Artemissil Gundog

2012-11-04
19:44:44

Linjetags träning!

Ett riktigt ordentligt träningspass ihop med Annika och Zingo idag. Vi värmde upp med att göra "rutan" i skogen genom väldigt svår och diffus (för oss) terräng.
Efter så kastade vi lite olika dubbel markeringar där både kastaren och nedslagen var dolda, man såg alltså bara apporten en liten sekund i luften. Det gick bra åt ena hållet men på den först kastade apporten så jobbade benen mer än näsan, hon både stannade upp efter tag ute i marken och kom in tom. Vi såg i slutänden till att det lyckades och både jag och Pejla blev nöjda.
Vi la också synliga linjetag med mål att jobba samtidigt med hundarna ute. Zingo och Pejla är så trygga med både varann och oss så det gick ju jätte bra! (Inte till samma apport såklart)

Sen gick vi ut ur skogen och ut på ängen och gjorde en mega stor "rutan" igen.
Vi varvade med att skicka dom på ett målområde vi gjorde på vägen dit, 2 apporter var från olika platser.

Vi gjorde låååånga men synliga linjetag idag utan direkta störningar. Det är super viktigt att "jämna till" linjerna emellanåt ;)

Vi skildes åt efter ett riktigt bra och trevligt pass. Älskar att träna med Annika, man kan göra om och göra rätt 100 gånger utan att hon tröttnar *s*
Annika sa nåt fint idag, "det är så himla kul och givande att träna med dig Zara. Jag får alltid mycket feedback och sen att vi alltid ser till att göra det bra för hundarna gör att det känns så tryggt"

Det värmde i hjärtat! Även om det ska vara så, så är det väldigt vanligt i den här "världen" att man bråkar och trycker ner hundarna..

Vad tjänar man på det?


Kommentar:
#1: Annika

så sant Zara! syns snart igen hoppas jag. kram på dig

2012-11-05 @ 07:38:09
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: