Artemissil Gundog

2013-05-31
07:04:50

Pejla pluttplutt plutt
 
 
Jag kan ha kul med allt!
 
 
 
våga bara inte röra mina grejer!
 
Carzy look
 
 

2013-05-29
08:50:00

En vanlig tisdag
Igår så gick vi upp och ner för berg och sten, det gäller att lyfta ordentligt på fötterna
 
 
Här är Zäta uppe och poserar!
 
Vid lunchtid så åkte jag och mina hundar med Lena till Tumba för att kolla in en liten skogssjö där hon ska ha vattenapporterings kurs
 
Här är det Braithman som poserar
 
Vi hjälptes åt att finslipa lite på Jerka som Lena ska starta på unghundderbyt. Han är jätte duktig arbetsmässigt men behöver jobba lite "kring fötterna"
Med Pejla och Pirat så gjorde vi två vatten dirigeringar var. Helt dolda. Och det roliga är att det var ungefär som att dom  fatta vad vi sa, "där borta vid det trädet" dom är kloka våra fina fina P hundar
 
Jag skulle filma Pirat när han fick ett linjetag till ett vält träd på vattnet. Braithman simmar ju inte efter så långt ut så han kunde ju vara med och vara lös, han roade sig duktigt på egen hand. Hunden som sitter och piper, det är Magda..
Jag fick stänga av filmen, och så klart, precis när jag gjort det så kommer Pirat ut med dummyn.. hehe Pejla hade jag gömt undan så hon inte skulle fuska. Det gick väldigt väldigt bra. 
 
(Filmen är rätt ointressant, men ni ser ju hur långt borta trädet är, det roliga med filmen är nog egentligen mitt skratt ;))
 
 
 
På eftermiddagen när jag var hemma så var det film dags, Keiths Matthews film "Retriever traning - Guru Style"
Pejla och Braith kollade lika intresserat som jag då det visslades och sköts på filmen! haha Nu är dom fullfjädrade Champinjoner ;)
 
 
Pejla gav upp efter ett tag (hon kanske inte kan engelska så bra?) och Braith låg troget kvar vid min sida..
 
 
På kvällspromenaden så fick Magda visa "syskonen" sin smidighet
 
 
 
 
 Det var allt för idag, nu ska jag jag sova efter natten jobb, snart dags för jobb igen!
 
 

2013-05-27
12:16:20

Det blir inte så mycket spontan träning...
Jag är ute samma tid som jag brukar vara, det är bara det att längden på promenaderna har blivit kortare hehe. Idag 5,5km på över 2h hehe, det märkt att man har valp!
Också en annan grej som det har blivit mindre av - Promenad träningen. Eftersom den lille mannen fattade på en gång att man skulle hämta saker som kastades så har det ju inte blivit att jag ens tagit med mig dummysar ut.
 
Men idag skulle jag testa att ha honom kopplad medans Pejla eller Magda fick hämta minnesmarkeringar och göra varsitt närsök.
Jag testade först med att binda upp Braith brevid Magda, det gick faktiskt rätt bra för att vara första gången, han satt helt still - men han pep lite lite varje gång jag blåse i pipan, han är ju van att pipan handlar om honom.
 
Pejla var iallafall duktig och jobbade fint med sitt närsök i en massa ris och bråte! Minnesmarkeringarna var mest för att se hur Braith reagerade när någon hund sprang i väg och inte han fick följa efter.
 
Braith fick också lite mer träning, Stanna kvar träning, första gången med störning. Jag fick ropa på dom vuxna två gånger innan dom kom, eftersom jag håller upp stanna handen mot Braith (som hade snygg/tur öronen på sig just när kameran åker fram) så blev ju dom lite osäkra. Jätte duktig var lilleman idag tycker jag!
 
