Artemissil Gundog

2013-07-31
10:13:06

Hundmat igen
Hundarna middag igår var poppis. Jag brukar sällan ge ben i matskålen för att jag upplever att dom hetsar mer då. Men igår fick Magda och Braith bara en kortis promenad så jag ville ge lite mer aktivering. Det lustiga var att Magda tog en sak i taget och gick in och la sig i hundrummet och tugga, för att sedan gå ut i köket igen och hämta nästa sak. Lustigt.. Att hon litar så på sina "syskon".  Hemma hos oss har det iofs alltid varit tabu att gå i någon matskål om det är mat i den. Är husse ute med dom och jag ställt ner deras mat så den ståt på golvet när dom kommer upp så går dom förbi dom andras fyllda skålar och går till sin egen.
 
På menyn - Lax, fodax, kycklingvinge och grisknorr. (City gross har mycket fina och goda saker till hundar, och priset är väldigt bra!) Just nu är grisknorr och grisfot mest poppis här hemma!
 
 
 

2013-07-27
20:21:53

Helg..
Vi tillbringar en hel del tid i Öran. Här är det Braith som tar efter dom stora tjejerna mer och mer, det ska hoppas i!
 
 
Vi är också en väldans massa i hussens garage, det finns inte så mycket för oss att göra där. Så det blir en hel del bus med/för hundarna
 
lite väl nära mina ben
 
 
 
 
 
Haha söta Braithman säger Hej! 
 
 
Magda skyddar Braith från det farliga vattnet
 
 
 
 

2013-07-23
10:18:00

B-prov upplägg
Igår åkte jag och Kenny ut till Lida, vi skulle göra ett B-prov Nkl för Lena med hennes Meadowlark Wexford  "Jerka" samt Cattis hund Searover pumas fusion "Coffey".
 
Jag var domare och gjorde upplägget ihop med Cattis (som har kontrollbehov delux ;)) och Kenny var skytt!
 
Vi började med fotgående ner till vattnet, där två enkelmarkeringar skulle komma, svår och klurig vegetation ner till vattnet, och när dom väl var i vattnet så låg fågeln närmare än hundarna trodde, så det gällde att ha på näsan! Båda grabbarna löste uppgiften suveränt, Coffey med sin erfarenhet spikade apporterna och Jerka med sin underbara ungdomlighet använde näsan fantastiskt bra och det var riktigt kul att se hur han tog upp vinden.
 
Sedan fotgående igen till söket, här kom också ett skott under gång.
 
Söket var inte särskilt djupt, men även här klurig vegetation. Tislar, snår och uppförsbacke. Även här syntes det just Coffeys erfarenhet han jobbade metodiskt och stabilt, han var lättstyrd och sprang dit Cattis skickade ut honom och följde upp vittringarna. Jerka var yvig och väldigt snabb, men han följde vinden i söket trots att benen jobba i 190. Riktigt kul att se, båda jobbade lika snabbt i söket men med helt olika tekniker.
 
Sedan var det två enkelmarkeringar på land, en i högt gräs intill vattnet  och en på plan mark.  Sedan ett kort linjetag.
 
Sedan avslutades "provet" med att dom skulle sitta passiva medans Pejla tog in vattenmarkeringar.
 
 
Jag hyser inga som helst tvivel om att det kommer gå super på kommande prov!
 
 
 Searover Pumas Fusion "Coffey"
 
 
 

2013-07-22
09:00:48

Viltträning för Braith
Häromdagen var jag och Braith ute i Tyresö och träffade Cattis med Coffey. Dom ska starta på B-prov Nkl nu till helgen som kommer så jag hjälpte dom lite med att lägga ett sök och gav lite små tips.
Braith var mest med och kika. Men fick även testa på  lite han med.
Efter Coffeys motivations-sök fick Braith ett litet mini sök, han fick följa med ut när vi kastade 4olika vilt. Han fick in två direkt och dom andra två gick jag med honom ut, det blev lite för mycket för hans lilla hjärna, tror det brann lite ;)
 
Sedan fick Coffey sitt stor-sök. Och i det stora hela gick det bra, söket var lite för långt. Vilket var lite synd, men  med lite stöttning fick han in den sista svåra apporten som låg längst bort, ner för en klippa i vattnet.
 
Efter det så fick både Braith och Coffey varsin vattenmarkering. Coffey fick sin långt ut, och han var tvungen att simma igenom vass för att komma dit - Inga problem alls!
Braith fick sin första i "gå vatten", men eftersom han flög ut, så hamnade han PÅ den och dränkte fågeln, han stod på vingen samtidigt som han skulle få upp den ur vattnet. Haha jag skratta gott, han var så söt!
Han fick sedan en längre ut i vass så han fick simma för att ta den och då gick det bättre ;)
 
Fina avlämningar och inget skakande!

Sedan tog vi bara massa fina kort på dom med olika vilt! Jag imponerades över Braith super fina och naturliga upptag av allt vilt som presenterades. Han stanna inte upp för en sekund ens för att kika vad det var han skulle stoppa i munnen, utan han tog upp det och vände direkt in för att lämna av! Trots hans ringa erfarenhet av vilt!
 
 

2013-07-17
13:43:32

Öran is da shit
Lite plock och lite fix. Fortafrande ingen regelrätt-träning. Men leken har blivit lite strukturerad igen, bollsök i sumpmark en i taget jobbar och sedan får dom jobba stamtidigt. Bollmarkeringar en i taget, och ibland tävla om bollen.
 
I Öran här om dagen med Magda och Pejla. Tyvärr bara mobilbilder. Den stora kameran är, ja.. förstor..
 
"skynda dig då morsan!"
 
Pejla i full karrirär
 
 
Magda - Nå, vart ska jag nu då?
 
 
Hon är väldigt vacker Magda!
 
Hmm jag antar att ni ser vem som är vem här ? ;)
 
 
Idag var vi i Öran igen, hela familjen. Jag tog årets första dopp, så härligt! Hundarna en aning förvånade och simmade efter. När dom var väl framme hos mig så visste dom ju inte vad dom skulle göra så dom gick på mig, alla tre! Herregud. Jag med en gammal knäskada kan inte simma så väldigt bra så det höll på att sluta farligt. Kenny och Nea asgarvade, såklart!
 
Braith simmade längre idag än han gjort tidigare, även innan jag han hoppa i. Han hoppade även från klippan - också första gången!
 
 
 
 
 

2013-07-15
10:45:23

Semester
Vi har verkligen semester! Ingen hundträning så långt ögat kan nå. Vilket är ovanligt för mig och hundarna. Pejla går på tårna när vi är ute, och jag uppmuntrar det, jag busar tillbaka och klappar belönande på henne.
Det finns dålig stress och så finns det bra stress. Pejla är en hund som man kan stressa på lite. Braith och Magda får man plocka ner när det blir så.
 
Vi ligger ju inte bara på soffan, besök från släktingar avlöser varann och det ser ut att fortsätta. Jag blir så stolt över att mina hundar kan hantera alla barn. Braith som inte är van alls (Nea räknas inte), och Pejla som verkligen är så som man föreställer sig en jakthund - rätt osocial. Men dom bara hanterar dom precis som om det är helt normalt med barn som springer runt och skriker och snor deras saker. Magda och Braith älskar när vi har folk hemma, Pejla bara finner sig i det, "jaha komer det gäster igen, okej då"
 
Braith och tvååriga Celine på promenad. Han är så cool och mysig, försiktig med små barn, försöker lyssna. Han är endå bara 7månader!
 
 
Nu är det iallafall lugnt ett par dagar. Husse åker på cross semester med grabbarna på onsdag-söndag. På månadag tror jag hans mamma och någon släkting till dom skulle komma.
 
Helgen efter det åker jag och hussen och två kompisar på kryssning, Romantika - Hundvakt någon?
 
Jag ställde alltså in lag WT i Småland med Pejla. Det är trist men jag tror det är rätt.
 
 
Jag funderar på att dra ihop några kompisar, vi hyr stuga/vandrarhem någonstans med bra marker och tränar hund en hel helg? Vi turas om att arrangera träningen, käkar god mat och dricker vin på kvällen. Det låter väl kul? 
Eller så hyr vi en instruktör över helgen, är vi ett gäng som delar så blir det ju inte så dyrt. 
 
 

2013-07-11
16:03:00

Träning med Braithman 7månader gammal
Lite träning med Braithman idag, dottern var fotograf!  Braith har börjat visa större intresse för apporter nu, och det märkt tydligt då hans fotposition blir det hur som. Sida säger jag, han kommer lydigt och sätter sig "sida", tror han.. I själva verkat så sitter han snett och riktat mot apporterna i stället för som förut, sida hos mig.
 
Så fram med köttbullar och träna lite position.
När det kändes som att han var taggad tog jag fram en apport. Först la jag ut den (mindre störning) och det brukar sällan vara problem, sedan ökade jag rätt snabbt till att kasta den åt ett håll och sedan vända och gå åt ett annat håll!
 
 
 
 
Sedan satte jag ner honom och gick ut och la två apporter. En till höger och en till vänster om honom. Han skulle sedan ta in en i taget som linjetag
 
"stanna kvar"
 
lydig vovve
 
när jag går förbi honom för att gå till höger för att lägga apport nr 2, belönar jag honom försiktgt "duktig kille, stanna"
 
 
 
 
 
 
ibland blir det helt tokigt, men vad gör det? Vi skrattar åt det istället och tar en mys!
 
Sedan var det dotterns tur att träna med Pejla (inlägget nedan!) och då fick Braith passivitets träning.. Sitta och titta på!
 
 

2013-07-11
13:12:58

Mina favoriter!
En bliviande hundtränare i familjen har vi minsann! 
 
