Artemissil Gundog

2014-01-05
13:59:58

Rimadyl
2 av 3 jyckar på rimadyl *tummen upp* 

Braith har dreglat stora mängder nu ett dygn. Vi tränade igår och då var han åtminstone hyfsat normal. Tränade ihop  Heléne med Hevenly, hon en engelsk import (labbe) super söt liten tik som är någon månad yngre än Braith. Vi körde mest igenom dom med några markeringar. Vädret var inte jätte kul. 
Han var lite loj och såg trött ut vid sidan men jobbade normalt förutom att dummysarna var täckta i dregel.

Packade sedan med familjen när det var uppehåll och åkte ut till Oxnö för lite grillning och promenad. Pejla det puckot hoppade ut från en klippa (låg) för att sedan simma i kalla havet till barnen som var på andra sidan. Hon fick ett tunt fleecetäcke på bara och det hjälper ju föga eftersom hon satt still och tiggde när vi grilla. 
Inte tänkte jag att dom skulle bada, då hade jag tagit med handduk och tjocka täcken....

Vattensvans på kvällen alltså.. Hon har haft det 2gånger innan och inte haft ont förut. Men igår var hon orolig och kunde inte ligga stil så hon fick en rimadyl och sedan en imorse  bara för att vi ska åka mycket bil idag. Bil och vattensvans är annars inte helt optimalt.

Braith fortsatte dregla idag och var helt blöt på bröstet och halsen. Ingen feber och avföring är normal, han dricker och äter (långsamt dock)
Jag ringde Cattis och vi åkte hem till henne så hon fick kolla igenom honom. Han är jätte svullen och väldigt röd under ena sidan av tungan.. Så det blir rimadyl några dagar för att se om svullnaden lägger sig, annars blir det en tripp till veterinären. Antingen (mindre troligt dock) kan det vara en tumör, eller att han skadat sig på nåt annat sätt (fanns dock inger sår). Så vi får se vad som händer..

Jorå men så atte 

  

Kommentar:
#1: Kalla

Håller tummarna för att alla hundar ska piggna till så fort det går!

Svar: Pejla är nog helt bra imorgon redan, brukar gå över fort. :) tack för tummhållning!
Zara Winkler

2014-01-05 @ 19:35:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: