Artemissil Gundog

2015-02-25
10:39:46

Att ha ett bra nätverk
När jag köpte Bean och har insett hur viktigt det är att dela upp moment, jag har insett hur viktigt det är att grunda. På mitt sätt. Hon var väldigt bra tränad när jag köpte henne, jag har verkligen köpt en toppen hund. Men jag har också insett vikten av min egen grundträning, som jag har gett mina hundar från valp. 
Med Bean kör jag en blandning av "valpträning till elitövningar" Inte alltid så lätt att kombinera. Hon är en så otroligt kul hund att träna dock, hennes naturliga lugn och fokus, hennes driv och jaktinstink är så härlig..  Det är dock en utmaning för mig att komma vidare. Hon gör så himla många bra saker, men (min) grundträning finns inte riktigt så att lägga upp övningar som både är utmannande och grundande är tufft för geniknölarna. Jag har suttit många timmar och diskuterat med vänner hur jag ska gå vidare, hur jag ska göra.
 
Att anmäla henne till rätt grupp för danmark var inte lätt 
 
 

Att ha bra vänner runt sig att diskutera med är avgörande, jag är otroligt tacksam för mitt nätverk, tjejer ni är bäst! Och jag är otroligt glad att Maria (Blackbound) är Beans uppfödare. Maria är inte bara kunnig om sina linjer, hon är hängiven och generös med tips och stöd. 
 
 
 
Att alltid stötta och puscha varann att vara noga i sin träning..  Inte slarva 
 
Noga planering och upplägg
 

2015-02-22
10:53:58

Fördelen att välja
Vi "vanliga hundägare" som bara kanske har en tävlingshund känner ofta en press på oss. Den enda hunden ska vara bra på allt, bästa familjehund, sök, dirigerings, markerings, kurs, provhund. Den ska vara bra på allt. Den ska vara duktig tidigt dessutom. Vi kollar och jämnför oss med varann och för att inte tala om "dom stora" hundförarna. Men det vi ofta glömmer är att dom har fler hundar än vi.  Dom har råd tidsmässigt att "ställa in en hund i garderoben" på tillväxt, dom startar bara A-prov med deras bästa A-provshund. Dom startar bara WT med deras mest styrbara hund, dom jagar bara med "slaskhunden" eller iallafall definitivt inte med tävlingshunden. 

Tänkte på detta igår när jag bestämde mig att ta med Bönan till Danmark ist för Pejla som det var tänkt. Pejla är ingen kurshund, Hon är en känslig individ och det är viktigt att jag klickar med dom jag tränar med och för. Nu ska jag åka till ett annat land, för en helt ny tränare - läskigt osäkert.  
Pejla är en duktigare hund (Utbildningsmässigt), och jag skulle säkert lära mig mer som handler när jag går med henne. Men det finns för många "om och men" varför jag väljer en annan av mina hundar.  

Så, låt oss alla köpa fler hundar =p 

2015-02-19
08:04:28

Uppdatering
Löp och noskvalster satte käppar i hjulet för målet jag hade med Bönan. Jag hade anmält och kommit med på kkl i Skåne. Men noskvalstret satte stopp för det. Hon blev av med det hyfsat fort, men det var som att hon nästan behövde lära sig på nytt hur man använde näsan. Hon har ett jäkla tryck och hög fart när hon jobbar och det försvårade ju såklat en del. Så jag var lite dum nog att träna på ändå, och det var inte så smart. Ist för att träna för att utvecklas så tappade hon lite självförtroende.. Dåligt av mig, men en erfarenhet rikare..  
Fokus tillbaka på, grundträning -  närsök och markeringar
 
Pejlas träning har legat lite på vila. Jag har inte riktigt velat träna henne i den här tunga snön och skaren som blir. Jag är otroligt rädd att hon ska göra sig illa eller bara bli kall. I skogarna är det snöfritt och på ängar har det sjunkigt undan en del och hon är inne på sista dagarna av löpet så nu ska vi köra igång igen. 
 
Jag och Jenny åker till Danmark i mars och ska gå på kurs. Jag har anmält Pejla. Men börjar tveka om jag kanske skulle gå med Bönan ist. Jag får se.