 
Tyvärr är inte jag utav den pedagogiska sorten, hade jag varit det hade nog nea tyckte det varit ännu roligare. Hon gör helst själv utan min "ledning"
 
Nea lägger en apport vid husväggen
 och en på stigen
 
 Pejla tycker det såklart är lite svårt, men som det bästaste hunden hon är så gör hon sitt yttersta!
 
 
 
Och så avslutas det med bus! Tror jag ska anmäla dom till en agilitykurs!
 
 
 
 

2013-07-10
11:23:36

Lycklig
 
Braith måste nog vara den ende i världen som bara älskar att klippa klorna! 

2013-07-09
13:38:58

Sommar dag!
 
 
Tog med kameran ut idag och fottade lite! Jag älskar omgivningarna vi har runt om här i Västerhaninge, och jag tror hundarna uppskattar det lika mycket som jag!
 
 
 
Se till och med Magda har lite fart
 
Pejla har en snygg hopp stil haha
 
Haha kolla Braiths blick i bakrunden!
 
Braith 
 
 
Titta alltså!
 
Magda och Braith!
 
Pejlaplutt
 
Från skog till äng
 
Braith och Pejla
 
 
 
Lycklig Pejla, man riktigt ser att hon ler!
 
 
Mot vattnet!
 
 
 
 
Peeejla flyyger
 
Pejla gör stålmannen!
 
Pejla är så jäkla rolig att fota! Hon har miljoner olika ansikten!
 
 
 
En underbar mysdag i solen med mina svarta! Strax ska jag möta upp Lena nere i Centrum, hon ska besiktiga och vaccinera Signe som ska få ett eget hem ikväll!
 
 

2013-07-05
10:51:17

sooooommar!
Igår kom bästaste och mysigaste Annika hit med sin Zingo! Hon är så go att tala med. Zingo som inte annars leker med andra hundar, förutom få speciellt utvalda fattade tycke för Braith! Och Braith som helst leker med andra hanar tyckte väldigt mycket om Zingos lite mer hårda tag!
 
Jag kastade några markeringar till Zingo där Annika stod så hon knappt såg mig. Zingo fick vara väldigt uppmärksam för att kunna lokalisera vart hon skulle, vilket hon ofta är! Arbetslusten hos Zingo tryter aldrig! Braith fick sedan en nästan samma markering, fast den kastades framåt så han fick en chans att se! Han är ju rätt ny i gamet så att säga, men liten man gick direkt till nedslagsplatsen!
Sedan fick han följa med i koppel när vi la ut ett sök till Zingo med 11apporter ute. Jag skickade sedan Braith på sök, så himla kul att han förstod vad han skulle göra. Han fick ta in 2 av dom 11apporterna. Det jag har gjort i sök väg innan är att jag suttit ner honom och gått i väg och lagt en dummy bakom ett hörn eller så, innomhus. Och sedan vilt"söket" på kennelträffen!
 
Efter han hämtat in sina två apporter tänkte jag att jag nog skulle få gå i väg med honom, han hade suuuper kul. Men liten man satt still brevid mig i koppel, så jag satte honom sedan bravid Pejla och Magda lös
 

Efter Zingo sedan hämtat in sitt sök så kastade jag halvhjärtat ut ett sök som Magda fick ta in.
Magda har inte bråttom i det hon gör, men hon tycker det är mysigt att få plocka in ett sök i sitt eget tempo.
 
Vi flydde sedan från alla mygg och flugor ut på ängen och gick sakta sakta och talade om allt möjligt och vi riktigt njöt av den härliga kvällssolen.
 
En riktigt härlig sommarkväll i perfekt sällskap!
 
 

2013-07-04
10:39:00

Hello!
Gick in i mina vovve-dagbok och gick tillbaka och läste lite om vad jag gjorde med Pejla i samma ålder som Braith är i nu! Hehe vad olika dom var som hundar.. Men Pejla kändes äldre och hon var större! Så man tog nog henne på mer allvar än man gör med Braithman. Han är liten, en liten pojke än!
Pojken blir 7månader idag. Och som månadspresent till sig själv så har han sett till att få massa skäll, för att han har tuggat på hörnen på sin biabädd! Ajabaja!
Har varit dåligt med ben ett tag nu så får väl ta mig i kragen och gå ner och köpa lite. 
 
Pejla har aldrig tuggat sönder nåt!
Magda hade en period när hon var runt 8månader som hon tugga lite, fast hon hittade på mer hyss än tuggade sönder sönder saker... Hon stal mat och rotade i sopporna..
 
Semester!
 
Jag skulle ha jobbat i helgen men jag har världen bästa chef som fixade så jag kunde ta semester redan nu! Första semesterdagen är grå och regning som det brukar! Perfekt hundtränings dag. Ska träffa Annika kväll och hon vill träna lite, var ett tag sedan vi sågs nu igen så det ska bli kul!
 
 
Pejla ska till tant doktorn idag och få stick i armen, hon har varit lite underlig hela våren nu så jag ska ta och kolla upp fästingsjukan på henne..