 
 
 
 
 

2013-05-24
07:35:00

Sandgropen
 
På förmiddagen gick jag med gänget till sandgropen för att dom ska få rusa av sig, vilket dom gör jätte bra på egen hand utan min hjälp. Braith börjar ha en liten chans att hänga på nu. Det är Pejla i täten och som blir nerbrottad..
 
 
 
 
 
På eftermiddagen gick jag dit med Pejla och Magda för ett fyspass (för deras del alltså! haha)
 
 
Pejla alltså! haha
 
 
 
Innan fysspasset hade jag och Pejla mys! Vilken knä hund hon är!
 
 Jag vet inte varför jag gör en sådan min??
 
 
 

2013-05-22
10:49:51

Braith och Magda
 
 
 
 
 

2013-05-21
11:29:25

Fin bild i repris
Pejla och Magda
 

2013-05-21
07:56:50

Gålö
Här om dagen så åkte jag och husse ut till Gålö. Går man igenom skogen där så kommer man till havet och en fin liten strand. Det är väldigt ojämnt underlag, stenigt, berg och rötter som sticker upp. Så hundarna får jobba en hel del med fötterna (vi med)
 
Här är husse och hundarna som skulle kolla ut från klippan
 
Pejla testade vingarna? haha
 
 
Det bästa med detta ställe är att man alltid är själva där! Vi brukar grilla där på somrarna. Då kan hundarna lulla omkring bäst dom vill, bada och mysa! 
 
Braithman badade också, men han är inte den som slänger sig ut, han simmar efter dom andra om dom simmar ut allihop. Men han tycker det är roligast att jaga vågorna i strandkanten. Jag tror det är lite kallt än för "okynnes sim"
 
 
 
 

2013-05-20
08:43:00

Mocktrail
http://www.ssrk.se/prov-utstaellning-avel-utbildning/utbildning Det var det Mocktrailet jag var med på igår.
 
Dom hade delat upp det i två tävlingar för det var många som åkte ut i första omgången.
 
Första omgången började med en Drive, jag hade som vanligt sista startnummret så när det var min tur fanns det inga "fåglar" kvar. Jag och en tjej till gick då direkt vidare till andra omgången, en Walk up.
 
Pejla börjad med en bli dirre inne i hage, dirren hamnar kanske 15meter ifrån en markering som nyss var intagen. Jag får ut Pejla till rätt område hyfsat snabbt. På väg in snubblar hon lite över staket tråden..
Hennes andra apport var också inne i hagen, en fördröjd markering som jag vet att hon hade sten koll på.. Jag sickar henne och hon springer på sidan av staketet för att förska hitta en öppning, fröken fräken har nu bestämt sig att hon inte ska in i hagen igen där otäcka tråden fanns, Basta.. Jag kallar hem och hon är där med ute..
 
Vinnare i första om gången blev Tomas Söderstöm, 2a blev Marie Duse och 3a blev Madelene Rune.
 
 
Andra omgången blev betydligt bättre! 
 
Hon skickas på en fördröjd markering inne i skogen. det blev lite dyrning för att hålla henne kvar där inne, men hon fixar det riktigt bra, det var många som hade svårt med dom apporterna.
 
Sedan gör hon några snygga dirigeringar till..
 
Jag blev lite orolig då vi kom fram till ett trädstaket, som många hundar skulle över.. Vi har inte tränat hopp och ja eftersom hon inte ville in i hagen förut så tänkte jag att det var kört..
 
När det var Pejlas tur så får jag såklart en blind dirre genom staket.. Jag laddar och känner att jag verkligen får till ett bra skick, JAH, hon springer rakt ut och jag trycker på med ännu ett ut framför staket och hon bara hoppar över, jag blåser stopp och sedan vinkar jag vänster och hon far in i skogen och kommer ut med apporten, hoppar över igen och kommer in..
 
Jag var så stolt i det ögonblicket!
 
 

Sedan var det en Drive till, och Pejlas ska skickas till en apport som jag tycker är hysat enkel. Men här gäller det ju att hålla henne i området där apporen finns så hon inte springer vidare till en annan, jag lyckas inte riktigt hålla henne i området, det blir lite mycket joystickande, så jag tar hem henne.
 
Man behövde ha fått 5apporter för att få "godkänt"  (Pejla åkte ut på sin 4e) det var bara en hund som klarade det i denna omgången och det var Tomas riktigt duktiga hund Snipe. 
 
Pejla blev dock ändå placerad som 3a!
 
 
Heja min hund! 
 
 
Efter kom Phil fram och berömde henne och tyckte att hon var en riktigt fin hund, och berömde henne apport över staketet. Det betydde mycket.
 
Även Tomas kom fram efter och sa att han tycket om henne och att hon var jätte duktig.
 
 
 
Inte illa pinkat av en 2,5åring bland jaktchampions och elit hundar va ? =)
 
 
 
 
Det var mycket väntan igår och Pejla är verkligen en hund som kan koppla av! Här är hon på linjen när domarna har konferans
 
Hon hade dock lite jobbig då hon är allergisk mot myggbett och dessutom verkar mygget älska henne..
 
En bra dag och väldigt trevlig dag stort tack till Träskaten för den suveräna maten och härliga markarna!
 
 
 

2013-05-18
09:32:00

jorå såatte
På träningsfroten händer inte ett dugg faktiskt, så helt spontant anmäler jag mig till ett Mocktrail, för elithundar.. Bra va? Jorå..
 
Så på söndag är det tävlingsdags!
 
Låg och klappade på Pejla här om dagen och ser att det kommer mjölk från juvren - skendräktig. Vilket förklarar henne lite udda beteende.. Men men!
 
Pejla, nu har vi kul imorgon, ok?
 
 
 
 
Va? Kul???
 
 
Vi får väl se / Pejla
 
 
 

2013-05-15
07:16:37

Klipper klorna
Vuxna hundar står upp och jag klipper klorna på dom som man kratsar hovar på en häst, men valpar ligger på rygg i mitt knä..  Nu början han bli lång...
 
 
 
Braith 2mån
 
Braith 5,5mån (han är inte så tunnhårig som det ser ut, han är blöt)
 
 

2013-05-13
10:07:00

Internatet
Vi har haft internat ihelgen, under Lena Almstedts regi! Helene Pettersson var också med som intruktör! Jag själv var en alliallo och kastare! Jessica, Lenas svärdotter var kökspersonal och tog fantastiskt bra hand om oss och serverade oss super god mat! Man saknar det när man kommer hem ;) Jag älskar dom här helgerna, vi har haft super trevligt!
 
Lena hade hyrt ett vandrarhem ute på Gålö, vilket vackert ställe! Dessa bilder vissar lite utav utsikten. Ni kan ju tänka er att det blev en hel del bada för våra egna hundar!
 
 
 
Det behövs en väldans massa grejer till ett internat, som bilderna visar så var vi en aning överlastade ;) 
 
 
 
 
 
 
 
Första kvällen var det bara "personalen" och Lenas hundarna åkte hem på kvällen, så jag hade bara mina kvar. Men innan dom åkte hem, var det ju såklart bad!
 
 
 
lille Braith
 
så lycklig!
 
Som jag tycker om den här alldeles speciella lilla kille! Lille kuten dyker!
 
 
Och när vi är bortresta får mina hundar alltid sova i sängen, inte till min fördel såklart. Jag har inte sovit en blund på hela helgen..
 
På dagarna har Braithman varit med Jessica och hjälpte henne i köket! Jag tror att dom gillade varann lika mycket!
 
Pejla var ju med mig som hon brukar och var funkishund. Vilket hon tar på stort allvar!
Not...
 
Roligast var att åka båt med matte!
 
 
 
 
På Helenes träning så testade vi lite "allternativa metoder" på vissa hundar som behövde få lite mer fart på linjetagen! Och ja, det fungerade till en viss del.
 
 
 
 
Sista dagen hade vi ett litet Wt och vinnare blev Cattis med Coffey (t.h)
 
Jag önskar att jag kunde lägga ut bilder på alla hundar som jag fotat under helgen, men jag har tagit flera hundra bilder på era hundar! Jag lämnar den uppgiften på Lena! 
 
 
 

2013-05-09
08:59:13

Walk over
Ja säga vad man vill, lite feg är jag nog men ja, det kändes inte helt rätt att starta idag, så jag åkte inte. Jag kommer alltså inte starta idag!
 
Det ska kännas rätt och just nu gör det inte det.
 
 
En lyckospark till mina vänner som startar idag, skit jakt på er!
 
 
Vi kommer igen <3
 
 

2013-05-07
07:10:00

Tisdag!
 
Plockade fram vilt igår inför dagens träning. Ska testa Pejla lite och se om det finns några byta tendenser och så ska jag bara köra igenom henne som vanligt, lite lättare än vanligt kanske.  Jag hinner inte lära henne något inför nästa start ändå.
 
Allihop jätte nyfikna!
 
Pejla gav upp fort, hur kul är det där?  Braith och Magda är lite mer ihärdiga ;)
 
Tillslut tröttnade Magda på Braith och skickade ut honom..
 
Lillebror fattade tydligen dåligt så Magda blev övertydlig om vems viltet var! haha
 
 
(För er kräkmagar ska jag säga att viltet ligger på skydd samt att jag tvättar badkaret super noga med rengöringsmedel och ytdesinfektion, så det så!)
 
 
Innan jag ska träna så blir det ju promenad med allihop, Pejla ska ha viktmanchetter och leka lite med pilatesbollen.. Den här dagen lär ju med gå! 
 
 
 

2013-05-06
13:13:25

Var hyfsat duktig idag!
Idag på förmiddagen så åkte jag ut med Lena och Helene till Gålö för att kolla på vandrarhemmet vi ska ha apporterings-internatet på, checkade av markerna och planerade lite. Kommer bli jätte trevligt och mysigt i helgen! 
 
 
Efter det så tog jag ut alla mina 5 hundar på skogspromenad, en rätt kort promenad men med mycket klättring upp och ner för bergen, alla aprang kors och tvärs förutom Pejla som gick fot brevid mig med viktmanchetterna på!
 
 
Sedan så tog jag  med mig Braith ut och mötte upp Lotta, vi gick ner på centrum och tog en fika på Paus! Jätte nyttigt för Braith. Han var super cool och la/satt sig duktigt när han efter ett par försökt blivit avvisad från att ligga i knät.. Nu är han faktiskt för stor! Han sköttes sig bättre än förväntat, jag hade sett framför mig lite pip och gnäll från herrns sida, men nej då!
 
 
 
Jag har varit hundvakt ett par dagar åt en gullig liten pudelkille, Teddy!
 
 
 
 
 
 

2013-05-06
07:32:56

Bryter trenden här i bloggen!
Ja visst, för trenden den senaste tiden här bland inläggen har ju varit positiva och skrytiga liksom. Och jag är en trendbrytare så därför ska jag istället för att låtsas som om det inte hände, skriva om det - diskvalificeringen, nollan. I debuten i Ökl..
 
Provet var okomplicerat och tydligt, såklart små svårigheter också. Men genomgående omkompicerat. 
 
Jag var inte nervös, alls faktiskt. Jag var hyfsat övertygad om att hon åtminstode skulle gå till pris, framförallt efter att jag hade sett provupplägget. Jag sa det, eftersom att det är så "enkelt" så är det något annat som går fel, byte av apport eller något annat löjligt...
 
 
 
Först en enkelmarkering bakom ett litet stenrös i en liten sluttning, det gick ju bra. Sedan en dirigering utan skott över en äng och 5meter upp i skogen, hon springer direkt dit, rak linje och däruppe släpper jag henne lite föör mycket, men hon får in den rätt snabbt (jag har blivit hjärtvättad, LÅT HUNDEN JOBBA I FRED!!! haha men efter provet så frågade Anita varför jag inte gick in och styrde upp henne hehe jaja) När Pejla greppat dirigeringen så sköts en dubbel till parhunden, sedan byttes vi. Pejla får in sin första markering direkt, den andra får hon söka lite efter men fortfarande godkänt (det var kråkor som kastades i skuggan med bara några meters mellanrum)
 
Sedan var det söket, en jätte litet sök i öppen terräng i skogen. Pejla flyger ut, poff poff poff kommer in med viltet snygg och prydligt, lite för lätt.. Hon kommer sedan med en kanin i galopp tillbaka till mig, tvärnitar.. spottar ut kaninen och är på väg emot en and.. Jag hinner stoppa henne och ta in henne... Jag bara vänder mig om mot Anita och så skrattar jag.. Skithunden! Hon skulle alltså BYTA från kanin till and och det är ajabaja! Jag var riktigt chockad.... 
 
Så då var vi ute.. 
 
Men jag fortsatte endå för min parkamrats skull. Vi gick till vattnet, en vattendirre genom lite vass och simma över till andra sidan och där låg det änder, lätt och smidigt.. Hon tar landvägen tillbaka, Anita sa aldrig något o det så jag tror inte det hade spelat någon roll, hon tog ju snabbaste vägen hem.
Sedan en enkelmarkering på vatten, hon behövde konstigt nog en liten puchning för att ta hoppa i men den spikar hon ju..
 
Jahapp, det var det det.. Jag tror inte detta kommer hända igen, i vuxen ålder har hon inte haft sånna här tendenser, och speciellt inte med vilt.. Jag hoppas det var en engångsgrej.. Jag har inga undanflykter eller bortförklaringar, det är som det är.
 
 
Haha jag smsa med Ingela som har Pejlas mamma Pim, det enda hon sa var "Vad kul att även Pejla kan vara busig" 
 
 
På´t igen bara!
 
 
 
 

2013-05-02
13:20:00

Torsdag
 
Idag blev det lite miljöträning. Husse skjutsade in oss till Rudan i Handen. Där finns det en del bra slingor att gå.  Det var visst fler än jag som hade samma tanke. Hela Handens skolklasser verkade också vara där. Så vi
sick-sackade lite mellan slingorna för att inte krocka med dom. Ibland stannade det barn och frågade om dom fick klappa och det är självklart att dom får när dom är duktiga att fråga innan. Braith var också duktig och "frågade" innan han gick fram.
 
Vi gick en rätt kort runda runt 3-4km kanske bara men jag kom på att jag skulle passa på att gå till våran lokala veterinär för att väga Braith.
 
På väg tillbaka mot pendeltåget så passade jag på att att studera Braith när vi gick ut på bryggorna som svajade, galler trappor, långa hala trappor, automatiska dörrar som flög upp osv och grabben är sten cool och ryker inte på ögonbryna för mycket. Ramlar han så reser han på sig, skakar och gör om gör rätt. 
 
 
 
Tyvärr och konstigt nog var veterinären stängd så jag kunde inte väga honom!
 
 
När vi kom hem så var det pilatesbollträning med Pejla, nu håller jag knappt i bollen annat än med fötterna. Jag sitter ner på golvet och klämmer om bollen med fötterna, när hon får tillräckligt bra balans så bollen står still så puttar jag på bollen igen för att hennes muskler ska få jobba.
Hon har simmat 3 dagar i rad och det är poppis. När vi parkerar bilen vid Öran så rullar nästan ögonen på henne och Magda. Och är husse med så är ju livet i topp, Husse = boll-lek
 
 
Braithman trött efter dagens äventyr!