Artemissil Gundog

2013-12-30
15:23:00

Bildbomd
Det blev ett riktigt bra träningspass. Ungarna tog fyra dummys var och gick åt varsitt håll, Braith fick sitta brevid mig och titta så gott det gick! haha Eftersom dom gick åt varsitt håll var det ju inte plätt lätt ;) Jätte duktig var han och jobbade riktigt fint!
 
Magda fick ett sök, gick inte så bra. Efter fyra dummys så började hon käka gräs istället.. haha
 
Pejla, jobbade som den prinsessa hon är! Riktigt bra jobb. Tyvärr försvann en dummy, den åt marken upp. HELT väck.. Men 9 apporter kom in och hon jobbade länge länge länge. Jag hade grävt ner fyra bollar nära och Julie och jag hade lagt ut vanliga dummys längre (långt) bort. Varierade med att skicka på Sök (ja men sök helt enkelt) och sööööööök (söka nära) och ut och sök (om jag vet att det bara är dummysar kvar längst ut)
 
En massa bilder blev det!
 
Här är min dotter - Näbbgäddan Nea
 
 
Nea, Julie, Magda, Braith och Pejla 
 
Braith hänger på Pejla, som i sin tur ska döda Magda
 
Braith blir jagad av pejla som har mord i blicken
 
Braithmannen
 
Magda och Braith
 
Braith
 
Nänä, Sitt! 
 
Nea och Julie 
 
Ser ni vem som är vem? 
 
Braith är så laddad! Kolla musklerna i frampartiet!
 
lämnar av fint! Julie ser väldigt glad ut i bakgrunden
 
Braith söker
 
Jo men han igen
 
Magda
 
 
 
Pejla 
 
Dom bästa jag vet <3 
 

2013-12-30
09:59:42

Utnyttja dom?
Kanske skulle man utnyttja kidsen idag med att lägga ut sök? Det vore ju nåt faktiskt..
 
Jag kan stå med Braith och titta medans dom springer iväg med ett gäng apporter, förut har han fått följa med ut men det har varit för lätt och killen har plockat in dom i ordning..
 
Magda och Pejla ska också få ett sök, jag brukar låta dom turas om, man idag ska dom nog få jobba med uthålligheten och plocka in ett sök var.
 
 
 
 
 

2013-12-29
13:48:00

Passivitet
Träffade upp Cattis med Coffey och Mimmi med Turdor på hemmaplan idag för lite träning. Vi knalla upp i skogen för lite markeringsjobb, det är sällan man (iaf jag) kastar och står i skogen och det märks på hundarna att det blir svårare, Braith får b.la svårt med avståndsbedömningen, rishög som rishög.
Det blev iallafall inte så mycket jobb för mina, några markeringar bara. Jag gick in i instruktörs-rollen istället så det blev mest passivitets träning för de mina. Vilket är super nyttigt! Och när andan faller på älskar jag att tala om för andra vad/hur/när dom ska göra saker ;) 
 
Taggde till tusen var dom iallafall! Kolla svansarna, vad söta dom är! hehe
 
 
 

2013-12-29
09:27:59

Äntligen lite träning
Länge sedan nu! Ja länge sedan hundarna fick nåt kul överhuvudtaget. Det blir så när det är jul och annat, hundarna är snälla som anpassar sig. Men det är jobbigt att åka bort med tre hundar, även om dom är tre lugna individer så är det ju alltid någon uppe på benen osv.
 
Magda och Braith har älskat varje sekund av all uppmärksamhet! Pejla hon bara flyter med..
 
Men igår så fick dom yngre jobba, Magda var garage hund - Vilket hon älskar
 
Jag och hundarna åkte ut till Sundbyberg där vi blev upphämtade av Jenny och sedan åkte vi ut till någon  frisbeegolfbana någonstans bakom Rinkeyby(?) Linnea med Scott och Mrs och Malin med Elsa skulle sedan möta upp oss där.
 
Vi började med lite lek med alla hundarna medans vi tjejer pratade av oss (försökte iallafall) sedan riggade vi ett antal området. Braith fick följa med ut till alla omården och plocka upp en dummy. Det var rolig träning, Vi gick på linje (det är rätt krångligt att gå på linje med bägge hundarna, dom måste ju ha samma förutsättningar att se markeringarna. Jag valde att ha Braith i koppel för att slippa tänka på hans fotgående) Det var terrängbyten, uppförsbackar, nedgrävda dummys och mycket störningskast. Pejla skötte sig perfekt, svårigheten var dock inte så stor men även det kan vara svårt ibland. Men en stor fet guldstjärna till Braith, han kom ihåg alla områden! Han fick såklart inga störningsmarkeringar innan han skulle hämta en dirre men han skickades från samma avstånd som dom flesta andra. Gulle han.
 
