Artemissil Gundog

2014-04-17
08:40:10

Agility och bad
i tisdags var Nea iväg på agility med Pejla som Huddinge hundungdom hade ordnat. Tyvärr bara Nea och en till tjej med en fralla som kom. Men dom hade roligt ändå och det blev världens billigaste privatlektion. 
 
Så stolt blev jag över både Pejla och Nea. Pejla för att hon verkligen gjorde _allt_ för att förstå, och Nea för att hon testade och försökte på andra sett om det inte funkade första gången. PLUS att hon är väldigt koncekvent, inte som sin mamma som släpper igenom väldigt mycket slarv..  Haha vart kommer det ifrån?
 
Vi var väldigt tidiga så vi gick en promenad i det fina närområdet. Fick möte med en rottis.. Nea kommenderar fot så fort vi ser dom...
 
matten kollar mer på Nea än på sin egen hund..
 
och fick sen håva in sin... 
 
 sedan kom ett helt dagis ut! 
 
Dags för agilityn. Dom började med att tala lite, och instruktören frågade vad det första man ska göra innan ansträngning är, Nea räckte upp handen "värma upp".. Pluspoäng till min kloka unge! 
Instruktören gick sedan igenom dagens hinder och sedan fick dom börja på varsin station och hon gick runt och hjälpte. 
 
Tunnen var rolig. Det började lite svårt, Pejla gick inte igenom direkt och Nea testade en del, sedan släppte det. Först den korta tunneln, sedan den långa och sedan den mörka böjda tunneln. Det slutade med att Nea kunde sätta ihop det så Pejla sprang igenom två stycken med bara kommandot "genom"
 
 
Hoppen.. Nea började med ett hinder, satte sedan ihop 2 och sedan 3 och sedan 4. Hon varierade mellan att springa brevid och ställa sig på andra sidan raddan och bara ropa "Pejla hoppa!" 
 
 
Så himla fint bild, kontakt! Du och jag matte! 
 
Slalom, gick hur bra som helst även det. Men här går Neas ungdom in lite och försvårar för Pejla. Det gäller ju att vara tydlig. 
 
 
 
 
 
Det gick så bra för dom idag att jag funderar på att byta sport ;) 
 
Igår åkte jag och husse ut till Årsta och skulle promenera lite, men det blev en snabbt promenad då det börja med att Magda hoppade ut från bryggan och Pejla sprang och mötte henne i strandkanten och sedan blev det badkalas.. SVINKALLT JU?
Sedan hoppa även Pejla i från bryggan och ja, helt tokiga vart dom. Eftersom det blåste duktigt ville jag inte fortsätta våran promenad så dom skulle blivit ännu kallare..
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: