Artemissil Gundog

2014-11-10
09:31:52

Bönan!
För er som inte vet så har jag en hund här hemma på prov, hon heter Söders Broadbean och jag kallar henne "Bean" hon är en 4årig tik. Otroligt stabil och cool, vänlig och ja, det går att räkna upp hennes bra egenskaper till dagens slut faktiskt. Vi har klickar väldigt bra. I familjen tog hon sin plats direkt och på ett självklart sätt så blev hon Neas sängkamrat och Pejlas bästa kompis! 
 
Träningsmässigt börjar jag sakta men säkert lista ut vart hon står, vi försöker arbeta ihop oss. Jag började direkt, så här var det ingen smekmånad inte ;) (men det är väl så här man gör på prövotider!)  
Hon har fått varit med på två jakter och vi har tränat en hel del faktiskt. Jag tror att allt det nya börjar komma ifatt henne, efter gårdagns jakt så var hon riktigt riktigt trött. Så nu blir det vila ett tag! 
 
 
Men jag lovade att berätta om träningen med Jenny i lördags! Där pipan gick sönder ;) 
 

Vi började med att göra som en drive, satte hundarna och gick ut och vi kastade ut 3 apporter på var på lite olika ställen i en rätt öppen skog, det var som i en uppförsbacke så vi hade bra sikt. Jag vet inte avståndet men det var runt 100m till apporterna längst bak.
Tanken var att Pejla och Oban skulle ha detta som en markeringsövning, men apporterna låg för nära i detta område så det blev en styrningsövning. Både Pejla och Oban var extremt lydiga och tog minsta signal perfekt!!
 
Vi fortsatte i samma anda fast vi minskade antalet apporter och tog bara tre var, så vi kastade en trippel till varann, hade en fördröjning som så att kastaren kom tillbaka och sedan skicka vi. Pejla var riktigt urkass! Herregud hon bara sprang om kring och var helt yr i bollen helt tokig! Det var här pipan gick sönder och dummysarna slutade lukta! 
Oban löste sina tre mycket bättre! 
 
Avslutade dagens träning med ett närsök. Vi gjorde en ruta och la ut 2st bollar (dolt för hundarna) och skickade dom dit, svårigheten här var att avståndet även här var 150m och vi skulle hålla dom i en ruta 15x15m, vi hade satt upp vita pinnar som hjäp. Här var pipan helt ur funktion... Men kul hade hon och hon hittade en dummy.. Konstigt nog eftersom vi hade lagt ut bollar... haha 
Här tar vi på oss lite av skulden faktiskt.. Vi kunde underlättat mycket för hundarna genom att 1, vittrat in området, eller 2, gjort det synligt...  
 
Bean fick några markeringar och jag gjorde även "klockan" med henne. Sedan åkt vi till garaget och åt "vega-burgare" och städa/tvätta Jennys bil.
 
 
Igår var det jakt, Första såten satt vi en båt och skulle plocka skammat, men skyttarna var duktiga så det blev inget jobb för hundarna.
När vi skulle åka där ifrån hade min bil fastnat så vi ägnade minst en timme åt att försöka få loss den, så nu blir det på riktigt en ny bil, en fyrhjulsdriven!!!!
Såt 2, inget här heller att apportera. Nyttigt passivitet dock.
Såt 3, var det bara Bean som fick komma ut. Man mår faktiskt lite dåligt när man skickar hundarna gång på gång i det iskalla vattnet. Här frös hon en del faktiskt. Som tur var fick våran skytt slut på skott så vi behövde "bara" bogsera in 12 fåglar ;) Min skytt tyckte hon var så duktig, han tog massa bilder och han filmade även hennes arbete. Han satte sig på huk och ville kramas, det ville inte hon. Trots att hon frös höll hon stenkoll! Gosan!
Såt 4, fick Pejla också komma ut. Det föll en hel del och Pejla gjorde några riktigt fina apporter. Jobbade som en tok på eftersöket och hitta massa fåglar. Bean gjorde även hon ett bra jobb här, men hon lät Pejla ta över lite, hon var ju så trött :) 
 
 Lite bilder nedan! 
 
Nea var med i lördags när vi tränade. Även hon fick vara lite handler, här kör hon Oban och Bean står brevid och vill också vara med :) 
 
 
Bean är en riktig gosegris och ligger hela kvällarna och nätterna inne hos Nea! 
 
På dagarna och ffa efter promenaderna så får hundarna vara i hundrummet. Det är så blött och äckligt ute så dom får torka där inne. Här ligger Bean hos Zäta. Dom var väl inte bästisar på en gång, det tog nog en vecka eller så innan dom var bekväma med varann. 
 
Denna är från igår, vi är på väg ut med båten! 
 
Åka båt och ha överbilck över hela sjön var nog det mest spännande hon varit med om hehe
 
Här ute på flotten står Cattis och väntar på fåglarna..
 
Bean och Pejla på pass. Bean är inte helt stadig så hon har snöre på sig när vi står så här öppet och nära skyttarna ;) 
 
Ja det var denna helgen det! :) 
 
 

Kommentar:
#1: Jenny

Fiiiiiiiiin-Bean :)

Mätte upp avståndet till 15x15-rutan. Det var 150 meter! Lite långt för att köra blint på närsök kanske.. Fast nyttigt ur ett handlingsperspektiv.

Svar: Haha vi skulle filmat den övningen!!
Zara Winkler

2014-11-10 @ 21:16:13
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: