Artemissil Gundog

2014-12-14
12:21:16

Kolla barret!
Träning med Cattis idag på fm, i solen! Underbart. Tog ut unghunden Blake först och körde lite kontakt och markeringar. Så kul ned ungahundar, man ser resultat fort! 

Sedan tog vi med Pejla, Bean och Coffey ut i skogen för lite markeringar med bollkastaren. Bean var rätt jätte kass idag, sprang mest omkring lite sådär unghundigt, fast hon strax blir 4år.. Och det gjorde inte så mycket för jag tog hem henne när det blev för mycket spring och skickade Pejla istället.. Och då skärpte hon till sig, det är ju det värsta tänkbara straffet - att bli snuvad på en apport :) 
Pejla var grym och spikade allt idag! Så vad lärde hon sig? Inte ett dugg, men hon var glad ändå! 

Hon har varit irriterad i ena ögat under helgen. Det har blivit bättre men jag bad Cattis titta ändå, hon hittade ett litet granbarr! Aj! Hoppas vi slipper infektion! 

Oban har varit här under helgen och jisses vad han har kul ihop med Nea! Bean lämnar inte Nea för en sekund när han är här, Nea är ju hennes! Gullhundar! 


Dagens bild!

Pejla, Bean, Blake, Oban, Magda, Coffey och liggandes är Zäta2014-12-11
09:22:00

Kort beskrivning av 2014
Det har hänt så mycket kul i mitt hundliv i år, jag har gjort massor med nya saker. Jag har utvecklats som hundförare, jag har lärt mig massor om A-prov (både som startande och som funkis) , Jag har äntligen fått varit med på fasanjakt!  Jag har lärt mig massor om rehab... Jag har sålt en hund.... Jag har köpt en hund.
 
Som hundförare har jag utvecklats, att läsa av situationer och jag känner mig rätt trygg när jag kommer till nya jaktmarker.
 
 
 
Jag har lärt mig en hel del om A-prov, det finns massor kvar att lära och massor kvar att utforska. Jag har startat och jag har vart funkis.. Jag har deltagit på domarutbildning som startande. 
 
Jag har äntligen fått varit med på fasanjakt! 
 
Jag har viltspårat några gånger, och jag kommer difinitivt att fortsätta med det
 
Jag har kursat för några väldigt intressanta personer. En utav dom bästa kurserna var nog när jag och Jenny var nere i Moheda och kursa för Roger Philips. Det gick inte så bra för mig och Pejla, det var mycket hopp över hinder och då visste jag inte om hennes ryggproblem. Men jag tar med mig mycket från den kursen. Vi fick nya kontakter och framförallt fick vi bekräftat att vi har rätt teknik när vi tränar.
 
Andra bra kurser jag har gått har varit för Helena på kennel reedsweeper. Hon har många kul ideér och vi gick en hel del kurser för henne i vintras strax innan provsäsongen drog igång..
 
Jag hade en hel del tävlingar inbokade men han inte med så många pga Pejlas sabla otur. Men jag tog 1nkl med Braith. Har var så himla duktig.
 
Men den roligaste tävlingen var nog Tullgarn, jag var i samma lag som Linnea och Cattis. Och fyubblan vad vi var bra. Vi ledde fram till sista rutan där både jag och Linnea drog på oss varsinn nolla. Men det spelar ingen roll, vi hade riktigt skoj!
Cattis, Linnea och jag. Jenny stod bakom kameran :) 
 
 
Pejla har ju haft en del skador under året, dom största var ju att hon bröt sin tå, hon fick fiskekrok i tassen och hon fick sin diagos om ryggen. Jag har lärt mig massor om Rehab..
 
 
Pejla har givit mig så mycket och jag hoppas på många många aktiva år till med henne. Vi är inte klara än
 
 
Orkar inte skriva nåt om varför och hur allt gick till med Braith. Väljer att lägga ut en bild på den finaste lilla killen bara..
 
In flyttade Bean. Hon klev rätt in i familjen och fyllde upp sin plats med råge, Pejla bästa kompis och Neas gosenalle och min framtida jakt/tävlingskamrat
 - 
 
Nu har jag triss i damer - det måste ju betyda tur
 
 
Jag har haft ett så himla roligt år med mina bästa tjejer!! Tack för allt erat stöd och all omtanke när det kommer till såväl Pejla och allt kring Braiths omplacering. Ni är bäst!! 
 
 
 
En annan stor händelse, kanske den största var att jag tog mitt körkort. Inte var jag så sugen på det först men Kenny bokade en tid och sa "lös det" Världens bästa Helene ställde upp som körskollärare, många timmar i bilen med henne och även på körskolan så klarade jag det - 2,5månad tog det.
 
Vad 2015 kommer erbjuda, det får vi se. Mlen kommer skrivas, men ett litet tag till ska jag njuta av 2014 och blicka tillbaka på allt. Alla min  mål  uppnåddes! 

2014-12-08
10:00:29

En ovanlig helg
Så himla bra helg har det varit, torsdag var det "Julgalej" med några kollegor från jobbet på Globen! Sent blev det och jag mådde inte riktigt som jag önskade på fredagen.. Hela dagen gick jag som i en bubbla. Men att ligga hemma och tycka synd om sig själv är inte min melodi, så jag städade hemma, gick till garaget och städade där, åkte och hämtade ut paket, åkte hem till Lotta där världens bästa Sandra (Sandras hundhälsa) var, Pejla fick massage. Sedan hem och hämtade Nea och vi åkte till Ridskolan. Sedan tvärdog jag på soffan, somnade till och från kl 19, la mig i sängen vid 21 och vaknade 9.30!!!!! Helt otroligt!
 
Stallet på lördagen igen, med sällskap av Cattis. På kvällen var det bio med Jenny. Vi såg Hunger Game 3 del1. Stallet igen på söndagen, då skulle vi lära oss hur vi selade  för att sedan kunna köra Sabina. Wow vad jag är imponerad över min unge! Så himla modig, självsäker och lättlärd.
 
 
Inte en gnutta hund på hela helgen, rätt ovanligt! Men igår kväll så knopa jag ihop ett schema för mig och Bean. Vi har som sagt ett mål vi siktar på och jag är rätt ostrukturerad även om jag kanske ger skenet av annat. Så hoppas att jag kan följa mitt schema, jag brukar dock tappat sugen när jag blir "tvungen" till att göra saker som egentligen är frivilliga. Mm, ett intresse ska just vara kul och frivilligt och inte ett jobb. Men å andra sidan för att komma dit jag vill utan massa omvägar är det bra att kanske göra som jag lär ut *smile* 
 
Det är annolunda att ta över en vuxen hund, även om det har gått över förväntan bra. Vi har inte alls behövt jobba på samspel och kemi, det fanns direkt. Jag hoppas att vi blir lika samkörda som jag och Pejla är. Känslan att vara ett med sin hund är fantastisk.
 
 
 
Jag har fått fina nyhter om Braith. Allt går hur bra som helst, Braith tycker att arbetet är så himla kul att dom avancerar fort. Husse Mats tror att uppkörningen inte är långt borta! Wow säger jag bara. Jag blir så stolt så jag spricker!  Tänk att lilla lilla Braithmannen blev polis
 
 
 

2014-12-03
07:34:00

Mörkret
Godmorgon i mörkret, jag är lite kluven. Jag gillar inte att det är så mörkt att jag måste ha pannlampa för att leta hundbajs på morgonrastningen. Dock så älskar jag att sitta i mörkret framför datan med mitt kaffe :) 
 
Igår så kunde man se hur det blev mörkare och mörkare framför ögonen. Träffade upp Maria och Marie i Haninge för lite hundträning.
Körde Pejla i första släppet och hon gick riktigt bra. Sista dirren blev det en del blås på men hon lydde fint. När jag sedan tog ut Bean och Marie sin unge hund så hade bägge "ungdomarna" laddad i bilen. Bean var som en liten vessla och övermarkerade så det stod härliga till! Så det blev lite "puppytraning" och det var väldigt intressant att se vilken skillnad det sedan blev sen, kul!
Jag fick avvika för jag skulle hämta Nea från skolan, men på väg till bilen så var jag tvungen att testa ett litet närsök med Bönan. Första gången dolt.. Och jorå, träningen har givit resultat kul. Nu är det dags att ta ut avstånden mellan mig och henne. Av erfarenhet blir det så att ju länge man står i från hunden desto större söker hunden.. När jag var hemma i VH var det kolsvart redan ute. Fort går det. 
 
Idag blir det träning igen med Maria som ju har Messi (brorsan) och så ska jag få träffa ännu en bror till Bean, Zäta heter han med matte Ulrika. Skoj! 
 
 
Nu vill vi ha lite snö dock, så det blir lite ljuare och torrt!
 

2014-12-02
08:50:12

Reparera.
Teckenträningen fortsätter med Bönan! Nu är det inte så att jag tränar långa pass, men kanske 10minuter/dag (är tanken)

Höger/vänster igår igen och det var toppen att det var lite frost på backen då visste jag vart jag skulle sätta henne så hon kom rakt i linjen. Lade till ett 3dje tecken igår, ut/bakåt. Kul att hon hajar, nu är det dags att ta ut avståden och det är ofta inte avståndet till apporten som är svår utan avstånden mellan föraren och hunden! Om man blåser stopp mitt på linjen är det alltid bra (när hunden är under uppbyggnad) att reparera linjen efter dvs ett skick till där hunden bara springer rakt ut. 
 
En nackdel med frost är också att man ser hur snett man har gått.. haha.. Här gjorde jag 3 skick till samma ställe, först där ifrån där kortet är taget, jag satte ner henne och gick ifrån henne skickade ut/bakåt. Backade ett gäng meter, skickade igen och blåste stopp på lämpligt avstånd och tryckte på "ut" och sedan backade vi ytterligare en massa meter och skickade på ett vanligt linjetag.
Nu låg inte apporterna på samma ställe inne i skogen, men eftersom Bönan kan få för sig att byta lite så har jag dom en ganska bra bit i från varann för att unvika att hon tittar.. Helst vill jag se upptagen så jag kan lägga på inkallningen direkt.. 
 
 

2014-12-01
07:52:24

hundträning, hetsätning och älgjakt
Godmorgon.
 
Helgen har bestått i en hel del ätande, slappande och hundtränande ihop med Jenny m.fl. 
Jenny kom hem till mig lagom bakis och skakiks på lördagen strax innan lunch, jag hade passat Oban för hon hade varit på horse show och "galej" 
Oban älskar att vara hos oss, han älskar Nea och alla leksaker och och och och allt! Däremot hatar han hundrummet... Han fattar inte alls att han ska behöva sitta där som ett jäkla djur..
 
Hela 20minuter fick dom vara där inne medans jag skurade golvet... Då är man inte poppis..
 
Efter städningen så gick vi ut i den underbara solen (!) vi gick till hanveden och sprang i grusgropen, där hade dom slängt ut lite skrap från ishallen. Oban blev helt tokig och jag tror jag blev förlåten för den psykiska misshandeln jag nyss hade tvingat honom att utstå. 
 
Oban och Bean! 
 
Ja när vi kom hem dök Jenny upp, medans hos käka bakis mat duschade jag och sedan gick vi ut och tränande lite. Kompassen och närsök. Pejla får en guldstjärna för fint närsök. Sedan kom Cattis för promenad och rätt var det var så blev vi jagade av två väldigt otrevliga älgar, det var bäcksvart så vi såg bara skuggor. Förstår ni hur otäck det var när man helt plötsligt kollade upp och ser att något svart helt plötsligt rör sig mot en i rasande fart?! Hua.. 
Jaja sedan åkte vi hem till Jenny, käkade massa god mat och drack fanta! 
 
Söndag upp i tid och sedan åkte vi ut och mötte upp Linnea, Malin, Åke och Gunilla för A-provsträning. Vi delade upp oss i två grupper där tre var funkisar först och tre var startande. 
Pejla var duktig och väl i hand, dock lite oroväckande störd av den falska vittringen. Men det är därför vi tränar..
Efter tog vi en liten promenad, Jenny, Linnea och jag., Då körde jag lite höger/vänster/närsök med Bean som suttit och laddad i bilen i flera timmar :) 
Vi åkte sedan och käka lunch och när jag kom hem bokstavligt dog jag på soffan (efter jag ätit chips och dipp.. såklart!)