Artemissil Gundog

2013-07-23
10:18:00

B-prov upplägg
Igår åkte jag och Kenny ut till Lida, vi skulle göra ett B-prov Nkl för Lena med hennes Meadowlark Wexford  "Jerka" samt Cattis hund Searover pumas fusion "Coffey".
 
Jag var domare och gjorde upplägget ihop med Cattis (som har kontrollbehov delux ;)) och Kenny var skytt!
 
Vi började med fotgående ner till vattnet, där två enkelmarkeringar skulle komma, svår och klurig vegetation ner till vattnet, och när dom väl var i vattnet så låg fågeln närmare än hundarna trodde, så det gällde att ha på näsan! Båda grabbarna löste uppgiften suveränt, Coffey med sin erfarenhet spikade apporterna och Jerka med sin underbara ungdomlighet använde näsan fantastiskt bra och det var riktigt kul att se hur han tog upp vinden.
 
Sedan fotgående igen till söket, här kom också ett skott under gång.
 
Söket var inte särskilt djupt, men även här klurig vegetation. Tislar, snår och uppförsbacke. Även här syntes det just Coffeys erfarenhet han jobbade metodiskt och stabilt, han var lättstyrd och sprang dit Cattis skickade ut honom och följde upp vittringarna. Jerka var yvig och väldigt snabb, men han följde vinden i söket trots att benen jobba i 190. Riktigt kul att se, båda jobbade lika snabbt i söket men med helt olika tekniker.
 
Sedan var det två enkelmarkeringar på land, en i högt gräs intill vattnet  och en på plan mark.  Sedan ett kort linjetag.
 
Sedan avslutades "provet" med att dom skulle sitta passiva medans Pejla tog in vattenmarkeringar.
 
 
Jag hyser inga som helst tvivel om att det kommer gå super på kommande prov!
 
 
 Searover Pumas Fusion "Coffey"
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: