Artemissil Gundog

2014-08-09
21:38:27

Lördag
Pejla fick zon-terapi under förmiddagen. Åh vad hon tyckte det var skönt! :) 
 
På eftermiddagen tog vi husvagnen och åkte ut till Gålö Camping, vi (eller Kenny och Nea för jag jobbar natt) stannar bara över natten, då orkar man inte dra upp förtältet. 
 
Riktigt trevligt hundbad hade dom där *tummen upp*
 
Barnen :) 
 
Långgrunt som tusan där vilket gjorde att Pejla kunde vara med i vattnet! 
 
Mm såklart hittade hon en boll.. Ärligt, hon hittar bollar överallt och flera gånger i veckan...
 
Braithman filosoferar! 
 
När man badar så mycket som mina hundar gör, och man har så tjock päls som aldrig torkar som Magda har - ja då får man lätt fukteksem. Hon fick det första gången förra året på halsen. I år ville hon dock att det skulle synas mer.. haha ser ut som om svansen ska låssa..
 
 

2014-08-09
09:42:00

Prinsessan i fokus
Första besöket på rehaben igår, vi träffade Eva på ReDog i Tumba!  Pejla var väl inte helt övertygad om att det är helt rätt att den där vilt främmande kvinnan skulle benda och böja å knåda igenom henne, men hon står ju helt still. Vi började med laser, sedan vattentrask och sist och det allra bästa och det som gjorde hela besöket värt det (för Pejla) var vibben!
Jag ska börja stretcha Pejla en gång om dagen, helst efter långpromenaden. Och jag hatar det, Pejla hatar det. Det är som Jenny sa - som att använda tandtråd!  Men det är väl bara att görat!
 
Idag ska hon få Zon-terapi, både jag och Pejla har ju om ni kommer ihåg väldigt goda erfarenheter av det sedan tidigare.  Pejla fick ju det förra året och det gjorde ju att vi kunde börja jobba igen efter flera månader av vila. Även min gamla hund Molly fick zon-terapi och det är grymt - magiskt! 
 
 Idag är sista dagen med den muskelavslappnande medicinen, så nu äter hon rimadyl några veckor till och sedan äter hon även en produkt som Redog själva tagit fram "Redog 4 recovery joint balance & mucel builder"
 
Den rekommenderas till hårt arbetande hundar som behöver ett koncentrerat tillskott av näring och energi. 
Joint balance & mucel builder är sammansatt för att tillgodose kroppen med viktiga näringsämnen som hjälper hunden till förbättrad återhämtning och bevara muskler efter hårt arbete" 
 
Jag har hört bra recensioner av dom som testat denna produkt. Det är ju viktigt att Pejla snabbt bygger muskler nu så vi kan hålla det i schakt så länge som möjligt! 
 
 
 
Sköööönt med vibb!
 

2014-08-06
21:39:00

Dags att ta tag i det igen
Motionen alltså. Måste komma tillbaka i form, både jag och jycksen. Braith kom hem från sin semester idag, har har ju varit hos Jenny i över 2 veckor varav 1 vecka var dom i Åland! Där har han haft fullt upp med simning och träning varje dag så han var nog i bäst form av oss alla. 
 
 
 
Vi råkade visst matcha varann idag..
 
Gick en härlig runda på strax över milen, den går att göra längre tror jag men det får bli lite senare ;) Det har nog aldrig tagit så länge som 2h att gå milen förut *skäms*
 
Fast till vårat försvar hade vi ett gäng stopp på vägen, gällde att skynda sig att få i sig några själv. Pejla är som vanligt rätt brutal och stjäl både från mina händer och från dom bästa buskarna där jag står. Braith och Magda är lite mer lugna och njuter lite mer ;)
 
Jycksens middag när vi kom in blev - Fodax, kyckling, frysta ärtor, ris och blodmjöl! 
 
Snart drar jakterna igång, så himla härligt. Han som håller i duvjakterna ringde idag och sa att det lär bli mycket i år! Kul! Hoppas Braithman funkar att ha med på pass!! 
 
 
 

2014-08-04
09:05:00

Semestern är slut och....
Humöret, mitt.. Går upp och ner. Pejla är lika glad som vanligt (lite för glad!). Under första tiden ska hon hållas ifrån att göra allt för explosiva rörelser samt att hon inte får simma.
Hur lätt är det att motionera en tossig hund när det är så här varmt om den inte får simma? 
 
Så vi har fuskat lite.. Vi har under helgen varit ute med husvagnen, vi var i Harge. Det ligger en bit utanför Askersund. Fina Vättern var precis utanför campingen.  Dock var jag så pass duktig att hon fick ha koppel på sig under simmningen, sen var det inte så mycket. Mest för att svalka sig. 
 
 
Maggan däremot har riktigt fått njuta av Vättern när det är som roligast! 
 
 Dom har nog njutit bägge två, hängt med oss på standen varje dag..
 
 
 
 
 
Återkommer vidare om hur det ser ut för Pejla. Idag ska jag försöka få tag i hennes veterinär, boka Rehab osv. Hon är så himla full av liv och glädje, fart!
Jag kommer aldrig ta det ifrån henne. Jag lärde mig något efter Mollys sjukdom, hellre kort men rikt än långt och fattigt!