Artemissil Gundog

2012-11-29
11:06:00

snö!
Årets första snö! Det är underbart vackert i skogen där snön trängt igenom och kunnat lagt sig. Hundarna var som ett gäng valpar i kopplet, Pejla stutsade upp och ner och hej och hå hehe.
Jag hade gärnat gått ett jätte promenad idag men eftersom Zäta är halt så gick vi inte så långt och stackarn måste ju gå i koppel.
 
Tråkigt med sån dålig kvalité på bilderna, men det snöade när jag gick ut så vågade inte ta med kameran. Mobilbilder får duga
 
 
 
 
Och lyckan var TOTAL när dom hittade ett vattenhål som man kunde BADA i hehe
 
 
 
En annan rolig sak är när man kommer hem och kollar ut på balkongen som är full med snö.. Min prästkrage & jordgubbsplanta blommar fortfarande! Haha
 
 
 

2012-11-27
10:18:15

Mest motion just nu
Gormorgon mina vänner!
 
Reg och rusk ute, med tre hundar så blir det rätt sktigt och grusigt inne. Tur man älskar dom ;) Men ibland så önskar jag att jag tog tag i saken och gjorde ett hundrum.. Men men det är som det är.
 
Skulle ha tränat igår, men jag orkarde verkligen inte. Har varit bortrest i helgen och hundarna har haft hundvakt. Missade en andjakt också. DET var trist..
 
Jag tränar mindre och mindre tycker jag, ändå tycker jag att Pejla utvecklas mer och mer. Hehe. 
Jag tränar ju saker man kan lägga in i vardagen varje dag, Pejla går ju aldrig i koppel i stort och fotgåendet tränat aktivt, plocka upp saker, position och pipan. Det tränas varje dag.
Magdas vardag består mest av att vara servic-hund hemma, hon hämtar saker vi ber om och  har en del uppgifter. 
 
Vi motionerar mest nu, igår var vi ute i ösregnet och cyklade 5km. Inte så långt kanske, med vi varierade tempot och det ger mycket för Magda.  Hon hatar f.ö att cykla.. Otippat? 
Nu när det regnat mycket, är det perfekt att gå upp till Öran och göra bollsök i sumpmarken, det ger fina muskler.  När snön kommer sen så blir dom draghundar! Dom drar runt på Nea i elljusspåret. Pejla älskar det. Magda gör det mest för att hon måste ;)
 
Nu kan väl snön komma? =)
 
 
 
Och det bästa av allt är att det är dom som får hämta pulkan när man åkt ner för en backe!
 
 

2012-11-21
17:03:52

Träning i Vh
Goddagens!
 
Idag skulle jag träffa Lena för lite träning. Vi skulle mötas uppe vid "Öran" här i Västerhaninge. I vanliga fall plockar hon upp mig så åker jag med henne dit. Men eftersom mina hundar inte fått så mycket motion den senaste veckan så cyklade jag upp dit i stället. Tar inte så lång tid men jag brände på lite så dom skulle få sträcka ut duktigt.
 
Väl framme möttes vi upp och promenerade till ett nytt ställe jag haft ögonen på ett tag. Det är skog runt om och sumpmark/äng i mitten, också en bäck ca 2meter bred, simdjup.
Vi stallde oss på varsin sida, Lena stod kvar i blötdelen medans jag traskade till bortre enden. Jag stod i en skogsbacke, med högt gräs precis framför. Lena hade också skog i ryggen, en kulle och massa vatten. Svår-jobbad terräng för hundarna.
 
Vi kastade lite markeringar åt varann, "enkla" och dubbla, varsin dirre la vi ut åt varann också. Dirren la vi på ett ställe där hunden någon gång fått en markering.
Pejla var jätte duktig idag, het men fokuserad. Hon sprang lite väl mycket, men det gjorde inget för hon löste sina uppgifter på ett tillfredsställande sätt.
På hennes ena dubbel så missa hon det sista kastet, attans tänkte jag. Men jag dirigerade henne dit, hon tog minsta lilla tecken och signal. Jäkligt duktig!t
 
Jag har sagt att jag inte ska dirigera henne på markerigar! Men ibland måste man, det är ju så dom verkligen lär sig höger/vänster/ut. Jag sa dock till Lena sen att skälla på mig om jag skulle göra om det igen ;) Jag har ju tydligen lätt för att hamna i den fällan när hon är så jäkla lydig..
 
Pejla hade fått alla sina markeringar på Lenas sida om bäcken, men hennes sista markering hamnade i bäcken, Bra tänk utav Lena.
När hon kommit in med den skulle jag skicka henne på hennes dirre. Hon gick ut lite snett direkt så jag tog hem henne och gjorde om. "Yah" sa jag och hon springer rakt ut, över bäcken och så fortsatte hon ut och spikar sin dirre. Det var en så snygg linje att det såg nästan ut som att hon visste att det var där. 
 
DÅ avslutade jag, jag var så nöjd med henne att jag inte ville förstöra. Man ska alltid sluta när det gpr som bäst ;)
 
Men Pirat hade lite svårt för sin dirre så mina dummys tog slut.. Så jag var "tvungen" att ta en dubbel markering till med Pejla för att få dummys.. Dumt att jinxa tänkte jag men, vafan liksom. Pejla spikar sina markeringar!
 

Hej och hå! Det gick, som ni läser riktigt bra!
 
 
Efter träningen så lät vi hundarna rasa av sig, dom lekte dom tokar.. Märktes inte på mina hundar att dom cykla dit och sprungit massa på träningen! haha. 
Vi åkte hem till mig så jag kunde bjuda på lunch. Det är så mysig att sitta och spåna om träningarna och om hundarna efter ett pass. Man kommer till insikt med mycket.
 
 
 

2012-11-19
08:15:00

Miljöträning!
Jag, dottern och hundarna har varit hos min mor i Göteborg, Kungälv i några dagar. Mina hundar som är vana vid att i stort bara gå lösa i skogen, har verkligen fått miljöträning!
Endast koppelpromenader, vi har hälsat på mina släktingar. Dom har varit så duktiga och man skulle kunna tro att dom faktiskt är vana vid att vara borta så mycket. Lugna och fina. Hemma hos min sjuka mormor förstod som verkligen att där skulle man vara extra lugn, så dom låg vid mina fötter under hela besöket!
Jag och dottern gick runt inne i Kungälv när min mamma jobbade, bilar, folk hundar, människor full fart! Jag har då aldrig fått så mycket beröm för mina hundar som under den här veckan. Att dom är så fina och lugna och väluppfostrade! Folk stannade mig på gatan och ville bara tala om hur fina dom var! hehe En tjej blev så förundrad, för hon hade aldrig i hela sitt liv sett en labrador som inte var överviktig! Det skrattade jag gott åt, och erkännde att det är fasen inte lätt att hålla iallafall Magda i shack!
 
Här promenerar vi vid älven ! 
 
Hos "mormor" får man ligga i sängen (lyx, det får dom inte hemma!) och där sov dom gott efter alla bravader!
 
Sista dagen så var vi i Slottskogen innan tåget hem till Stockholm skulle gå, där snackar vi miljöträning!
 
Sälarna var väldigt sociala! hehe dom hoppade, dök och skvätte vatten!
         
 
Va! var det där??            
 
 
Sen finns det ju pingviner också! 
 
Närkontakt!
 
 

2012-11-14
08:17:36

Ögonlysning
Lena tog med sig Pejla och Pirat till Bollmora igår för ögonlysningen. Bägge fick UA, toppen! Pirat hade fått jätte mycket beröm för att han hade så fina ögon för att vara gul, tydligen är det något med gula hundar, inte lika färgstarka? Kommer inte ihåg.
Lena berättar också att bägge hundarna var jätte duktiga!
 
Pirat och Pejla i somras
 
 

2012-11-13
07:43:54

Träning i Sorunda!

Skriver via mobilen så vi får se om det ens blir sammanhängande hehe!

Åkte till Lena efter nattjobbet. Vi skulle träna lite. Åkte till en stor äng och här skulle tränas långa linjer!

Vi gjorde två målområden i varsitt hörn av ängen. Kanske 60meter i mellan? Vi började att Pirat skulle hämta en markering från apportkastaren emellan målområdena, därefter skull Pejla hämta en dirigerings apport. Vi stod då kanske på 80-90meter från målområdena, sen bytte vi och gjorde tvärtom. Det gick fin fint för oss bägge.

Sen backade vi kanske 20meter? Och försvårade "en aning". Här skulle vi skjuta en apport i linje med målområden där "dirigerings hunden" inte varit än. Pirat fick först sin markering, därefter så skickade jag Pejla på sin dirigering. Även här gick det fel fritt. När vi sedan gjorde tvärtom fick Pirat lite svårt med sin dirigering på hans målområde. Men Lena gick lite närmare bara så löste han sin uppgift bra!

Därefter så gick vi i sidleds så vi hade bägge målområden i linje framför oss. Vi skulle börja med området längst bort.
Lena börja. Pirat drog sig hela tiden mot målområdet som var närmast. Lite tragglande och lite fix och när vi insåg att det var påtok för svårt så gick hon gå mycket närmare så tillslut fick han hem den rätta apporten.
Då hade Pejla fattat att den här övningen var otäck och ville verkligen undvika målområdet som var närmast, så hon drog till höger ist, helt fel alltså. När jag tagit hem henne två gånger så insåg jag att nä, inget tjat så jag gick en bra bit närmare jag med så jag stod brevid det första målområdet så inga fler missförstånd skulle uppstå. Då sprang hon rakt ut och får hem sin apport.

Efter denna övning hade vi tänkt skicka på linjen igen, blåsa stopp och vinkla vänster till de närmsta området men, av uppenbara själ så ångrade vi oss.
Utan ist gick vi tillbaka där vi först stått, fast mycket längre bak. och skulle skicka. Men jag såg på Pejla att hon inte ville gå dit och tvekade på två skick. Och eftersom jag inte vill göra henne osäker så tog jag med mig henne hela vägen bort kanske 150m och kastade ut en apport som hon såg tydligt, backade sen tillbaka till Lena och dom. Jag stod så jag skickade henne längs med ett dike som hon sen fick korsa. Hon sprang ut dit och fick sin belöning (apporten).

Vi vände oss sen och sköt varsin apport in i skogen åt varann. Eller ja strax framför skogen. Gick fint för dom bägge, vi kastade också en boll åt varann i det höga gräset på rätt korta avstånd så hundarna fick avsluta med att jobba med näsan och inte benen. Men Pejla mest sprang, fortfarande. Pirat var något lugnare.

Sumasumarum.. 90meter med störning, nemas problemas. 200meter till samma ställen utan direkta störningar är svårt ;)

Våra bäsar ;)2012-11-09
12:12:38

Foto dag!
Gick till ny mark idag, gjorde närsök och rutan på lite olika sätt. Men mest fotade jag
 
Inte helt lätt med linjerna hehe
 
Pejla på väg till en markering
 
Hittat!
 
 Bollsök i högt gräs
 
Magda hitta!
 
Tid för bus blev det också! Magda som försöker ta ett bett på Pejla
 
 Sträcka ut på ängen är skönt!
 
 
 
 
Tänk att just jag fick dom snyggaste labbarna?
 
 Detta är Magda
 
Och detta är Pejla
 
 
 

2012-11-08
07:41:00

Träning i Kolatorp
Igår så kom Lena och plockade upp mig och Pejla. Vi skulle åka till Kolatorp för att träna med Cattis och Coffie. Vi han med en övning.
 
Vi gjorde en annan form av "rutan". Vi började i en del av en fyrkant, satte ner hundarna och kastade ut varsinna bollar. Vi gick tillbaka till hundarna och gjorde precis lika dant på dom andra 3hörnen. Sen gick vi tillbaka till 1an, där skulle vi välja en i taget till vilket hörn vi ville skicka, vissa var svårare än andra.
Lena och Cattis valde tvåan, en svår. Där skulle hundarna först över hela ängen, sen in i en ridå för att hitta dummysarna. Hur långa avstånden var? Tja 100meter? Nä jag har faktiskt ingen aning. 
Sen var det min tur och jag gör det alltid så svårt för mig ;) Jag ville inte skicka till samma ställe som dom, för då har Jens Palmqvist lärt mig att det blir "Mokey se monkey do" *skratt* Så jag skickade Pejla till nr3. Hon gick snett dom två första skicken, så jag flyttade mig sidleds och då gick det bättre. De dummysarna låg framför skogen, svårigeheten här var just att dom låg framför.
Sen gick vi till ställe två, Cattis började och skickade till 3an, Lena till 4an och sen skickda jag till 1an. Pejla gjorde en sjukt bra linje dit. Men hittar sen inte tennibollarna där! Fasen så synd. Men jag gick dit med henne och satte ner henne där jag såg en boll, backade ifrån henne och blåste närsök, då hittade hon bollen direkt.
Vi gick till 3an. Cattis gick närmare och skickade till 4an för hon skulle gå. Lena skulle ha 3an för där låg en utav Cattis apporter. Eftersom avståndet var så nära, så fick hon sätta ner Pirat med ryggen mot målområdet och sen backa en bra bit ifrån honom och sen skicka på "ut".
Och jag skickade till 4an sen. Pejla springer dit, spikrakt igen. Söker som en dåre. På väg in tom.. Jag stoppar och skickar ut, hon springer dit igen, söker ännu mer.. Hittar inget. Jag kallar in, skickar igen, då jagar hon hit och dit. Helt fel.. Jahahopp.. Då spinner ju tankarna.. Missade vi en apport där ? hehe Jag går dit med henne och vi letar tillsammans.. Hittar inget.. Hmm jag droppar en apport som inte inte ser och när hon hittar den så blir hon ju tok glad. Belöning för hårt arbete. (vi gick dit senare och då hittar Lenas Jerka apporten som ligger ett gäng meter i från vårat målområde)
Lena skickar sen till 1an där det ligger två tennisbollar kvar. Pirat hittar ingen, så hon går ut och hjälper honom. Jag ska nu skicka till 2an. Den har Pejla glömt bort helt, och eftersom vi tränade linjetag vill jag inte köra höger/vänster. Så jag går närmare. Jag skickar. Hon hittar inget.. Jag går ut. Ser att den sista apporten ligger längst in på en stig. Den har ju jag lagt där också haha. Lägger en lite närmare. Backar ut. Skickar in Pejla i ridån igen. Hon hittar. Jag backar då, för då är ju apporten kvar som ligger längst in. 
Men det blir för svårt. Så eftersom hon nu har givit upp på många apporter. Så får hon inte hämta den med mig. Hon får sitta ner och jag plockar in den själv.
Matte är snäll, men faktiskt så måste man jobba för sig lite..
 
Lena och hennes vovvar letar fortfarande efter dom försvunna tennisbollarna.. Vi går dit och hjälper till. Pejla hittar en efter ett tag, Pirat ser att Pejla har fått upp vittring på en boll och snor bollen framför ögonen på henne *s* 
 
Sumasumarum. Pejlas linjer var jätte bra, hon lyssnar fint på pipan på även väldigt långa avstånd. Näsan var dock inte med henne igår.
 
 
En bild på Lenas Jerka (aka lillefjant *s*) Meadowlark Wexford och Pejla 
 

2012-11-07
18:23:15

Någon som kan göra en header?
Jag skulle vilja ha katergorierna högst upp och inte på sidan..

2012-11-07
18:11:00

Mylabs Water Music

Mylabs Water Music

Född 2008-03-14  

e. Heavy Loader's Matrix Reloaded
u. Mylabs Tropical Trina
 
Ögon UA
HD grad A
ED UA
 
A-prov;
B-prov;

Eskilstuna 2010-09-11, pris: 3 nkl
En tik som visar stor iver i vattenarbetet. Löser uppgifterna med stor effektivitet. I sökarbetet visar hon stor viltfinnarförmåga. Helheten störs vid stadgan.
C-prov;
Utställning; VG
 
Magda våran första labrador. Hon är ett yrväder som aldrig kommer bli vuxen, det är lite Emli i Lönneberga över henne, hon menar inte att hitta på hyss det bara blir så ;)  Magda är hemmets sällskapshund som praktiserar på jakterna på hösten. Otroligt vänlig och personlig.
 
 
 

2012-11-07
12:49:00

Searover Pims Pejla
Searover Pims Pejla

Född 2010-11-11
 
e. SE J(J)CH SE J(A)CH Justlike Prince Philip
u. SE J(J)CH SE J(A)CH Searover Kits Pim
 
 
PRA-prcd hereditärt fri
Ögon UA
HD grad A 
ED UA
 
A-prov;
Godkänt KKL 9/10-13
B-prov;
1a Nkl 8/5-12 Södertälje Domare Anita Norrblom 
"En mycket tilltalande tik med stor och spontan apporteringslust. Trots sin höga fart är hon hela tiden koncentrerad, detta i kombination med en god näsa ger en hög effektivitet"
C-prov;
* Labradormästerskapet 2011 Nkl 74/100p 8e placering
* Searover Mästerskapet 2012 85/100p och en 3e placering i Nkl
* Unghundmästerskapet 2012 81/100p
* Lidingö WT Ökl 2014 78/100p
* Tullgarn Game fair 2014 med laget "royal retrieves" 
* Lidingö WT ekl 2016 90/100p 
 
Pejla min absolut bästa vän och arbetskamrat. Hennes tävlingskarriär var kort då det visade sig att hon har Spondylos i ryggen  "L7/S1 syndromet",  det är en ryggskada som gör sig påmind då och då. Vilket gör att vi lagt tävlingar och hårdare träning på hyllan. Hon går dock fullt ut på jakterna, hellre ett kort och rikt liv än långt och fattigt brukar jag säga. Hon är en riktigt bra och erfaren jakthund, hon är självständig i söket samtidigt som hon är styrbar (nåja styrbarheten var bättre förr ;P ). 
 
 
 

2012-11-07
09:03:13

Träningsgrupp
Idag bestämde jag mig för att ta ett uppehåll från Lidingö kurserna. Om vi får plats börjar vi gärna till våren igen, inför provstarter osv. 
Men lusten tryter när det blir kallare och mörkare. Man är hemma sent,och då ska maten börjas och Magda ska ut osv. Till våren när det blir ljusare så kommer även orken tillbaka.
 
Jag kommer gå lite små kurser då och då, hos Ingela kanske, eller på andra ställen. Jag älskar att gå kurs!!
 
Jag är med i två träningsgrupper på Fb, vi träffas då och då, i den ena gruppen är kunskapsnivån väldigt varierad och i den andra är det ökl/elit. Men vi träffas sällan, känns som jag aldrig kan och då jobbar jag bara deltid??
 
Så jag har tänkt starta en egen. Tänkte handplocka några.. Som har samma mål och ambisioner som jag själv..
Men när och vilka det blir, det får vi se.
 
 
Puss och kram skumbanan

2012-11-05
12:55:00

Vad tycker ni?
Lite fundersam på var det ska stå höst upp..
 
En retriever blogg
Matten och Klantradårarna
En klantradårMattes vardag
Livet med klantradårarna
 
Och Klantradårerna eller Klantradårarna ?
 
 
 

2012-11-05
12:46:00

Underbara marker!
Ja gillar man att promenera så är det här i Västerhaninge man ska bo. Vi har extremt mycket variation av mark här om kring. Love it!
 
Som vanligt när jag går själv så blir det "åh titta en stig den tar jag" och så när man gått på "stigen" ett tag så inser man att det var faktiskt inte alls någon stig.. haha 
 
Vi hamnade här... Fina rumpmuskler för matten och fina muskeler överallt för klantradårarna!
 
 
 
 
 

2012-11-04
19:50:44

Nov. 04, 2012

Efter träningen med Annika gick jag och Pejla hem och hämtade Magda, som fått vara hemma i dag då Zingo löper. Magda är lite.. Hmm.. Tjejtokig? =p

Vi gick iallafall ut och gick med Gotte och hennes jycks. Totalt 4,5h ute för mig och Pejla idag, just nu i skrivande stund ligger hon på rygg med benen i vädret i sin säng!


Denna bild är från idag, tagen på "vår" äng!


2012-11-04
19:44:44

Linjetags träning!

Ett riktigt ordentligt träningspass ihop med Annika och Zingo idag. Vi värmde upp med att göra "rutan" i skogen genom väldigt svår och diffus (för oss) terräng.
Efter så kastade vi lite olika dubbel markeringar där både kastaren och nedslagen var dolda, man såg alltså bara apporten en liten sekund i luften. Det gick bra åt ena hållet men på den först kastade apporten så jobbade benen mer än näsan, hon både stannade upp efter tag ute i marken och kom in tom. Vi såg i slutänden till att det lyckades och både jag och Pejla blev nöjda.
Vi la också synliga linjetag med mål att jobba samtidigt med hundarna ute. Zingo och Pejla är så trygga med både varann och oss så det gick ju jätte bra! (Inte till samma apport såklart)

Sen gick vi ut ur skogen och ut på ängen och gjorde en mega stor "rutan" igen.
Vi varvade med att skicka dom på ett målområde vi gjorde på vägen dit, 2 apporter var från olika platser.

Vi gjorde låååånga men synliga linjetag idag utan direkta störningar. Det är super viktigt att "jämna till" linjerna emellanåt ;)

Vi skildes åt efter ett riktigt bra och trevligt pass. Älskar att träna med Annika, man kan göra om och göra rätt 100 gånger utan att hon tröttnar *s*
Annika sa nåt fint idag, "det är så himla kul och givande att träna med dig Zara. Jag får alltid mycket feedback och sen att vi alltid ser till att göra det bra för hundarna gör att det känns så tryggt"

Det värmde i hjärtat! Även om det ska vara så, så är det väldigt vanligt i den här "världen" att man bråkar och trycker ner hundarna..

Vad tjänar man på det?