Att tänka på - Braith behöver mer ensamtid för fotgående och positionsträning (Men det får bli sen. Senare längre fram ska jag ta tag i detta)
 
 
Att åka kommunalt är nemas problemas. Barn och vuxna som ska hälsa i tid och otid. Men alla frågar först! och mitt svar är alltid detsamma "Ja, om dom vill!"
 
Ni ser ju, sjukt jobbiga!
 
Pejla och Braith laddar här järnet medans Jenny ska förklara vägen för Linnea och Malin. Oban tar det piano i sin bur
 
"eh hmm, vart är du nu?" Jenny pekar och gestulerar för att dom ska hitta lättare?? hehe 
 
 
 
"kör runt där"
 
 
 
När vi var klara var det mörkt! Jag har ljusat upp bilden lite!!
 
 
 

2013-12-20
08:25:56

Basta!
Sitter och väntar på att VC ska ringa upp, dom får byta medicin till mig. Vilket dom säkert inte gör, antar att denna är extra stark med tanke på att det inte var vanlig UVI.. Men jag låg i sängen hela dagen igår och kunde inte röra mig, jag vägrar fler dagar. Så jag hoppade över sista tabletten igår och har inte tagit idag heller. Så idag mår jag bra. Tur det, Nea har ju ridskola och sen ska jag jobba natt ihelgen och äter jag den där pencillinet kan jag inte göra något av det. 
 
Dom får fixa det helt enkelt, basta! 

2013-12-19
10:33:21

Blä
Trevlig biverkning av penicillinet - illamående. Går över efter ett tag, sedan är det dags för en ny tablett och illamående igen. 

Så jag ligger och "gottar" mig i sängen framför lite filmer. Tur Magda ställer upp som sällskap 
2013-12-18
07:49:00

Lite blandat
Hade tänkt ta en lång promenad på ny mark igår, men jag har blivit sjuk igen. UVI igen, och igen och igen. Och nu tydligen och troligen en lite allvarligare form, min vanliga tur när det kommer till det "området".. 
 
SÅ jag fixade inte att röra mig så långt igår, tog med mig bollar och bollkastaren ist och gick upp till närmsta skog. Ibland får dom tävla efter bollarna, ibland söka efter dom, ibland hämtas dom en och en och ibland får en och samma hund hämta alla. Braith fixar faktiskt att hålla reda på 3 olika bollmarkeringar! 
 
Bra träning blir det, man får påminna Magda om att rumpan ska vara kvar i backen ibland bara..
 
På torsdag träning med Lena. Och på lördag har jag och Jenny talat lite löst om träning, Annika -  du med eller?? 
 
 
Snön är ju inte här än så Braith får snällt fortsätta träningen. Inte han emot, han har verkligen vuxigt på sig? Hur hände detta? Jag har då inte varit så delaktig i detta.
 
 
Lite andra nyheter
 
Lägger in en bild jag stal från Jenny. Det är en bild på mig och Malin från mässan då vi stod i ssrk montern. Vi värvde medlemar och jag lyckades värva 3 eller 4st! Tror jag vann eller Jenny ?? ;) 
 
En annan rolig grej är att boken från Agardhs hundsport är klar och har kommit! Jag och Pejla var ju med i sponsringsprogrammet. Tyvärr blev ju inte resultatet så som vi hade väntat, Pejla kunde inte riktigt genomföra hela programmet eller delta i alla tester då hon blev sjuk! Men ni kan läsa lite om oss på sid 191-195
 
Fysträning för aktiva hundar
Vägen till framgång med Britta Agardh
 
 
 
 
 
 
 
 Skit kul är det iallafall att fått varit med och fått testat! Jag tror stenhårt på detta, men kanske inte all denna träning samtidigt. Men god fysik är ju faktiskt A och O för en jakthund. Många slarvar! Och ännu fler slavar med upp och nedvärmning..
 
 
Detta är första gången min nuna är med i en bok, men inte första gången i ett repotage. Magda och jag var med för några år sedan i labradortidningen. Efter ett jaktprov så blev jag uppringd av skytten. Han blev förälskad i Magda och att det var en ung förare så han ville skriva ett repotage om oss.. Då var jag stolt som en tupp ska ni veta!
 
 
 
 
 
 

2013-12-16
08:32:00

liten kille växer!
Trots minimal träning, så håller han ihop även i ny mark och med andra hundar runt sig (kända)
 
Jag och hussen åkte ut till Lena i Sorunda igår. Vi gick ut till skogs och Lena hade en väldans bra ställe där vi kastade markeringar åt varann, det var var en svårt terräng med djup nedgång, berg och på en granvägg på ena sidan emellan oss.
Jerka är så jäkla duktig, vilken killen har är!
Braith var också väldigt duktig tills han fick en markering bakom granväggen, därefter så blev det verkligen en vägg för honom när markeringar hamnade på den sidan. Spelade ingen roll att jag byggde upp en markering som hamnade bakom granarna uppe på berget som han såg..  Han löste visserligen markeringen, för killen har nosen med sig! Men hade vi räknat WT poäng hade det inte varit nåt att skryta med - men en erfarenhet rikare blev Braithmannen.
Vi bytte sedan plats, gjorde samma sak. Riktigt duktiga killar! 
 
Sedan ställde vi upp oss "på linje" och Kenny sköt i väg skottapporter som vi turades om att ta in. Herregud det var inga lätta apporter. Kenny stod brevid oss så hundarna behövde ha koll både på honom och hinna följa apporten med synen. Apporten gick ju fort och lågt och landade dolt alla gånger. Även här imponeras jag över Braith. Andra gången med apportkastare och han tog sig i väg och bedömde avstånden väldigt bra! Inga spikar! Men här var jag faktiskt nöjd att han avståndsbedömde så fint som han gjorde.
 
Sedan kom vi till det svåra!
 
Jag satte ner Braith, lämnade honom gick kanske 10 meter bara och grävde ner 4 mini dummys runt en liten gran, för tydligheten.
Jag skickade i väg honom till granen, blåste stopp och la ner honom på närsök, när han sökte som bäst drog Kenny i väg ett tomt skott. Braith stannar upp och kollar, men fortsätter sedan söka och finner sin dummy!
Lena gjorde samma med Jerka, och även där - fint!
Sedan ville jag utmana ytterligare *tokig* så när Braith sökte som bäst drog Kenny i väg ett skott igen, Och Lena kastar en dummy. Här blev retningen för stor och han lämnar området, jag kallar in och skickade honom sedan till granen och närsöket igen och lägger ner honom på sök, han söker som en iller! Finner sin apport och när den var inne fick han hämta markeringen.
 
Riktigt riktigt nöjd - vad månne det bli av honom? 
 
 
Ska tillägga här att eftersom Braith har minimal skotterfarenhet så triggar dete ju inte honom som det skulle triggat en skottvan hund! 
 
En bild helt tagen ur sitt sammanhang, men här är Braith ca4mån och kommer med en fasan som nästan är större än han själv! 
 
 
 

2013-12-13
12:53:20

lyckliga och nöjda!
Gjorde några linjer till Braith här om dagen, förut har jag bara gjort det i enkel terräng (gräsmatta) men nu var jag på en äng med hyfsat högt gräs, gropar annat jox i vägen. Gömde några minidummys på en kulle, vittrade in noga och han satt precis intill hela tiden och såg. 
Skickade sedan från från olika håll och backade bakåt, testade även att han skulle sitta med ryggen emot och gå på "ut". Även höger/vänster testade jag mot samma kulle, flyttade bara på honom.
Han fick jobba länge för att hitta apporterna som jag hade gömt noga, han ger aldrig upp. Han kan stanna upp och titta på mig, spring emot mig några meter när han jobbat länge och ändå inte hittat, men står jag bara tyst så vänder han upp och springer tillbaka till sökområdet igen.
Och beroende på, så kallar jag antingen in honom och lägger ut en ny dummy eller så går jag helt enkelt fram till honom när han söker för att hjälpa/stötta.
 
Finns inget som slår en hunds min när den lyckats med något svårt. Man riktigt ser hur nöjd den är med sig själv! 
 
 
 
Någon annan som har varit nöjd är Magda! Snön, hon älskar snön och rullar sig varanan meter! Tyvärr är den ju redan borta. Men den kommer väl tillbaka snart, hoppas jag :) 
 
 
 
 

2013-12-11
10:38:11

Onsdag
Internet på den riktiga datan strular, jag väntar på en nu router (heter det så??) så blir inte mycket bloggande för mig..

Bjuder på en härligt glad snöbild på Braith från i förrgår. Då det var snö, inte lerigt som idag..2013-12-06
13:06:00

Aktivering
 
Allra först så fixade jag godiset, fläskfilé från en middag i veckan
 
Sedan tog jag med mig Pejla och Braith ut för lite träning, vi började i en lekplats. Braith ser helt skum ut på bilderna.. Typ som "bad hair day, fast bad face day" haha
 
klättra upp för konstig trappa
 
 genom en ståltunnel
 
och hoppa upp på olika gungor
 
"får vi godis nu?"
 
 
Sedan knalla vi bort till Hanvedens IP för lite apportering, dom har en  fotbollsplan 100x60m (jag ska aldrig mer gissa meter, för innan jag kolla upp hur lång den var kunde jag svurit på att den var ca 70m lång!), fotbollsplaner är iallafall väldigt smidiga.
 
 
Jag la en dummy i ena hörnet direkt (nr1) och sedan knalla vi bort till hörn nr2 och sedan till hörn nr3, när vi stod i hörn nr4 så kastade jag en markering över löpbanan ut till högt gräs
 
Sedan tog jag Braith och skickade till hörn nr1, spikrak linje. Jag blev faktiskt förvånad eftersom att dummyn inte syntes samt att han inte sprungit på sånna avstånd innan.
Efter den var inne så skickade jag honom till hörn nr3. När den dummyn var inne så skickade jag honom på markeringen.
 
Sedan satt jag ner honom, tog fram Pejla.
Skickade henne till hörn nr1 som nu var tomt, blåste stopp och kastade en boll emot henne, här tog hon några steg mot bollen, (hon tog nog den som ett belöningskast) Jag sa tydligt nej och blåste stopp igen, och sedan skickade jag henne till hörn nr2 med ett höger! Och hon tog det direkt! När hon kom in med dummyn så fick hon hämta bollmarkeringen.
Sedan skickade sedan henne till Braiths markeringsområde, som också var tomt. Blåste stopp, kastade bollen till höger om mig, blåste sedan närsök till henne. Och när jag var nöjd så blåste jag stopp igen, och skulle vinkla höger - det gick inte. Stopp igen - höger! Då sprang hon över löpbanan till ett annat område på höger sida. Hon trodde nog att bollen var förbjuden, hon kollade hela tiden på bollen.. Ok tänk tänk tänk. Jag blåste stopp igen och sa ist henne markeringskommando och då drog hon i väg och hämtade bollen! Sedär..
 
Kastade sedan ut en minidummys i Braiths markeringsområde, och sedan ställde jag en vanliga dummy i hörn nr4 av fotbollsplanen.
Tog med mig hundarna till hörn nr1.
Skickade Braith till hörn nr4 till den stora dummyn. Och sedan skickade jag Pejla förbi hörn nr4 till markeringsområdet där minidummyn låg.
 
Tipptopp!
 
 
 
Sedan tog vi bara en promenad där dom mest fick leka, men jag kastade några minnesmarkeringar under promenadens gång då och då. 
 
Kom hem och lämnade in ungdomarna och hämtade ut di äldre, Magda och Zäta. Gick till skogs och dom fick äta upp resten av köttet och jäklar så dom busa, dom har alltid så kul ihop
 
 
 Sedan kom den utlovade snön
 
 
Imorgon jobbar jag dagpass (usch!) och på söndag eftermiddag hittar ni bl.a mig och Jenny i ssrk montern på stockholms hundmässa i Älvsjö. Vi ses väl ? =) 
 
 
 

2013-12-06
09:27:18

Varje år, samma visa!
Ja, det är helt oroligt.. Varje år säger jag samma sak "dom har aldrig fällt så här mycket, nu är det värre än någonsin"
 
På riktigt.. Det är tur man glömmer för annars hade jag inte suttit här med tre fällmonster.. 
 
Just nu är det "bara" Magda som fäller, något så extremt.. Hon är kal på magen och i armvecken, hon är så tunnhårig att hon ser liten och undernärd ut också, ful och ruggig i pälsen. Men det positiva är väl att hon kanske blir svart igen nu ist för brun som hon varit i flera månader. Magda har ju en riktigt päls, riktigt labradorpäls så ni kan ju tänka er hur mycket som ska bytas ut. Nej föresten, jag tror inte ni kan tänka er.. Det är få labradorer idag som har den här riktiga pälsen och ni som känner Magda vet ju att hon bara måste vara värst, på allt..
 
Tur att hon är söt...
 
 
 
 

2013-12-04
08:51:54

Förbannad!
 
Jag följer allt som oftast Nea till och från skolan, och på morgonen strax innan 08 är det vädigt mycket barn som går och på cykel och föräldrar. En sak som slår mig är att det är en hel del hundar med.  Och det bryr jag mig inte om alls, men det är många hundar som beter sig väldigt illa! En amstaff som tok drar i kopplet, ska fram till allt och alla och ibland binder hon upp den och då står den och skäller utanför skolan. En annan mamma(?) har också en amstaff som hon åker efter, och den lägger sig platt ner på backen när hon får hundmöte, hunden ser lite obehaglig ut.
En annan mamma har två stora (!) rottisar, hon brukar hålla dom väldigt kort, men det syns att hon inte har något att sätt emot om dom drar. igår hade hon bundit upp dom utanför skolan på eftermiddagen och dom morra och skällde på alla som gick förbi??? En mor/far förälder kommer med en storpudel som också skäller som en tok, hon ska gå in på skolgården med pudeln med orkar knappt hålla i den i dens flexikoppel för att kunna gå förbi..  Matten till rottisarna kom ut precis och såg sina hundar morra, skälla och hoppa. Hoppas hon lärde sig en läxa och aldrig binder upp hundarna igen. 
 
Hundar är med på uppvisningar och avslutninga som är utomhus, jämt är det ett fler tal hundar med.
 
Jag tycker absolut man kan ha med sig hunden när man följer med till skolan, jag har det själv ibland (ej på aktiviteter och aldrig in på skolgården) . Men då ska banne mig hunden vara lugn och snäll och inte slänga sig efter folk och fä. Och dom som binder upp hundar som morrar och skäller, TÄNK om ett barn råkar ramla framför hunden? Tänk om en boll från fotbollsplanen hamnar hos hundarna, kan barnen med säkerhet gå och hämta bollen? 
 
 
Skäms på er föräldrar!  
 
Nästa gång är jag inte tyst, mitt barn ska inte riskera sin säkerhet pga hundar vid skolan. Det finns alldeles för mycket annat att oroa sig över ändå!
 
 
 
 
 

2013-12-02
12:34:47

Måndag....
Idag var jag inte alls sugen på att gå ut, usch! Men det är ju bara att ta sig i kragen och knalla ut i skogen.. Vare sig jag är sugen på att promenera eller inte så slutar ändå promenaderna på över 2 timmar, idag gick jag dessutom offroad och lekte "gömma pinne i pinnhög"
 
Hade en ännu mindre pinne först, men jag blev lite rädd att dom skulle sätta i halsen. Dom blir lite hetsiga.... hehe
 
 
 
 
Sedan hem och städa.. Belönade mig själv sedan med ett stort glas mjölk och "en" pepparkaka! I eftermiddag ska jag baka med Nea. vi han aldrig det igår tyvärr..
 
 

2013-12-01
08:59:00

Träff med Annika och Zingo
Igår kom äntligen Annika! Zingo har löpt och varit skadad så vi har inte setts på drygt 2månader..
 
Mm vi skulle träna - men jag tänker inte kommentera hur det gick......
 
Det är iallafall alltid kul att ses!
 
 
 
 
 
 
Annika och Braith föll verkligen för varann. Dom har ju träffats förut men eftersom att träningen gick apdåligt för mig och ALLA mina hundar så såg hon ju en bild av dom hur dom är i "normalt tillstånd" När vi tränar går dom ju annars in i en egen liten värld. Visserligen var dom i en helt annan värld igår med, fast inte i träningsvärlden..
 
 Vi gjorde ju ett försök till träning som sagt.. Men aa fast nä.. 
 
Braithman är ju laddad iaf
 
Sur blev han sedan när han fick sätta sig på kanten...
 
 
Annika skulle ta en bild på mig och mina jycks.. Men liten kille hade för mycket myror i brallan. Haha hon tog säkert 10bilder och inte på en enda kunde dom vara still
 
Tog några fina bilder på Zingo med! kan inte bestämma mig och vilka som blev bäst, orginalbilden eller i svartvitt så lägger ut bägge! Min kamera har ju som sagt börjat leva sitt eget liv =( Var inte många foton som blev bra med tanke på hur många som togs..