dock är det bara i planeringsstadiet, varken när eller hane är bestämt än. 
 
Ett par dagar innan valparnas nedkomst
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, hur mycket vi än älskar Bean har livet varit sjukt hektiskt i flera månader så det har varit rätt skönt att bara ha Magda och Pejla under semester och flytt och inkörning på jobbet.  2veckors uppladdning på Böda inför allt nytt var gott för kropp och knopp! 
 
Att arbeta mestandels utomhus är riktgt ljuvligt faktiskt
 
 
 
 
Nästan alltid ljuvligt ;) 
 
Här inne sependerar hundarna sin tid medans vi är på jobbet.. En stor rastgård har dom utanför och mjuka biabäddar inne! 
 
När Nea inte hänger i grannens stall är hon på tomten och leker med hundarna! 
 
Suddig bild på hussen, men även han njuter.. Nästan 100ton grus har han lagt i hundgården och framför uthuset. Han har renoverat nästan hela nederdelen, både hans verkstad och hundarnas hus alltså. 
 
Ja det var åtminstone en litren update, nu måste jag fixa mig. Ska strax träffa hyresvärden Helena för lite träning.  Yes, Helena har även hon rerievers och pysslar med träning och jakt ----> Klicka här!